En ballsy tilgang til skader

Jeg er kendt for at kunne lide store skader og hoppe tilbage fra dem helt helede - og i rekordtid.

Som jeg skriver dette, er jeg ni uger efter kirurgi fra en distal triceps senen reparation. Mens jeg stadig har en vej til at vende tilbage til tidligere styrkeniveauer, går mit opsving godt.

Jeg gennemgik kirurgi den 25. januar og 49 dage senere bænkede 225 lbs. for 20 reps. Selv om det næppe er en imponerende styrke, er det ikke for lurvet, når du overvejer, at jeg ikke engang skulle være ude af en skinne i otte uger efter operationen.

Under alle omstændigheder kan du se, hvordan jeg har tjent denne berygtelse.

Ingen af ​​os vil nogensinde opleve en alvorlig løfteskader, men mange vil. Jo længere du bliver i sporten og jo stærkere du bliver, jo større er oddsene, at du på et tidspunkt vil blive udsat for en alvorlig skade. På grund af mit styrkeniveau og tilgang til træning har jeg lidt mere muskel- og senetår, end bare en aktiv konkurrent, jeg kender.

Jeg har revet min venstre kalv, højre quad, venstre pec, venstre lat, min lyskæde på begge sider, min nedre ryg mange gange, begge biceps, højre triceps en gang og mine venstre triceps tre gange inklusive den seneste tåre, som krævede kirurgisk reparation af senen.

Tre af skaderne resulterede i, at jeg blev rullet ind i et operationsrum til kirurgisk reparation, og mange andre krævede en omfattende rehab. Jeg har også adskilt min højre acromio-klavikulære ledd, forstyrret min højre skulder og endog skubbet mig til det punkt, hvor jeg forårsagede intrakraniel blødning - i to separate lejligheder.

Mange vil sige, at jeg er heldig at være i live og fuldt funktionel, endsige stadig konkurrerende. Men selv med alle disse skader fortsætter jeg med at udvikle sig, og hvert år er jeg større og stærkere.

Denne artikel handler om, hvordan jeg lykkedes at overvinde disse tilbageslag, og hvordan du kan gøre det samme, hvis de løftende dæmoner slår dig ned.

Der er to hovedproblemer efter en alvorlig skade. Den første er selvfølgelig selve skaden. Den anden og ofte mere udfordrende er det psykologiske aspekt ved at vende tilbage til træning og konkurrence efter en alvorlig skade.

For det første en ansvarsfraskrivelse. Jeg vil dele med dig, hvad jeg har gjort, og hvad har fungeret godt for mig. Jeg anbefaler IKKE dig at gå imod din læge rådgivning.

Det fysiske aspekt

For enhver blødt vævsskade, jo hurtigere rejser du dig op og flytter (inden for fornuft) jo bedre. Hvis du er frisk ud af kirurgi, og din skadede ekstremitet er i en støbt eller skinne, skal du selvfølgelig vente, indtil din læge fjerner den.

(Du har måske hørt om, hvordan jeg en gang fjernede en kast 10 dage efter operationen. Jeg anbefaler det ikke. Husk, det er ingen hemmelighed, at jeg ikke har ret i hovedet, og har også været igennem denne proces mange gange og kender min krop ekstremt godt.)

Men de fleste kirurger er ikke vant til at beskæftige sig med atleter. Den typiske patient er ofte en ældre eller stillesiddende sofa kartoffel og normalt i meget dårlig sundhed. Selvom cellens histologi ikke adskiller sig fra en atlet og en stillesiddende person, vil rehab-processen for en højkonditioneret og stærkt motiveret atlet blive markant anderledes.

Nøglen er at lytte til din krop. Hvis din krop fortæller dig nej, så lyt. Undladelse af at gøre det vil simpelthen resultere i re-skade og skal gentage hele processen.

Trin 1 - Få bevægelse

Jo før du kan begynde at flytte det skadede område jo bedre. Dette vil øge blodgennemstrømningen og begynde at styrke områder, der har forværret på grund af manglende brug. Den øgede blodgennemstrømning vil også medføre nye næringsstoffer i det skadede område for at hjælpe med reparation og bortføre affaldsprodukter.

I starten vil din bevægelse være langsom, kontrolleret og ofte gennem et begrænset antal bevægelser. Det er vigtigt at gå langsomt men støt, og når en fuld bevægelse er genoprettet, kan modstanden tilføjes trinvist.

