Er du smittet?

Det ser ud til, at næsten enhver sygdom og lidelse derude, der kan forkorte dit liv - eller i det mindste virkelig skrue det op - knytter sig tilbage til noget, der hedder betændelse.

Fra smertefuld og irriterende senebetændelse, der ødelægger dit træningsprogram til hjertesygdomme, der ødelægger alt andet, er betændelse den, der står til grund for det. Dette immunrespons synes altid at skure rundt bag kulisserne og kontrollere alt. Ligesom din svigermor.

Så, um, hvad er betændelse nøjagtigt? Og hvordan squash du det?

Nutritionist Mike Roussell ved, og han vil fortælle dig hvordan! - CS

Et varmt emne

Inflammation er blevet fremhævet på Time Magazines omslag, det er marketingkrogen bag utallige kostvaner, og det er drivkraften bag diabetes, kræft, aldring, hjertesygdom, inflammatorisk tarmsygdom, Alzheimers, Parkinsons, arthritis og endda fedme (minus stuffing dit ansigt med Taco Bell del).

Ironisk nok er inflammation en naturligt forekommende proces, der giver din kropsbeskyttelse. Det er, når den inflammatoriske proces bliver ude af kontrol og tip skalaen for meget i retning af rødme, hævelse, varme og smerte, at du begynder at få problemer.

Et eksempel på, hvordan inflammation rent faktisk hjælper, er i efter-træningsperioden. Din træningssession forårsager alle former for skade, således betændelse. Men dette er en vigtig del af hypertrofi-processen. Inflammation hjælper med genopretning.

Jeg ved, det lyder næsten som blasfemi, men forbindelserne i dit system, der bevæger den inflammatoriske proces sammen (dvs. inflammatoriske mediatorer) forårsager vasodilatation og øget blodgennemstrømning til de beskadigede områder - dine muskler. Der er endda nogle undersøgelser, der viser, at motion har en antiinflammatorisk effekt.

Enhver forvirret endnu?

Så hvad med de dårlige ting? Et stort område, hvor bodybuilders kæmper betændelse dagligt, er i deres led. Det slid, som vores ledd oplever, kan være den mest svækkende smerte, som vi lider under hensyntagen til vores træning. Dette er et område, hvor du direkte vil mærke effekten af ​​overdreven inflammation og derefter reliefen, når du slukker den.

Hvordan kan du kontrollere disse flamme-ups? Stop hukning? Hmm, ikke sandsynligt.

Mulighed to ville være at begynde at slå Advil og Aspirin ligesom M & M's. Det virker tidsmæssigt, men det ville også efterlade dig et hul i maven.

Heldigvis er der flere ernæringsmæssige løsninger, der ikke vil forlade dig med en maveforing, der blødgør, og dine knæ stadig gør ondt.

"Lad mad være din medicin og medicin være din mad."

Fra et diætmæssigt synspunkt kan vi angribe inflammation fra to forskellige vinkler: ved at ændre den inflammatoriske brændstofkilde og maskineri.

Inflammation Attack # 1 - Choke Off Food Supply

Lad os først se på at påvirke brændstofkilden. For at montere en inflammatorisk reaktion behøver din krop råmaterialerne (ligner at bruge aminosyrer til at opbygge proteiner). I dette tilfælde bruger det fedtsyrer til at skabe inflammatoriske mediatorer.

Hvor får det fedtsyrerne? Det klipper dem faktisk fra cellemembranen. Heldigvis, hvilke fedtsyrer udgør din celle membraner er direkte påvirket af din kost.

Så hvad skal du gøre?

Spis fedtstoffer, der har neutrale eller antiinflammatoriske virkninger. Disse fedtstoffer vil blive indarbejdet i din celle membraner. Når din krop går til montering af en inflammatorisk reaktion, vil den kun kunne finde de antiinflammatoriske forstadier, så dets evne til at generere en stor inflammatorisk respons vil blive reduceret.

Det er en overforenklet måde at se på situationen, men jeg er sikker på at du får point. Visse fedtsyrer sættes direkte i den inflammatoriske kaskadevej, så ved at manipulere niveauerne af visse fedtstoffer i vores kost kan vi påvirke inflammation. De vigtige fedtsyrer i dette område er EPA, DHA og GLA.

Disse fedtsyrer fører til dannelsen af ​​en forbindelse kaldet PGE3, som er mildt antiinflammatorisk, men ikke proinflammatorisk, så nettoeffekten er mindre betændelse.

Hvordan får du disse fedtsyrer i din kost? Mad og kosttilskud.

Som jeg nævner i min artikel om GLA, er disse ting fundet på så små niveauer i fødevarer, at du skal tage det i supplerende form via aften primroseolie eller et fedtsyrekompleks. EPA og DHA du kan få i din kost fra fed fisk eller et supplement som Flameout®.

