• Vigtigste
 • >
 • kost-fedt-tab
 • >
 • Kokosolie: Sundhedsføde eller Heart Killer? Sandheden om dette plantebaserede mættet fedt

Kokosolie: Sundhedsføde eller Heart Killer? Sandheden om dette plantebaserede mættet fedt

"Vi råder over brugen af ​​kokosolie" erklærede American Heart Association (AHA) i deres seneste udgivelse om den olie, der har været så populær i sundhed og fitness-samfundet.

AHA sagde, at i 7 ud af 7 undersøgelser øgede mættede fedtstoffer LDL-kolesterol - den slags kolesterol, du vil beholde til et minimum. Og da kokosolie er temmelig høj i mættet fedt (82% af det er mættet), anså AHA det usundt og endog usikkert at forbruge.

Slap af. Dette er forældet rådgivning.

Må ikke panik, er der ingen grund til at stoppe med at bruge det. Ikke kun kan kokosolie forbedre din thyroid sundhed, hjerne sundhed og metabolisme, det er også godt for dit hjerte ... på trods af hvad AHA har sagt. (Husk, det er de samme folk, der kan lide at smække "Heart Health" -mærket på Sugar Frosted Sugar Kid's korn.)

Som en nylig akademisk gennemgang af kokosolie sagde, var det først, da folk i samfund, der stole tungt på de tropiske fedtstoffer, holdt op med at spise så meget af de ting, og erstattede det med en westerniseret kost fuld af vegetabilske olier, at hjertesygdommen steg.

Når kokosnødspopulationer spiste gennemsnitligt 120 kokosnødder om året, var hjertesygdommen en af ​​de laveste i verden. Gæt alt det mættede fedt var ikke for svært at håndtere.

En hurtig n 'Dirty on Fats

Fedtstoffer er opdelt i to kategorier: mættet og umættet. En af de nemmeste måder at visuelt differentiere de to er, at mættede fedtstoffer er faste ved rumtemperatur, umættede fedtstoffer er flydende. Bruddet bliver lidt mere komplekst, men til vores formål lad os holde det nemt.

Umættede fedtstoffer

For kemiske nørder har umættede fedtstoffer dobbeltbindinger mellem molekyler, der tillader dem at flyde ved stuetemperatur. Umættede fedtstoffer findes i ting som avocado, oliven og olivenolie, nødder og omega-3s.

Mættede Fedtstoffer

Mættede fedtstoffer har IKKE dobbeltbindinger, hvilket betyder, at fedtet bliver "mættet" med hydrogenmolekyler. Mættede fedtstoffer er kernen i den aktuelle debat. De findes i ting som kød og smør, men de findes også i fødevarer, der er ansvarlige for at ødelægge kolesterol og muffin-tops som godt, "Muffin Tops" og andre færdigpakkede snacks, is og fransk-mad ligesom forarbejdet ost og Hungry Man tv-middage.

Hvor er ellers mættede fedtstoffer fundet? I palmeolie og du gættede det, kokosolie. Og det handler om så vidt AHA går i deres dæmonisering af mættet fedt. Deres argument imod det er i bedste fald overfladisk. For dem er alt mættet fedt dårligt. Så lad os grave lidt dybere.

Hvordan kokosolie er anderledes

Kokosolie har MCT'er (mediumkæde triglycerider), hvilket betyder, at det er en magert, hurtig kilde til brændstof. Kokosolie bruges i kroppen på en meget anden måde end fedtstoffer, der findes i oksekød eller avocado eller omega-3. Kokosolie er over 50% triglycerider med mellemkæde (MCT). MCT'er er - læg på dit nørdglas - en type mættet fedt sammensat af 6-10 carbonforbindelser.

De andre to typer af mættede fedtstoffer er kortkædede triglycerider (SCT'er) og langkædede triglycerider (LCT'er). SCT'er er seks carbonforbindelser, og LCT er 12-18 carbonforbindelser. SCTs kan findes i mad smør, ghee, mejeri, men er også dannet i tyktarmen, når du spiser fiber. LCT'er findes i fødevarer som kød og æg. Lige nu fokuserer vi primært på LCT'er vs. MCT'er, da de er dem, du spiser mest (undtagen smør, og vi elsker alle smør).

