• Vigtigste
 • >
 • pharma
 • >
 • 4 ting du ikke ved om TRTTestosteron erstatningsterapi: myter, fakta, videnskab

4 ting du ikke ved om TRTTestosteron erstatningsterapi: myter, fakta, videnskab

Testosteron erstatningsterapi er støt stigende. Antallet af mænds foreskrevne TRT er tredoblet i det sidste årti. Men der er stadig masser af misforståelser og flat-out baglæns tænker på, hvordan det virker, hvad det er, og hvad det egentlig betyder.

Dette er de fire mest almindelige problemer, du skal forstå, før du begynder behandling eller afviser ideen helt. Udført rigtigt, det kan være de mest betydningsfulde og hjælpsomme behandlinger i din levetid.

1 - Det er ikke snydt

Dette er nok den mest almindelige, og mest ukorrekte formodning folk har mod testosteron udskiftning.

En voksen mand, der tager lægeforeskrevet hormonbehandling til at behandle en diagnosticeret medicinsk tilstand og forbedre livskvaliteten, er ikke mere "snyd" end en voksen mand, der tager lægeforeskrevet astmemedicin til at løse en diagnosticeret medicinsk tilstand og forbedre livskvaliteten .

TRT-patientens medicin sker for at forbedre magert kropsmasse, øge libido og have andre bivirkninger, som vi generelt anser for at være positive. Det er okay. Personer med hypothyroidisme, der tager levothyroxin, kan ofte se vægttab, når deres skjoldbruskkirtelfunktion bringes tilbage i funktionsdygtig rækkefølge. Og folk på astma meds kan ofte øge deres træningsintensitet, fordi de ikke behøver at bekymre sig om, du ved, at dø under træning. Ingen angriber dem for at "snyde", fordi de er et simpelt resultat af de nødvendige midler til at behandle deres forhold.

Selvfølgelig taler vi om offentligheden og ikke professionelle atleter, der deltager i organisationer, der har specifikke regler om præstationsfremmende stoffer. For dem er snyd et gyldigt scenario. Potentielt. Selv i disse tilfælde har mange sportsgrene (undtagelsesvis generøse eller vage) regler for TRT-undtagelser for atleter, der har legitimt lavt T. Desværre ses disse tilfælde ofte med en asterisk - en atlet udnytter et smuthul for at få en uretfærdig fordel.

Vi henviser heller ikke til nogen, der manipulerer deres krop, før de får en blodprøve i håb om at påvirke resultaterne, når de ellers ikke ville kvalificere sig. Hvis du er nødt til midlertidigt at ændre din træning, søvn eller ernæring i håb om at skævre dine blodlaboratorier for at komme tilbage og afsløre "lav T" for at få et script skrevet, så forstå, at du ikke kommer til at være på TRT, du vil være på en lavdosis steroid cyklus.

Det er en pikbevægelse, og du er lige den slags patient, der gør læger tilbageholdende med at ordinere hormonbehandling til fyre, der rent faktisk har brug for det. Hvis du ikke har lav T, har du ikke lav T.

2 - TRT handler ikke kun om testosteron

Tro det eller ej, det er lidt mere komplekst end "Få læge recept til testosteron, injicer testosteron, lever lykkeligt nogensinde efter." Der er ting, du skal vide, forstå og overvåge hver enkelt til tre måneder, så længe du er under behandling (der er grundlæggende for livet). Her er en liste:

 • Gratis T
 • I alt T
 • E2
 • SHBG
 • FSH
 • LH
 • DHT
 • PSA
 • TSH
 • T3
 • T4
 • HCG

Hvis det lyder som for meget af et besvær, så er du ikke klar til at håndtere din tilstand ansvarligt. Være en voksen og lav nogle lektier, før du begynder at manipulere en kaskade af hormoner i din krop. Målet er at maksimere sundhed og minimere bivirkninger, ikke omvendt.

Det ville være fantastisk, hvis vi kun kunne stole på vores primære læge at håndtere alt for os. Ideelt set vil du gerne høre noget som dette:

"Okay Bill, det er de tests, vi løb. Jeg kan ikke lide udseendet af disse tal, men det er sådan, vi vil køre behandlingsprotokollen for at holde os foran eventuelle problemer. Kom tilbage om fire uger, og vi får se hvor tingene står. "

Desværre er denne situation stadig sjælden, så du skal være klar til at medbringe din egen info til bordet. Selv under pleje af en endokrinolog eller urolog, specialister, der er opdaterede med de mest effektive behandlingsmetoder, er du din egen bedste fortaler, og jo mere kyndige er du, desto bedre. Smukt smilende og nikkende (som din læge beskriver hvorfor din nuværende behandling ikke garanterer optagelse af HCG, selv om du ved, at du har problemer, som HCG kunne henvende sig direkte til) betyder at du ender med at modtage utilstrækkelig pleje ... og det er din egen skyld .

Den anden fordel ved at være uddannet patient er evnen til intelligent at sætte spørgsmålstegn ved et foreslået behandlingsforløb, der ikke lyder rigtigt. Hvis din læge er klar til at ordinere en doseringsplan for en injektion hver tredje uge, bør det være et rødt flag, og du bør diskutere testosteronhalveringstid, blodkoncentrationstoppe og dale og en forebyggende snarere end reaktiv tilgang til bivirkninger .

Din anden mulighed? Sig ikke noget og gå bare ind på kontoret på dag 21 og spekulerer på, hvorfor du har tilbragt den sidste uge mere humør end en 15-årig pige og mindre energisk end en 95-årig fyr.

