6 Interessante ting om styrke

Styrken er en forførende fristet, og jeg har ingen skam i at forkynde min kærlighed til hende. Men som noget i livet, der får jeres juice til at flyde, for virkelig at forstå styrken, skal du overveje både de ting du kan lide og de ting, du ikke kan lide.

Her er 6 meget interessante ting om styrke.

1 - Den bedste ting om styrke

Det bedste ved styrken - efter min mening selvfølgelig - er, at alle kan forbedre sig fra deres startstyrke. Jeg foreslår ikke, at alle er i stand til at blive verdensrekordindehaver, men alle kan blive bedre.

Du kan starte med at kæmpe for at bænke baren og derefter et år senere bruge 150 pund - ikke fantastisk men stadig meget bedre end hvor du startede.

At være stærk er et iboende relativ begreb. Den gode nyhed (som jeg siger med tungen plantet fast i kinden) er, at som det generelle fitnessniveau af den gennemsnitlige person falder, bliver det faktisk lettere at sætte sig fra hinanden og blive så meget stærkere end gennemsnittet.

Træn adskillige timer om ugen eller mere, træn hårdt, tag hovedløfterne op, følg progressiv overbelastning, hold det i længere tid (målt i år, ikke måneder), og du bliver stærkere, end når du startede, for ikke at nævne et helvede meget stærkere end en "normal" person. Derudover, som styrken kommer, så gør alle de sundhedsmæssige fordele, der ledsager det.

2 - Den værste ting om styrke

Det værste ved styrken - efter min mening - er, at styrke er specifik, ikke generel. De fleste tror, ​​at styrke er en enkelt, altomfattende kvalitet, dvs. en person er stærk eller ej.

Et eksempel på denne tankegang ville være tegneserie karakteren The Hulk. Hulk er super stærk, hvilket betyder at han kan gøre alt, hvad der er relateret til styrke - hente biler, smide tanke, forårsage jordskælv ved at knuse jorden, flyve selv fordi han kan hoppe super højt. Helvete, hans muskler er så stærke, at kugler simpelthen springer af ham.

Desværre virker det ikke sådan, da der ikke er nogen enkelt "styrkekvalitet". Hvis der var, så ville verdensmesterens armbryder, kraftløfter, vægtløfter, skudt putter og verdens stærkeste mand alle være den samme person. Men det er ikke, og har aldrig været den samme person. Faktum er, at ingen nogensinde har været på toppen i endnu to af disse kategorier undtagen den udødelige Bill Kazmaier.

Årsagen til dette er alt relateret til specificitetsprincippet . Muskler fungerer ikke uafhængigt af nervesystemet, og for hver bevægelse har vi brug for et motormønster. For at kunne operere på meget høje niveauer, skal dette motormønster trænes regelmæssigt. Hvis det ikke er tilfældet, kan en person muligvis ikke bruge den styrke, de har udviklet i en sammenhæng i en anden, ikke-relateret en.

I den klassiske Supertraining siger Siff, at styrke ikke bør betragtes som "evnen til at frembringe kraft ved musklernes handling", men i stedet for at "styrke er stærkt kontekstafhængig" og "kan manifestere sig i mange former."

For at være klar siger jeg ikke, at der aldrig er et forhold mellem styrke i en aktivitet og styrke i en anden; Det jeg siger er, at det er mere af et tåget forhold end man antager.

Hvis to aktiviteter er meget ens - for eksempel dødløftning og afhentning af bagenden af ​​lastbil - er der sandsynligvis betydelig overførsel, men bænkpressning og stansning gennem mursten er måske ikke så relateret.

Styrken er specifik og ikke generel, og derfor kan vi ikke blot rangere folk på noget så bredt som "styrke" og nøjagtigt forudsige, hvordan de vil udføre i alle indstillinger.

3 - Den bedste ting om styrke, der får den mindste opmærksomhed

Styrken er nem at måle, hvis du accepterer de fælles standarder for testning af det, som f.eks. At se, hvor meget vægt der kan løftes med en vægtstang. Dette er en uvurderlig, men ofte overset attribut - fordi styrken nemt kan måles, giver hvert sæt og rep løfterens præcise, øjeblikkelige feedback.