Da jeg rev min højre quad, havde jeg oprindeligt en masse vanskeligheder endog at gå; Jeg kunne ikke bøje mit ben mere end et par grader eller støtte nogen vægt. Mit første mål var at kunne bøje mit ben gennem et komplet udvalg af bevægelser. Jeg trådte ikke ind i nogen form for organiseret rehab-program, så jeg var forpligtet til at finde ud af ting på egen hånd.

Det jeg kom på, var at placere mig selv i hjørnet af to bordplader. Jeg ville ansigt i hjørnet og støtte min kropsvægt med mine arme og så langsomt sænke mig så vidt jeg kunne tolerere. I første omgang flyttede jeg kun et par tommer, men hver dag øgede jeg bevægelsesområdet, indtil jeg nåede det punkt, hvor jeg kunne sænke mig selv i en fuld hængende stilling.

Nu var jeg klar til at begynde at tilføje modstand. Først var det kun min partielle vægt; Jeg ville hjælpe mig med mine arme ved at skubbe eller trække på bordpladerne. Jeg gjorde det dagligt, indtil jeg kunne gøre dem uden hjælp.

Derefter fokuserede jeg på at øge antallet af reps, jeg kunne gøre pr. Sæt, der gik videre til flere sæt og reps, indtil jeg følte, at det var på tide at komme tilbage under linjen. Denne indledende proces tog mig kun et par uger, men dine resultater vil variere ud fra skadens sværhedsgrad, individuel smertetolerance, rehab erfaring og motivation.

Trin to - Tilføjelse af modstand

Når du tilføjer modstand, er nøglen at gøre det på en langsom, kontrolleret, men progressiv måde, mens du altid lytter til din krop. For at minimere risikoen for genskader er det afgørende at genkende de signaler, din krop sender, og vide, hvordan man fortolker dem.

Efter træningssessioner skal du være i stand til at skelne mellem smerten ved normal muskelsårethed fra at gøre for meget for tidligt og risikere genskader. Et stærkt sind / kropsforbindelse er en nødvendighed.

Modstanden bør øges i små ugentlige trin, indtil det er muligt at nå tilbage til normal træning. For eksempel omkring en måned efter min quad rive i januar 2008, kunne jeg begynde at hive igen med bare en tom stang. Dette blev efterfulgt af 135 lbs. for et par repræsentanter den næste uge, derefter 225 lbs. ugen efter, derefter og 315 lbs. etc.

Efter et par måneder var jeg i stand til at vende tilbage til og derefter overgå mine tidligere træningsvægte. Hele tiden jeg lyttede meget omhyggeligt til min krop og fik det til at fortælle mig, at jeg var nødt til at tage afsted eller sænke mine fremskridt, ville jeg have gjort det. Seks måneder senere i juli 2008 slog jeg et PR på 1014 lbs. på vej til at vinde divisionen for tungvægt og overordnet på UPA Pro Am.

Efter at have været en pund på 1000 pund før min skade betragtede jeg at øge mine vægte med 90 pund. per uge efter operationen for at være moderat progression, og ville svare til en 300 pund squatter, der øger deres træningsbelastninger med 25 pounds. Per uge. Så selvom det kan se ud som om jeg gjorde enorme spring fra uge til uge, var fremskridtet ret moderat i betragtning af mit styrkeniveau.

Den psykologiske proces

For nogle er det ikke en udfordring, men for mange er det her, hvor den virkelige krig er ført, hvis de skal vende tilbage til og overskride deres styrke og størrelse før skaden. Der har været mange mestere, der har haft deres karriere, endte natten over på grund af skade. Sådan overvinder du frygt for skade og begynder at bryde ny jord så hurtigt som muligt.

For det første skal du tro på din evne til at komme helt tilbage. Fra det andet du lider skaden, skal du se dette som blot en bump i vejen og en mindre irritation, intet mere. Giv ikke skaden nogen større betydning, end det skyldes. Dette er simpelthen en anden udfordring at overvinde på din vej til at nå dine mål.

Rationalisering

Hvis du har problemer med at se skader på denne måde, er der flere strategier til at hjælpe dig med at opnå denne tankegang.

Den første er rationalisering. Opfordre din indre Mr. Spock og se på skader fra et rationelt, logisk synspunkt. Anerkend at mange atleter har overvundet lignende og ofte meget mere alvorlige skader end dig og er vendt tilbage til konkurrencen for at overskride deres præ-skade bests.

