Cam Newton: Bygget til bly

For et år siden stod Cam Newton på toppen af ​​verden. Han blev cruising til sin første NFL MVP award. Hele nationen mimickede sin signaturfirma, dab. Carolina Panthers rippede deres vej gennem postseasonet undervejs til Super Bowl 50. Ting kunne ikke have været meget bedre.

Men meget kan ændre sig om et år (bortset fra, at alle stadig er dabbing).

Pantherne i dag kommer fra en 6-10 sæson, hvor Newton har lavet den laveste passer vurdering af sin karriere. Hvordan kunne den forsvarende NFC Champions-ledet af den forsvarende NFL MVP-pludselig virke. . . middelmådig ? Skader. Fri-agentur afgange. Ulykke (seks Panthers tab var med en margen på tre point eller mindre). Alle disse ting spillede en rolle. Men uanset hvad du vælger at skylde, står Newton igen over for spørgsmål, som tvivlerne har kastet sin vej gennem hele sin karriere: Er han virkelig en elitespiller? Har han det, der kræves?

Men for dem der kender Newton bedst, er der ringe tvivl om, at han er i stand. Og villig til at gøre, hvad det kræver.

"Hver gang han kommer og arbejder ud, har han ingen anelse om, hvad der kommer. Han ved bare, jeg har brug for 100 procent indsats, " siger Nate Costa, ejer af FX Studios og Newtons personlige træner. "Og han bringer det."

Newton vil bruge hundredvis af timer på at træne sin krop under Costa og andre, men det vil ikke være det eneste, han dedikerer sig til denne lavsæson. Som Newton har modnet som en atlet og en person, har han sin naturlige evne til at lede og anvende det på flere måder - med unge atleter, med sin familie og selv som en træner.

"Jeg tror, ​​at dette kan være Cam's største øjeblik", siger tidligere NFL, der kører tilbage Eddie George, en kollega Heisman trophy vinder og ven til Newton. "Vi vil virkelig finde det bedste af Cam Newton i de næste par år."

Cam i Fællesskabet

Newton beskrives ofte som et "stort barn". Han har en energisk infektiøs personlighed. Så det er fornuftigt, at han er lidenskabelig med at hjælpe børn.

Der er touchdown bolde. I de sidste mange årstider har Newton udleveret hver eneste af sine touchdown-bolde til et barn på tribunerne. Men Newton gør meget mere end at uddele souvenirs.

Cam Newton Foundation har en mission at "sikre, at børns socioøkonomiske, uddannelsesmæssige, fysiske og følelsesmæssige behov styrkes." Newton fokuserer på hans samfundsopræt i Atlanta og Charlotte, to områder, han ringer hjem. Hans fundament arbejder i tre kategorier: "Every 1 Learns, " "Every 1 Plays" og "Every 1 Gives."

Hver 1 lærer refererer til fondens faglige støtte, der yder hjælp til akademisk talentfuld eller motiveret ungdom, der mangler ressourcer og yder mentorskab og vejledning til risikostudenter.

Hver 1 spiller centrerer omkring fysisk aktivitet og teamwork. Cam søger at forbedre og genoplive lokalsamfundene ved at styrke parker, marker, legepladser og samfundscentre. Han har også oprettet programmer, der understøtter atleter, der måske ikke ellers kunne deltage i sport.

Hver 1 Gives handler om udbredelse af fællesskab og generel velgørende støtte. Et eksempel er "Thanksgiving Jam" Newtons værter hvert år. I november sidste år blev ca. 900 børn forsynet med mad, dans og sjov på arrangementet.

Tak til alle, der lavede 3. årlige #SantaCamSurpriseSleigh muligt! Over $ 100k doneret, men de skabte minder var uvurderlige! #foodlionfeeds pic.twitter.com/QXo3VdXNz5

- Cameron Newton (@CameronNewton) 15. december 2016

Den nyeste Newton

I december 2015 overtog Newton en ny positionsfader. Udvalgt Newton er Cams første barn.

Cam skrev for nylig et stærkt brev til Chosen. Indsendt på spillerens Tribune, adresserede han sine egne mangler som en person og opfordrede sin søn til at være bedre end han er.