Konsekvent praksis med fokus på selvforbedring er nøglen til at beherske enhver færdighed. Styrketræning bringer den idé hjem som intet andet.

Forestil dig, om en ekspert sad bag dig, mens du skrev et papir, og efter hvert afsnit gav du feedback om, hvad der var godt og hvad der var dårligt. I starten kunne det køre dig vildt, men fordi hun havde ekspertise inden for emnet, ville feedbacken i sidste ende gøre dig mere sikker på hvad du skrev om.

Intet andetsteds i livet får vi så konstant, klar feedback som i gymnastiksalen, og dette går langt i vejen for opbygning af selvtillid og øget selvværd. Det er meget effektivt at se dig selv lykkes med noget udfordrende som følge af dit hårde arbejde, og jeg tror, ​​at alle disse positive resultater kan spores tilbage til, at styrke er let at måle.

4 - Den ting du ikke kunne have kendskab til styrke

For en enkelt, all-out indsats, forudsat at der tages hensyn til nøjagtighed og skade, er det sandsynligvis umuligt at være for stærk. Men for andre aktiviteter, især hvor udholdenhed er en komponent, kan man være for stærk for aktiviteten.

For nogle år siden var jeg med til at hjælpe min bror med at flytte. Han havde bokset alt og pakket det ind i en U-haul-lastbil og kørte til sit nye sted, og så lossede jeg alt for ham.

Lad os antage, at vi begge havde samme mængde arbejde (dvs. vi bevæger hver det samme antal kasser og boksene vejes det samme). Min bror er moderat fit men ikke stærk, bestemt ikke ved powerlifter standarder - jeg ville anslå, at han kunne dødløft 350 som sin 1RM. For at holde det enkelt, lad os sige, at jeg er dobbelt så stærk som han er, i hvert fald i dødløftet.

Så jeg er, losning trucken og flyttet 120 kasser ind i huset, og jeg begyndte at blive træt. Mere specifikt var det mine erektorer, der blev trætte. Hvordan kunne det være muligt, hvis jeg var dobbelt så stærk som ham? Hvordan kunne han gøre det samme arbejde uden meget problem?

Hver muskel har et vist antal motorenheder (en motorisk nerve og deres ledsagende muskelfibre) i den. Hver motor enhed kan generere noget niveau af kraft. Lad os sige for enkelhedens skyld, at vi begge havde 100 motorenheder i vores erektorer. Husk på, at en fordel ved træning er, at læreren lærer, hvordan man bedre kan komme i kontakt med eller tænde for de tøffere brandmotoraggregater (type IIB), som giver mest styrke. Husk også, at boksene ikke havde vægte mærket på dem, og når man flytter objekter med ukendt vægt, er man typisk over-kontrakter for at sikre, at deres muskelkraft overvinder modstanden.

Da min bror lastede op i bokse, kunne han have fået kontrakteret halv eller færre af hans motorenheder, og han ramte sandsynligvis først og fremmest de langsomt træk dem med blot et par hurtige træk ind i. Disse motorenheder genererer ikke meget træthed, og disse kasser var ikke super tunge - de fleste var sandsynligvis mindre end 50 pund - så et stort niveau af styrke var ikke nødvendigt at løfte dem.

Jeg teoretiserede, at jeg ville være mere tilbøjelig til at stimulere de større type II motorenheder, som skaber mere kraft, men også producerer flere affaldsprodukter, når de kommer i kontrakt. Hver enkelt boks følte mig sandsynligvis lidt lettere for mig, men rep efter rep var mine opdiktere overopdragende og brugte for meget kraft pr. Motor til at få jobbet gjort, hvilket i sidste ende førte til følelsen af ​​træthed.

Det er værd at bemærke, at træningen ikke øger det samlede antal motoraggregater, du har i stedet øger det, hvor meget kraft hver enkelt producerer, og hvor mange motorenheder du kan bruge.

For at opsummere, kunne min bror have indgået 50 af sine motorenheder, der hver især genererede 2 pund kraft, og dermed var hans samlede træthed ikke stort. Jeg kunne have indgået 65 motoraggregater, der hver især genererede 4 pund kraft, og derfor arbejdede jeg for hårdt for opgaven ved hånden.