Inflammation Attack # 2 - Skub en skruenøgle ind i maskinen

Lad os nu se på, hvordan du kan manipulere din krops inflammatoriske maskiner. Næsten alle inflammatoriske processer går gennem cycloxygensase enzymet (COX). Fedtsyrer docker i COX-enzymet og er modificeret til at begynde deres omdannelse til inflammatoriske mediatorer.

Lad os sammenligne COX'er

Før vi går videre, er det vigtigt at se på de forskellige typer COX-enzymer, da dette spiller en stor rolle i, hvordan vi behandler inflammation.

Der er tre typer COX-enzymer - COX-1, 2 og 3 - men vi kigger kun på COX-1 og 2, da de er de store spillere.

En stor forskel mellem COX-1 og COX-2 enzymer er, at COX-1 findes i hele kroppen, mens COX-2 kun udtrykkes når det er nødvendigt, dvs. din krop har brug for at montere en inflammatorisk reaktion i dine knæled og COX- 2 enzym ville blive syntetiseret i dette område.

At COX-1 altid findes i hele kroppen er et vigtigt stykke af puslespillet, når vi begynder at tale om at hæmme disse enzymer for at reducere inflammation.

Blokerer COX uden at dræbe dig selv

Selvom du ikke er bekendt med mekanismerne for betændelse, er jeg sikker på at du har hørt om COX-2, midten af ​​Vioxx-narkotikaskandalen for flere år siden.

Vioxx var et lægemiddel, der bruges til at bekæmpe inflammation ved at hæmme COX-2-enzymet, men det viste sig, at det havde andre mulige bivirkninger (som om døden), så den blev fjernet fra markedet.

En af grundene til, at lægemiddelvirksomheder er så investeret i at finde et lægemiddel, der kun hæmmer COX-2, ligger i COX-2's specificitet mod inflammation. Der er i øjeblikket mange ikke-specifikke COX-enzymhæmmere (som betyder, at de vil blokere både COX-1 og COX-2-aktionen) på markedet, og du har sikkert brugt en af ​​dem for nylig: aspirin eller ibuprofen.

Aspirin er meget unikt, fordi det ændrer COX-2 enzymet, således at fedtsyrerne ikke kan dokke i den korrekte konfiguration. Dette ændrer konverteringsprocessen og i stedet for at danne proinflammatoriske mediatorer, dannes forbindelser, der kaldes resolviner, lipoxiner og protectiner - som er ansvarlige for rydning af rodet efter et inflammatorisk angreb.

Aspirin er imidlertid ikke kun specifikt for COX-2 enzymet. Ligesom ibuprofen blokerer det COX-1 enzymet. Hvorfor er det sådan et problem?

En årsag er, at du har mange COX-1 enzymer, der udtrykkes i maven af ​​din mave. De spiller en vigtig rolle for at opretholde det rette sure miljø. Det er derfor, folk, der tager for meget aspirin eller ibuprofen, kan opleve sår.

Hvis du skulle tage et lægemiddel / supplement, der var specifikt kun for COX-2-enzymet, ville du undgå alle GI-komplikationer, mens du stadig nyder de antiinflammatoriske virkninger.

Et svar fra naturen

Den mest lovende naturlige COX-2 hæmmer er curcumin . Curcumin er en antioxidant, der er en vigtig bestanddel af spice- gurkemeje . Det blev for første gang underrettet for flere år siden af ​​Alwyn Cosgrove i en diskussion om ernæring og suppleringsinterventioner til bekæmpelse af kræft.

Det viser sig, at den samme mekanisme, hvor curcumin bekæmper kræft, er også, hvordan det bekæmper betændelse.

I modsætning til aspirin eller Advil, som blokerer det aktive sted for COX-2 enzymet (dvs. stedet hvor fedtsyren "dokker" for at blive omdannet til en inflammatorisk mediator) reducerer curcumin faktisk mængden af ​​COX-2, som din krop producerer gennem inhibering af COX-2 mRNA syntese. Curcumin har også vist sig at reducere ekspressionen af ​​tumor nekrosefaktor og NF-kB, to andre mediatorer af inflammation.

Curcumin synes at påvirke dit helbred positivt via flere forskellige mekanismer ved at bekæmpe inflammation, oxidation og frie radikaler og endda sænke dine kolesteroltal. Forskningslegemet bag curcumin vokser, især inden for humane kliniske forsøg.

Ligesom fiskeolie bør det betragtes som et sikkert og effektivt supplement til din søgen efter at normalisere den inflammatoriske ligevægt i din krop.

Wrap-Up

Uanset om du forsøger at stoppe ledsmerter, så du kan bænke mere, eller du begynder at tænke alvorligt på lang levetid og sygdomsforebyggelse, er slukning af betændelse det rette sted at starte. Og det begynder ikke på apoteket, men med taktisk ernæring og tilskud.

Sæt flammen ud. Træn hårdere. Lev længere.

Forrige Artikel «
Næste Artikel