Jeg kender en powerlifter, der knuste hans thoracale hvirvler, mens han huggede og en anden, der krævede metalstænger indsat i hans lændehvirvelsøjle, og begge kom tilbage til knebøj mere end nogensinde. En anden powerlifter og strongman slog begge sine patella sener ud og efter at have fået at vide af læger, at han ville have heldige nogensinde at gå igen, kom tilbage til at kneppe over 1100 lbs.

Jeg kender endda en wrestler, der skulle have en af ​​hans ben amputeret på grund af kræft, og han vendte tilbage for at konkurrere på et højere niveau, end han gjorde før operationen. I betragtning af det, kan du virkelig se på, hvilken skade du måske står over for, og fortæl dig selv, at det ikke er muligt at komme tilbage bedre end nogensinde?

Visualisering

Tilbage til uanset hvad det var der forårsagede skaden kan være skræmmende. Jeg kender mere end et elite niveau powerlifter, der blev skadet under en stor squat og aldrig kunne mentalt erobre frygten for det sker igen. Hver gang de forsøgte, var alt, hvad de kunne tænke på, skaden og hvordan det føltes, da det skete.

Det er her, hvor visualisering kan være til stor nytte. Når du vender tilbage til hvad der forårsagede skaden, er det vigtigt at kunne ændre det, du ser i dit sind. Du skal øve visualisering, indtil billederne i dit sind er lige så reelle som det du ser med dine øjne. Derefter kan du bevæge dig på at genskabe din skade scenario, denne gang envisioning dig selv at vinde begivenheden uden skade.

Selvom det lyder lettere end det virkelig er, med tilstrækkelig praksis og gentagelse er det meget muligt. Dette er min go-to teknik, når man forsøger at bryde plateauer, og det kan effektivt bruges til at ændre dit syn på tidligere begivenheder og erobre din frygt.

Ingen frygt

Lad aldrig frygt være din største fjende. Frygt holder så mange tilbage fra hele tiden at nå deres sande potentiale, og det kan være en stor hindring, når man beskæftiger sig med skader. Du skal træne dig selv for at styre dit sind og indse, at frygt er selvskabt, og som sådan har du magt til at ødelægge det.

Anerkend at frygt kommer indefra. Derfor kan mange opleve det samme scenario, og hver har en anden reaktion på det. Alt, hvad vi genererer, kan vi også kontrollere.

For eksempel, da jeg konkurrerede i mine yngre år, ville jeg blive meget nervøs og tillade, at nervøsitet skulle vende sig til frygt. Da det var tid til at konkurrere, var jeg så bange, at jeg allerede havde tabt.

Over tid lærte jeg at kontrollere denne nervøse energi og gøre den til fokuseret aggression. Med tiden gik denne nervøse energi fra at være min største fjende til min stærkeste allierede. Husk, at noget internt genereret er på vores kommando. Du behøver kun at lære at give ordren.

Opsummering

På trods af at jeg lider mere end min del af skader, tager jeg mig stadig ikke let, og jeg foreslår heller ikke, at du gør det heller. Men jeg nægter at give dem nogen magt over mig psykologisk eller komme imellem mine mål og mig.

Her er hvad man skal gøre, når man lider en skade:

  • Gå op og bevæg dig så hurtigt som muligt.
  • Arbejde med at genskabe et komplet udvalg af bevægelser.
  • Når ROM er tilbage, fremskridt med at tilføje modstand.
  • Forøg vægten på en ugentlig basis i små trin, mens du lytter tæt på din krop.

Med hensyn til det psykologiske aspekt af skaderehabilitering:

  • Brug visualisering til at hjælpe dig med at overvinde specifik frygt og lære at styre dine følelser.
  • Gør disse følelser bøjning til din vilje og lær at ændre frygt for fokuseret energi.
  • Indse, at andre har været igennem lignende situationer eller værre og kom tilbage til at være bedre end nogensinde, og der er ingen grund til, at du ikke kan gøre det samme.

Blødt vævsskader er en smerte (undskyld ordspillet), men de behøver ikke at afslutte din løfte karriere. Husk, at skader er bare små bump i vejen på vej til at nå dine mål.

Redaktørens bemærkning: For at gentage Matts ansvarsfraskrivelse fortæller han bare, hvad han har gjort, og hvad fungerede godt for ham. Han giver IKKE dig råd til at gå imod din læge rådgivning.

Forrige Artikel «
Næste Artikel