Så i det væsentlige tror jeg, at man kan være for stærk til bestemte opgaver, især i forholdsvis lav modstand, udholdenhedstypeaktiviteter.

5 - Den ting du kender til styrke

Fælles sundhed er ekstremt vigtigt for styrke. Kroppen har sensorer og proprioceptorer gennem hele rammen for at fortælle hvad der sker. Fælles stabilitet og fælles integritet er et meget vigtigt koncept for kroppen. Hvis din led er i smerte, vil kroppen slukke (deaktivere) dele af agonistmusklerne, som krydser leddet og frembringer bevægelsen.

Kroppen gør dette, fordi de lavere niveauer af kraft repræsenterer en reduceret chance for skade på den allerede skrøbelige ledd. Derfor er det efter min mening generelt ikke tilrådeligt at træne gennem ledsmerter. Selvom du er hård nok til at gøre det, bruger du mindre af din muskel, så du får kompromitterede resultater - dette ignorerer det faktum, at smerten er en advarsel, at noget er forkert, og yderligere arbejde kan virkelig ødelægge leddet .

Mens mange faktorer påvirker fælles sundhed, er en stor fælles stabilitet. Dette er grunden til at løftehjælpemidler som et bælte eller en bænk skjorte er blevet populære - bæltet øger stabiliteten af ​​leddet ved eksternt stabilisering af det. Dette gør det muligt for musklerne, der krydser leddet til at indgå kontrakt mere kraftigt (rekruttering af flere motorenheder) og dermed mere vægt løftes eller mere kraft genereres.

Det er også derfor, at kraftløftere, der bærer gear (bænk skjorter, squat dragter osv.) Ofte har svært ved at beregne, hvor meget deres gear hjælper dem. På en måde er det enkelt - hvor meget kan du løfte rå i forhold til hvor meget du kan løfte i gear - men en anden faktor er, hvor meget gearet øger stabiliteten af ​​leddet og dermed tillader musklerne at indgå mere kraftigt.

6 - Den ting du altid læser om styrke, men aldrig tage til hjertet

Kropsvægt har en stor indflydelse på styrke. Nogle øvelser er mere påvirket af kropsvægt end andre, såsom bænkpressen, militærpressen og squat. Det er ikke kun hvor meget den faktiske muskel eller magert masse du har, men blot den samlede kropsvægt.

Dette binder tæt sammen med det ovenfor anførte punkt. En af måderne at øge fælles stabilitet (og dermed øge musklernes evne til at indgå kontrakt) er at gå op i vægt.

Når du går i vægt (10 pund er normalt nok til at bemærke lidt af en forskel), vil dine omgivende væv (selv om det er ekstra fedt) buffer og støtte samlingen, ligesom i en ekstern wrap ville dække og hjælpe leddet. Dette øger stabiliteten og øger i sin tur styrke (relativ styrke kan eller ikke øges, absolut styrke vil næsten sikkert).

Jeg fortaler ikke, at du får 50 pund fedt, så din bænk går op 10 pund, men jeg foreslår, at hvis du har været på et plateau i nogen tid (både med din styrke og din kropsvægt), kan du tænke på som giver dig mulighed for at gå på vej for at se om det gør det muligt for din styrke at øge mærkbart.

Denne stigning har tendens til at gøre træningen mere sjov, din entusiasme fornyes, og du har altid mulighed for at miste den vægt senere og se, hvad der sker med dig.

Tag et kig på line-up fra verdens stærkeste mand konkurrence. Ingen af ​​dem ser klar til at træde på et bodybuildingstadium, men de ser alle ud som om de er klar til at dominere en alvorlig vægt, og den ekstra kropsvægt øger deres fælles stabilitet.

Det er tid for styrke at skinne

Der er du mine venner, 6 interessante godbidder om styrke. Nogle kan synes mere indlysende end andre, men jeg vil hævde, at de er alle vigtige. Hvilke punkter er du enig med eller uenig i? Hvilken er ny for dig? Har du egne point?

Det er hvad Live Spill er til. Vi ses der.

Forrige Artikel «
Næste Artikel