7 vaner af meget effektive ernæringsmæssige programmer

Tag et kig rundt om ernæringsverdenen. Forvirrende, er det ikke?

Konflikt rådgivning er overalt, og du sidder fast i midten. Du spekulerer på, om nogen derude endda ved hvad de taler om, eller om eksperterne nogensinde vil nå til enighed om noget. Du begynder at spekulere på, om du vil have en grad i ernæringsmæssig biokemi, før du kan miste det stædige abdominale fedt.

Så hvad er aftalen? Hvorfor så meget forvirring? Hvorfor foreslår en ekspert, at højt protein er bedst for alle, mens en anden ekspert foreslår højt carb og endnu en ekspert foreslår højt fedtindhold? Desuden betyder hvad der præcist betyder højt protein, højt carb og højt fedtindhold virkelig? Og hvorfor siger andre eksperter, at madvalg bør baseres på vores "metaboliske type, " vores "blodtype" eller vores "forfædre"?

En ekspert siger at spise som en neanderthal, og en anden siger at spise som en visigoth eller måske en viking. Men mens du søger efter ernæringsmessige Valhalla, går de fleste bare tabt og spiser som en moderne amerikaner - og ender med at se mere Sumo end Samurai.

Disse dage har vi en kakofoni af ekspertise: masser af forvirrende støj fra eksperterne drukner sandhedens signal.

På overfladen ser det ud til, at nutidens teknologi er meget avanceret. Vi har trods alt mere til rådighed for vores ernæringsoplysninger end nogensinde før. Der bruges flere penge på ernæringsforskning end i nogen tid i historien. Hver dag bliver der imponerende fremskridt i marken. Snesevis af ernæringseksperter stiger til fremtrædende. Alligevel er vi vidne til en stadigt stigende fedmeindhold, en stigning i ernæringsrelateret sygdom (Diabetes, CVD og Syndrome X) og en stigning i ernæringsrelateret dødelighed.

En del af problemet er, at meget af oplysningerne ikke har nået de mennesker, der har brug for det. En del af problemet er, at selv når det når dem, bruger de det ofte ikke. Og sikkert er problemet multifaktorielt. Der er sandsynligvis mange flere grunde, end jeg kan liste her.

Hvor meget mere information har vi brug for?

Men den nysgerrige ting er, at mange mennesker forsøger at løse problemet ved at finde ud af mere information. De ved det hele og vil stadig have mere. Hvis der er en ting, som jeg er helt overbevist over, er det, at manglende god ernæringsinformation ikke forhindrer os i at nå vores mål. Vi ved allerede alt, hvad vi behøver at vide. Nogle gange er det reelle problem ikke for lidt information, men for meget.

Alle de grundlæggende principper, du har brug for for at opnå et godt helbred og optimal kropssammensætning, er allerede derude og har været i årevis. Desværre skal eksperter med 500 eksperter for hvert grundlæggende princip og meget få penge til at gentage andre folks ideer løbende understrege de små (og ofte relativt ubetydelige) forskelle mellem deres kost / spiseplaner og kostplanen for alle de andre eksperter derude.

I verden af ​​reklame og markedsføring kaldes dette "differentiering". Ved at fremhæve de små forskelle og dæmpe de store ligheder mellem deres program og alle de andre, skræmmer de til din næste næringsmæssige dollar.

Nu, og lad mig være klar over dette beskylder jeg ikke næringseksperter af kvakeri.

Ja, nogle programmer er fuldstændig crap. Det er generelt ret nemt at vælge og ikke fortolke diskussion her. Men de fleste eksperter ved hvad de taler om, kan få resultater og helhjertet tror på, hvad de laver. Mange af forskellene mellem dem er teoretiske og ikke praktiske, og de grundlæggende er helt enige om fundamentet.

Det er alt godt - sorta

Faktisk vil mange af de almindelige programmer derude, hvis ikke de fleste af dem, arbejde. I hvilket omfang de arbejder, og hvor længe varierer. Så længe et program er internt konsistent, følger et par grundlæggende ernæringsbegrænsninger, og så længe du overholder det konsekvent uden tøven, og uden at blande principper ledsaget fra andre programmer, får du nogle resultater. Det er så simpelt, og så hårdt (som du kan se, afhænger resultaterne lige så meget af psykologi som på biokemi).