"Til tider, søn, jeg er ikke stolt af den mand, jeg er. Nogle af mine beslutninger er langt fra perfekte, " skrev Newton. "Vær ikke som mig, søn, vær bedre end mig. Du behøver ikke at være en atlet for at blive accepteret af mig. Du kan være hvad du vil være." Men hvad end du beslutter, udfordrer jeg dig til at være den bedst."

Der er ingen lederskabsrolle vigtigere end far, og Newton værner om oplevelsen. Familie har altid været vigtig for ham. Han har længe stræbt efter at være en rollemodel for sin yngre bror, Caylin.

Caylin-der er forpligtet til at spille fodbold på Howard University-var medlem af Cam's 7-on-7 team, Cam Newton All-Stars. Newton, der finansierer og coacher holdet, håndplukker spillerne baseret ikke kun på deres atletiske evne, men deres udholdenhed, hårdt arbejde og disciplin.

"Det betyder virkelig meget for mig, når jeg gør min bror stolt, " fortalte Caylin STACK. "Jeg ved, at hans tidsplan er så travlt, men han tager tid for at sikre, at han har dette forhold til mig. Alle andre ser ham som et ikon på fjernsynet, men de kan ikke se, at han rent faktisk har en familie"

Coach Cam

Cam's All-Stars er ingen uformel hobby eller PR-stunt. Holdet praktiserer sammen i to uger, før de rejser til IMG Academy i Florida til National 7 v 7 Championship Tournament. Newton tjener hele tiden som hovedtræner, udøver enorm indsats og energi og skubber sine spillere for at være deres bedste.

Han deler også lektioner, han lærte gennem hele sit liv, for at hjælpe dem med at holde dem på vej til velstand. "Min besked til børnene er enkel: Få mest muligt ud af enhver lejlighed, " siger Newton. "Forplig dig til noget. Hold dig til noget. Har det rene ønske om at lykkes."

Coach Cam Newton får hans hold pumpe op ... den er tændt # IMG7v7 pic.twitter.com/GzK5DpzVeM

- STACK (@STACKMedia) 26. juni 2016

I sidste sommer ledede Newton holdet forbi mange af de bedste squads i nationen undervejs til finalen i National 7 v 7 Championship Tournament. De tabte i det sidste spil til Midwest BOOM, hvorefter Newton var synligt skuffet. Han virkelig, virkelig kan ikke lide at miste - men han tilbød opmuntring til sine spillere.

"[Cam] er så konkurrencedygtig, " siger Khalil McClain, en tre-stjernet modtager, der spillede på All-Stars sidste sommer. "Jeg elsker det. Fordi jeg er sådan. Så det er godt at arbejde sammen med ham."

Der er ingen tvivl om, at Newton vil bringe samme motivationsbrand til holdet igen i år.

Kom stærkere sammen

Når Cam vender tilbage til gymnastiksalen denne lavsæson, vil han ikke være alene. For mange år siden kom han op for tanken om at få hans holdkammerater tilsluttet ham til sommer træning. Det første år var det en tre-dages session i Greensboro, North Carolina. I løbet af sommeren 2015 var det en to-ugers session på Under Armor Performance Center i Baltimore. Gruppen, som normalt består af en række brede modtagere og stramme ender, træner sammen i løbet af dagen og arbejder på forbipasserende øvelser om natten. De træner all-out efter Newtons eksempel.

"[Disse sessioner] er første gang nogle af dem har nogensinde arbejdet så hårdt, at mange dage i træk. De spørger Cam:" Gør du det hele tiden? "Og Cam siger, " Ja, det er mit verden. Det er så svært jeg arbejder igen og igen, "siger Costa.

Newton trives på konkurrence, så gruppearbejdene bringer det bedste ud i ham. Hvis du vil have et øjebliksbillede af hans beslutsomhed, skal du se denne video af Newton, der konkurrerer ind og vinder - et 2 200 meter rolevæse mod sine panthers holdkamre.

Newton hader at miste i enhver form, en holdning, der gnider ud på sine holdkammerater. Efter en rockende 2016 sæson forventer vi Newton at skubbe sig selv - og hans holdkammerater - som aldrig før. "Min ledelse handler om at forsøge at få 11 fyre til at tro på et fælles mål. Det handler om dem, der er villige til at løbe gennem en mur for mig, og jeg er villig til at løbe gennem en mur for dem, " siger Newton.

