Er LaCroix faktisk sunde?

Hvis du læser dette, er det sandsynligvis fordi du for øjeblikket er besat med LaCroix. Du er ikke alene.

Et mærke af smagspræparater, der har eksisteret siden begyndelsen af ​​1980'erne, nyder LaCroix i øjeblikket en massiv stigning i salget. Flere faktorer har bidraget til sin stigning i popularitet, men man synes mest signifikant - faldet i sodavand. Soda har måske været den største ulykke i amerikansk sukkerkrig. Naturgasforbruget er faldet dramatisk i de senere år, da amerikanerne har søgt sundere muligheder. LaCroix tilbyder en fizzy fix, der er så forfriskende som sodavand, men uden ekstreme mængder kalorier og sukker. Det er også en dejlig drik til enhver, der forsøger at opgive alkohol - bare tjek denne Reddit-tråd om emnet.

Men er LaCroix virkelig en markant sundere løsning? Eller er dette et klassisk tilfælde af et trendy produkts sundhedsmæssige fordele at blive overdrevet?

Der er i øjeblikket tyve sorter af LaCroix på markedet, og de deler alle de samme immaculate næringsfakta: nul kalorier, nul sukker, nul natrium, nul carbs, nul gram fedt. Ingredienslisten er ligeledes barren - hver sort har kun to ingredienser: kulsyreholdigt vand og naturlig smag.

Sag lukket. Hvis LaCroix ikke har kalorier og intet sukker, skal det være godt for dig, ikke?

Ikke så hurtigt.

Kost sodavand som Diet Coke er også blottet for kalorier og sukker, men de er ikke uden sundhedsmæssige risici. De kunstige sødestoffer i kosten soda har vist sig at have væsentlige virkninger på hjernen. En undersøgelse viste, at som en deltagers kost steg sodavandforbruget, et område af hans hjerne kendt som "kaudat hovedet" formindsket i aktivitet. Caudate hovedet spiller en rolle i fødevaremotivation og mæthed, og det hjælper med at sende et signal om, at den søde smag af sukker svarer til indgående kalorier. Hvis denne del af hjernen ikke er aktiv, vil din krop ikke hjælpe dig med at regulere dit forbrug af sukkerholdige snacks. Den reducerede aktivitet på dette område har været forbundet med en øget risiko for fedme.

Så nul-kalorieholdige drikkevarer er ikke altid nødvendigvis sunde.

LaCroix indeholder dog ikke de samme kunstige sødestoffer, der findes i kostfri sodavand. "Vi tilføjer ikke kunstige sødemidler, sukkerarter eller natrium til vores farvande, " skriver firmaet på sin hjemmeside.

I stedet bruger LaCroix "naturlig smag". Men disse ord tillader ganske lidt wiggle rum. Ifølge FDA er en naturlig smag simpelthen noget, der tilføjer smag til et produkt og kommer direkte fra en plante eller dyrkilde. Det kan endda omfatte kunstige ingredienser, der bevarer smag eller hjælper det med at blande mere effektivt med andre naturlige smagsstoffer. "Du ser" naturlig smag "på en etiket, og det er virkelig en sort tavshedspakke hvad angår hvad der bliver tilføjet til det pågældende produkt, " fortalte David Andrews, en kemiker fra Environmental Working Group, for nylig WIRED .

LaCroix naturlige smag ser imidlertid ud til at være ret ligetil. På sin hjemmeside hedder virksomheden: "Smagene er afledt af naturlige essensolier udvundet af den nævnte frugt, der anvendes i hver af vores LaCroix-smag. Der findes ingen sukkerarter eller kunstige ingredienser indeholdt i eller tilsat disse ekstraherede smagsstoffer." Det lyder måske lidt skyggefulde, men enhver, der nogensinde har drukket en LaCroix, ved, at smagsstoffer er ret subtile. Hvis LaCroix sødme var på niveau med sodavand, ville det være fornuftigt at være mere skeptisk. Men det er simpelthen ikke tilfældet.

Men der er nogle yderligere bekymringer om LaCroix. Mousserende farvande indeholder, hvad der er kendt som kulsyre. Det giver LaCroix sine elskede bobler. Det kan dog også være ætsende for tandemalje. Men hvis du er en sund person med gode tandplejehygiejnevaner, bør det ikke være et stort problem. LaCroix er stadig meget bedre for dine tænder end almindelig sodavand. Du kan også skifte regelmæssigt vand rundt i din mund, efter at du har blæst en dåse af LaCroix for at bekæmpe dets milde ætsende virkninger.

Den anden bekymring er, at LaCroix dåser indeholder Bisphenol A (BPA), en organisk syntetisk forbindelse, der bruges til at producere mange almindelige plastmaterialer. En almindelig brug af BPA er i aluminium dåser. BPA har været et varmt emne de seneste år. Dyrestudier har konstateret, at forbrugende for meget af det kan have en negativ effekt på hormonniveauer og øge kræftrisikoen.

LaCroix fastslår, at alle sine produkter overholder de retningslinjer, der for øjeblikket er fastsat af FDA. Et fireårigt studie gennemført i 2014 viste, at BPA er sikkert på det niveau, der i øjeblikket forekommer i fødevarer og drikkevarer. Virksomheden fastslår også, at selvom deres dåseforinger kan indeholde spor af BPA for at bevare og beskytte drikkevaren, "spores disse sporstofmængder næsten under helbredelsesprocessen." LaCroix tilbyder også deres produkter i glasflasker, men de findes i øjeblikket kun i Illinois og Wisconsin.

Så er LaCroix sund? Baseret på de faktorer, vi har skitseret, ja. Selvom almindeligt gammelt vand stadig er den bedst mulige løsning, er LaCroix en massiv opgradering af sodavand eller sukkerjuice. Det hydrerer dig også meget på samme måde som almindeligt vand, hvilket kan være et enormt boost til din generelle helbred. Så glæd dig, LaCroix elskere. Din yndlingsdrik er legitimt god for dig.

Forrige Artikel «
Næste Artikel