Fungerer Step Counters virkelig?


Det lader til, at en ny type fitness tracker eller step counter rammer markedet hver dag. Med alle de store teknologibedrifter, der hopper ind i frøen, har vi flere valg end nogensinde at overvåge vores aktivitet. Heck, selv de fleste smartphones sporer trin i dag.

Men spørgsmålet forbliver, hjælper de rent faktisk med din træningsproces? Juryen er stadig ude.

Hvad er en Fitness Tracker?

De fleste fitness trackers er i det væsentlige skridttællere. De omfatter et accelerometer, en sensor, der bruges af smartphones, til at skifte fra portræt til landskab, når du ændrer deres orientering eller position. Denne sensor er i stand til at registrere bevægelse, og i en aktivitetsskærm er den kalibreret for at detektere din gå- eller løbestride.

De fleste gør det ret godt. En nylig artikel på CNET.com testede nøjagtigheden af ​​populære trintællere og smartwatches. Apple Watch var den mest præcise, men det mindsker ikke kapaciteten af ​​andre produkter. De fleste enheder er ret præcise, og hvis du bærer den samme hver dag, betyder det ikke noget meget.

Billede via CNET.com

Nogle fitness trackers og step counter inkluderer en pulsmåler, som måler pulsen i dit håndled. Vi formoder, at det bliver mere almindeligt i de kommende år. Andre funktioner er afhængige af produktet, lige fra afkortede skridttællere til fuldt udviklede smartphone companions.

Kraften af ​​trin

Tæller dine trin giver indsigt i din daglige aktivitet. Du kan se, om du sidder for meget, eller om du er særlig aktiv. Step counters giver dig også mulighed for at se på det samlede aktivitetsniveau for nogle træningsprogrammer og sport.

Det er typisk * - at fastsætte trinmål (fx 10.000 trin pr. Dag). I løbet af en dag kan du tjekke ind for at se, om du er i fart og derefter forstærker din aktivitet, hvis du falder kort.

Efter at have prøvet Fitbits iPhone-app i denne uge fandt jeg denne funktion overbevisende. Min konkurrencedygtige side kom ud og motiverede mig til at nå mit mål, og jeg blev irriteret, hvis jeg var ved at falde. På Fitbit's app kan du oprette udfordringer med venner eller familie og dermed tilføje endnu et konkurrenceniveau for at øge dine daglige trin. Lad os være ærlige-ingen vil tabe. Jeg har hørt historier om folk der løber rundt om deres hus før seng for bare at komme ind i et par ekstra trin - dette kan forringe søvn, men det er en anden historie,

Men efter at have eksperimenteret med denne app fandt jeg nogle begrænsninger.

Step Counters fungerer til vandrere eller løbere

Hvis du går eller kører, er fitness trackers store. Du kan måle præcis, hvor mange trin du tog, og sammenligne den afstand, du dækker hver dag. Men hvis du styrker træning i et motionscenter, gør pedometeret ikke dig meget godt.

Lad os sige, at du laver push-ups med en fitness tracker på dit håndled. Dit håndled bevæger sig ikke under øvelsen, så sporingen kan ikke registrere aktivitet. Ditto med en squat og de fleste andre styrke øvelser. Nogle fitness trackers (som Fitbit) har mulighed for at tilføje en specifik træning, men det kan være kedeligt. Det er en sporingsenhed, så ideelt bør den følge alle aktiviteter.

Det øger ikke ydeevnen

Fitness trackers er designet til at få folk til at bevæge sig. De er gode til folk, der er stillesiddende eller søger at tabe sig. Hvis du arbejder på et kontor eller sidder i klassen hele dagen, vil du blive overrasket over, hvor lidt du bevæger dig. Så iført en skridttæller er en god måde at minde dig om at stå op og komme i bevægelse.

For vægttab kan dette arbejde for nogle mennesker. Hvis du bevæger dig mere, vil du forbrænde flere kalorier, og du kan kaste nogle pund.

Dette er dog motion på det mest grundlæggende niveau. Step trackers ved ikke, hvilken type øvelse du laver eller dit intensitetsniveau. Du kan lave en Tabata træning med otte sæt 20 sekunders sprint med 10 sekunders hvile mellem sæt (det er meget svært), men en person, der jogger i moderat tempo, kan tage flere skridt i otte minutter, fordi de ikke hviler . Vær sikker på, at den enkelte, der laver Tabata træningen, oplever bedre resultater.

For at forbedre din præstation og brænde fedt hurtigt, skal du forpligte dig til et træningsprogram. Bare fordi nogen tager tusindvis af trin om dagen, garanterer de ikke, at de bliver i orden. For virkelig at gøre forbedringer, skal du udfordre din krop.

En fitness-tracker, der indeholder en pulsmåler, giver et indblik i, hvor svært du arbejder, baseret på din puls og skridt. Det kan dog ikke erstatte et træningsprogram. Det er simpelthen et andet værktøj i din værktøjskasse.

Kalorieindholdet er mistænkt

Næsten alle fitness trackers giver information om antallet af kalorier du brænder. Dette er kraftigt, fordi du kan tælle de kalorier du forbruger og sammenligne summen med antallet af kalorier, du brænder. Hvis du brænder mere end du spiser, vil du tabe sig.

Dette har dog begrænsninger. Den eneste sikre måde at bestemme, hvor mange kalorier du brænder under fysisk aktivitet, er at være tilsluttet en maskine, der måler dit iltforbrug. Sådanne maskiner fortsætter med at forbedre deres kalorieberegningsalgoritmer, men de er langt fra perfekte.

For eksempel ved jeg for en kendsgerning (bekræftet af laboratorietest) at jeg brænder mindst 2.400 kalorier om dagen for blot at fungere. Det er den mængde energi, som min krop ville bruge, hvis jeg skulle ligge i sengen hele dagen, bare ånde. Fitbit-appen sagde dog, at jeg kun brænde 2.400 til 3.000 i løbet af en dag, hvilket er meget lavt.

Individuelle erfaringer varierer med kalorier, og nøjagtigheden i at tælle kalorier er ikke så vigtig som nøjagtighed i tællestrin. Du kan stadig bruge disse tal til at bestemme dage, når du er mere fysisk aktiv end andre. Bare husk, det er ikke en eksakt videnskab.

OK, skal jeg have en aktivitetsovervågning?

Hvis du er idrætsudøver, så er du ikke nødt til at bære en. De data, som disse enheder i øjeblikket giver, giver ikke tilstrækkelig information til at øge din ydeevne. Hvis du har en enhed med en pulsmåler, kan du bruge disse data til at måle intensiteten af ​​dine træningsprogrammer.

Hvis du søger at komme i form, vil du måske overveje at have en. De giver grundlæggende information om din aktivitet, hvilket kan være motiverende for at få dig til at bevæge oftere. Samlet set, hvis du tror, ​​at en fitness tracker kan hjælpe dig med at nå dine mål, skal du gå efter det. Du skal finde hvad der virker for dig.

Vi er glade for fremtiden for disse enheder. Da flere sensorer er pakket ind i dem, vil de give mere værdifulde data. For eksempel kan ee i den nærmeste fremtid være i stand til at måle oxygenforbrug eller blodglukoseniveauer, hvilket vil revolutionere, hvordan vi overvåger vores træning, ernæring og helbred.

Forrige Artikel «
Næste Artikel