Cam's Killer Workout

Cam's træning er udfordrende nok til at gøre NFL-spillere beder om barmhjertighed. Hvad gør dem så brutale er deres uforudsigelighed og hurtige tempo. "Vores træningsstil er sort. Det er sjældent, at vi nogensinde vil gøre det samme træning to gange, " siger Costa.

Nedenfor finder du en prøveuge af Newtons off-season træningsprogrammer. Det er blevet tonet lidt, men det er stadig masser af straffe. Et par nøglebetingelser at vide:

  • "Glidere" er møbler glidere. De giver mulighed for et stort antal øvelser, der skal udføres på en lang række overflader.
  • "AMRAP" står for så mange reps som muligt.

Dag 1: Kropsøvelse

Opvarmning
Ladder Drills (10 gange igennem med en anden variation hver gang. Check her for variationer du kan bruge)

Kreds 1 (Gentag 2 gange)
Lunge med Curl og Presse (20 meter ned og tilbage)
Renegade Row (12 reps)
Sled Pull (80 total yards)
Body Saw on Sliders (20 slow reps)

Kredsløb 2 (Gentag 4 gange)
Gulv Presse med Dumbbells (12 reps)
Single-Arm Dumbbell Row (12 reps)
Bredt spring (50 samlede værfter)
Spider-Man Plank (20 reps på hver side)

Circuit 3 (Gentag 2 gange)
Single-Leg Step-Up (10 reps hvert ben)
Hamstring Curl on Sliders (12 slow reps)
Heavy Jump Rope (100 reps)
Lateral Med Ball Slams (10 hårde og hurtige reps hver side)

Dag 2: HIIT Conditioning

Opvarmning

Kreds 1 (Gentag 3 gange)
Vægtede lunges (80 samlede værfter)
Split-Squat Jumps (50 reps)
30-Yard Sprints (4 gange med 30-sekunders hvile mellem)
Skater hopper (60 totalt sekunder)
Plate Push (80 samlede værfter)

Circuit 2 (Gentag 3 gange, tag en 15 sekunders pause mellem øvelser)
Alternerende kamptove (45 sekunder)
Body Saws on Sliders (45 sekunder)
Battle Rope Slams (45 sekunder)
Bjergbestigere på skydere (45 sekunder)
Alternerende kamptove med Shuffle (45 sekunder)

Afslut træningen med 5-10 minutters øvelser med skuldermobilitet.

Dag 3: Recovery Hill Kører

Find en stor bakke i nærheden af ​​dig. Newton bruger en gammel skiløjpe på Oregon Ride Park lige nord for Baltimore.

Jog op ad bakken 5 gange. Hvil 2 minutter mellem opstigninger.
For din sjette gang op ad bakken, sprint hele vejen.

Dag 4: Kropsstyrke og stabilitet

Opvarmning

Kreds 1 (Gentag 3 gange)
Ben Press (12 reps)
Stand-Kneel-Stand (10 reps)
Squat hopper med knæ Tucks (20 reps)

Circuit 2 (Gentag 3 gange)
Single Leg Leg Press (6 reps hvert ben)
Barbell Glute Bridge (10 reps)
Bulgarske Split-Squat hopper (10 hvert ben)
Side-Lying Leg Raises (10 reps på hver side)

Efterbehandler (Gentag 2 gange)
Sled Push (60 meter)
Landmandens Carry (60 meter)
20-Yard Sprint (Udfør 3 før genstart af kredsløbet)

Dag 5: Fuldtræningstræning

Opvarmning

Circuit 1 (Gentag 3 gange; hvile 30 sekunder mellem øvelser)
Træk-Ups AMRAP (60 sekunder)
TRX Push-Ups AMRAP (60 sekunder)
Ben hæver AMRAP (60 sekunder)

Circuit 2 (Gå gennem 3 gange)
Box Jumps (12 reps)
Dumbbell Front Squats (12 reps)
Lateral Band Walks (20 meter i begge retninger)
Sled Træk (40 meter)

Circuit 3 (Gå gennem 3 gange)
Lat Pull-Downs (10 reps)
Kabelbeskyttede rækker (10 reps)
Plank til push-ups (20 reps)

Kredsløb 4
Tick-Tock Planks på glidere (10 hvert ben)
Med Ball Slams (12 reps)
BOSU Kugleplanker med Knæ Tucks (20 hvert ben)

Få flere off-season fodbold træning

Forrige Artikel «
Næste Artikel