Men hvis du er som de fleste, skal du først undersøge alle de mest diskuterede programmer før du beslutter dig for, hvad du skal følge. Og i denne vurdering bliver du forvirret, tabt og så gør det uundgåeligt. Det er rigtigt, du vender tilbage til dine gamle, ineffektive ernæringsvaner.

I stedet for at analysere lighederne mellem alle de succesfulde planer derude, bliver de fælles principper, der påvirker positiv og langsigtet forandring, slået af sporet af stanken af ​​de dampende bunker af detaljer.

Atkins-programmet fungerer for alle patienter under Atkins-holdets direkte pleje, så længe patienter følger det. Zone-programmet fungerer for alle patienter under Sears-holdets direkte pleje - så længe de følger det. Pritkin Diet fungerer for alle patienter under pleje af Pritkin-holdet - så længe de følger det.

Alligevel er ikke alle tre planer ens. Hvordan kan de alle få imponerende forbedringer inden for sundhed og kropssammensætning? Nå, hver af holdene på en eller anden måde trækker på en eller anden måde de specifikke patientpopulationer, der har størst behov for deres plan (tvivlsomt), eller hvert system har nogle grundlæggende grundlæggende principper, der er vigtigere end forholdet mellem protein og carbs på fedtstoffer.

De 7 vaner af højt effektive ernæringsmæssige programmer

Her er min tage på det. Jeg kalder disse principper, "De 7 vaner af højt effektive ernæringsprogrammer", et skamløst og muligvis ulovligt leg på Steven Coveys bog, "De 7 vaner af højt effektive mennesker". (Stor bog, forresten - du skal læse den engang.)

Disse er ikke de nyeste teknikker fra den nyeste banebrydende plan. I stedet er de enkle, tidtestede, ingen nonsensvaner, som du skal komme ind i, når du designer et godt spiseprogram.

  1. Spis hver 2-3 timer, uanset hvad. Du bør spise mellem 5-8 måltider om dagen.
  2. Spis komplet (indeholder alle de essentielle aminosyrer), magert protein med hvert måltid.
  3. Spis frugt og / eller grøntsager med hvert madmåltid.
  4. Sørg for, at dit kulhydratindtag kommer fra frugt og grøntsager. Undtagelse: træning og træning efter træning og måltider.
  5. Sørg for, at 25-35% af dit energiindtag kommer fra fedt, med din fedtindtag fordelt ligeligt mellem mættede stoffer (fx dyrefedt), monounsaturater (fx olivenolie) og polyunsaturater (fx linolie, laksolie).
  6. Drikk kun drikkevarer uden kalorieindhold, de bedste valg er vand og grøn te.
  7. Spis for det meste hele fødevarer (undtagen træning og træning efter træning).

Så hvad med kalorier eller makronæringsforhold, eller noget andet, som jeg har dækket i andre artikler? Det korte svar er, at hvis du ikke allerede praktiserer ovennævnte vaner, og ved at øve dem, mener jeg, at de skal bruge over 90% af tiden (dvs. ikke mere end 4 måltider ud af en gennemsnitlig 42 måltider om ugen overtræde nogen af ​​disse regler), alt andet er temmelig meningsløst.

Desuden kan mange mennesker opnå den sundhed og kroppens sammensætning de ønsker at bruge de 7 vaner alene. Det siger du ikke! Faktisk er nogle af mine klienter, jeg bruger de første par måneder, kun overvåget overholdelsen af ​​disse 7 regler - en effektiv, men dyr måde at lære dem på.

Selvfølgelig, hvis du har specifikke behov, eller hvis du har nået tærsklen på 90%, har du måske brug for lidt mere individualisering ud over de 7 vaner.

Mange af disse små tricks findes i mine mange artikler udgivet lige her på T-mag. Men før du kigger efter dem, før du antager du er klar til individualisering; sørg for at du virkelig har mestret de 7 vaner. Derefter, mens du holder de 7 vaner som det konsistente fundament, skal du klare dig væk.

Forrige Artikel «
Næste Artikel