3 - Det er ikke en hurtig løsning

Når folk tænker på steroider, tænker de ofte på cyklusser. Brug dem et stykke tid, så brug dem ikke (eller brug mindre) et stykke tid, og gentag indtil søvn. Men TRT er ikke steroider. Det er medicin. En patient med lav T gør ikke "en TRT-cyklus" mere end en type 1 diabetiker "gør en insulincyklus." Det er en behandling, der tages konsekvent for at løse en tilstand.

Lav T får ikke "helbredt", det bliver forvaltet. Det er ikke som en infektion, hvor du er ordineret meds i ti dage, og du er væk fra dem, så snart din krop er sundere og symptomerne er forsvundet. Det er mere i lighed med, at der mangler en bedre analogi, diabetes. Du har et medicinsk problem, der forårsager problemer, så du gennemgår langvarig pleje af problemet. Langsigtet betyder, for TRT, for evigt.

Symptomerne kan forbedre eller forsvinde, fordi du endelig er på den rigtige medicin for at supplere, hvad din krop mangler. Det er ikke fordi den underliggende kilde til problemet er blevet løst. Det kan tage uger eller måneder at justere den korrekte doseringsplan og ringe i konsistente blodværdier, men fra det tidspunkt er du på en vedligeholdelsesdosis for bogstaveligt at opretholde resultaterne.

TRT-patienter svækker normalt ikke eller stopper behandlingen, fordi arbejdet med kroppens hormoner er en konstant balancehandling. Prøv at hæve testosteron, østradiol går op. Prøv at sænke estradiol med en aromatasehæmmer, det virker for godt, og E2 styrter, og starter nye problemer, der skal løses, gentag annonce uendeligt.

Derefter tilføjes variabler som at finde ud af, hvordan din krop reagerer på geler mod injektioner, subkutane injektioner versus intramuskulære og ugentlige kontra to gange ugentlige doseringer. Det hele tager tid at bestemme. Så meget som vi måtte ønske var det så enkelt som: "Start TRT mandag, begyn dig at føle dig bedre i onsdag, " din tarm skulle fortælle det, at det bare ikke bliver så simpelt.

Ligesom med at løfte eller spise bedre, planlægger at være i det til langdistancen. Du starter ikke dødløftning og stopper, så snart du trækker 225 som om du har nået målstregen. Du starter ikke et fedt tab plan og stopper, så snart du mister en halv tommer på din talje. For de bedste og varige resultater holder du fast i det og investerer tid til at finde frem til den mest effektive vej fremad. Korttids tænkere viser sig at være langsigtede tabere.

4 - Det er faktisk ikke så stor en aftale som de fleste tænker

Ja, TRT er en betydelig medicinsk behandling, der involverer gentagne blodprøver, ret hyppige injektioner og en uendelig kamp mod potentielt alvorlige bivirkninger. Men det er sagt, det bliver faktisk mere og mere acceptabelt i det offentlige øje. Og det er en god ting.

Meget på samme måde som løftevægte er blevet mere bredt anerkendt af mainstream media, og den "muskelbundne atlet" myte er for det meste udryddet, mænd, der ønsker at være hormonalt sunde, ses som mindre af en midtlivskrise og mere som en del af en ægte sundhedsproblem.

Radio- og tv-reklamer til TRT-klinikker kører regelmæssigt under primetime, og de negative konnotationer dør langsomt. Mennesker opdager og ser, at der er mere til det end blot "testosteron betyder steroider" tænkning. Judgmental Planet Fitness reklamer uanset.

Hvis medicinsk marihuana kan overvinde kraftig modstand mod gradvist at opnå landsdækkende accept, er det ikke urimeligt at forvente, at TRT også i sidste ende ses som en anden medicin, som en person tager, især hvis de nuværende behandlinger og reklame forbliver i takt. Dette kan hjælpes på to fronter.

For det første ved den medicinske virksomhed, der rent faktisk bor, lærer og praktiserer medicin fra det 21. århundrede. Lægerne skal uddannes om de faktiske risici og fordele ved behandling af mænds hormoner uden at stole på de langt forældede lærebøger, de læser omkring 1980.

Hver læge, der taler deres 26-årige patient ud af en blodprøve, fordi de er "selvfølgelig for unge til at have lav testosteron" eller som fortæller en 53-årig "i din alder, selvfølgelig, det er svært at opbygge muskler" bør kemisk kastreres, indtil de lærer at sætte pris på korrekt fungerende hormonniveauer.

For det andet kan offentlighedens holdning til TRT blive hjulpet af hver enkelt patient. Du har et ansvar for potentielle patienter at gøre, hvad du kan for at være en TRT-succeshistorie og reducere stigmatisering af mandlig hormonbehandling. Det betyder at forstå, at du behandler et medicinsk problem og ikke opfører sig som om du ikke får "lægeforeskrevne steroider".

Enhver joke med dine venner om at "endelig få doktoren til at gimme juice" og enhver socialmediepost af dig, der holder en sprøjte i benet med overskriften "Hurts så godt" svækker sagen for at TRT tages alvorligt og opfordrer til dum-meathead-bruger-gear stereotype. Du skal ikke være den fyr.

Bundlinjen

Det er ret simpelt. Hvis du ser TRT som bare et let hurtigt spor for endelig at få resultater i gymnastiksalen, kommer du til at løbe ind i problemer hurtigere end senere. Hvis du behandler TRT som hvad det er - en medicinsk behandling for en tilstand, der påvirker dit helbred - er du meget mere tilbøjelig til at se fordele, og du hjælper med at sætte scenen for testosteron ikke længere noget, der bliver halvhjertet mumlet om på lægens kontor eller sjovt om negativt.

Testosteron, hormonet og selve ordet, skal være noget, alle fyre (og egentlig) kan være stolte af.

Forrige Artikel «
Næste Artikel