Hvad alt dette grundlæggende betyder er, at LCT er hårdere for kroppen at bryde ned. Tænk på det som forskellen mellem at skære en bøf med en bøfkniv versus en smørkniv: kroppen kan nedbryde MCTs hurtigere og mere lethed, som bøfkniven. Dette betyder ikke, at LCT er "dårlige", de kræver bare en mere kompleks proces at bryde ned.

For at være klar har alle fødevarer forskellige forhold af forskellige typer fedt. Ovennævnte kategorier er baseret på hvor størstedelen af ​​deres fedt kommer fra.

MCT'er og kolesterol

Da MCT'er er mindre og lettere at nedbryde, bliver de let brugt til brændstof fra kroppen. Fordi de ikke holder sig som Talkative Timmy i gymnastiksalen, vil de ikke rodde med dit hjertes sundhed. Deres hurtige absorption betyder, at MCT'er ikke deltager i dannelsen af ​​kolesterol. Jeg gentager: De rider fyren, når det kommer til kolesterolproduktion.

Så hvorfor sagde AHA, at kokosolie er dårlig?

Enkel. De lavede tre store fejl:

 1. De kommenterede mættet fedt. Det ser ud til, at de så på, at fedtet var mættet, i stedet for at se på MCT'er. De udtalte, at fordi kokosolie er et mættet fedt, og at der er mulige beviser, det øger LDL-cholesterol, er det dårligt. Men som du nu ved, er MCT'er en helt anden slags mættet fedt.
 2. Kolesterol er måske ikke en præcis måling. Som en progressiv læge, Will Cole, har sagt: "Undersøgelserne, som AHA citerer, forbinder ikke med at spise mere kokosolie til hjertesygdomme, de forbinder det med stigende kolesteroltal. Virkeligheden er, at total cholesterol er en dårlig forudsigelse for at vurdere hjerteanfald og slagtilfælde risiko. Undersøgelser har fundet ud af, at der ikke kan være nogen sammenhæng mellem højt total cholesterol og hjerteanfald og slagtilfælde risiko. "
 3. Kokosolie er alligevel ikke involveret i kolesterolproduktion eller transport. Kokosolie bruges af kroppen meget anderledes end andre mættede fedtstoffer, så det er ikke involveret i kolesterolproduktion.

De hjerte-venlige fedtstoffer

"Kendskab til kokosolie er blevet holdt begravet i medicinske tidsskrifter på grund af en generel fordom mod mættede fedtstoffer", fremgår en anmeldelse offentliggjort i Ghana's tidsskrift. "Kokosolie har vist sig at have potentialet til at beskytte mod ikke kun hjertesygdomme, men også en lang række kroniske sundhedsproblemer", siger det videre.

Og i stedet for at citere syv kirsebærplukket undersøgelser som AHA gjorde (hvoraf mange kunne have fejl, lurkelige variabler og lignende), forklarede forfatterne den bedste slags bevis for alle: tusinder af værdien af ​​de faktiske mennesker, der bruger store mængder kokosolie, hvilket resulterer i meget voldsomt niveau af hjertesygdom.

Igen var det først, da folk holdt op med at spise højere niveauer af kokos og palmeolie, erstattet dem med en kost højt i vegetabilske olier, at hjertesygdommen steg.

Hvordan? Kokosolie har vist sig at beskytte dit hjerte og ikke skade det. Kokosolie er antithrombotisk, hvilket betyder, at det reducerer blodpropper, anti-aterosklerotiske (hjælper med at holde blodårene i at forringe, hvilket kan forårsage hjerteanfald) og hypolipidæmisk, hvilket betyder, at det nedsætter lipider i dit blod. Alle disse påstande er støttet af utallige studier.

Men vigtigst af alt er kokosolie meget sund og har altid været sund som bevist af tusindvis af værdige værdige data fra rigtige mennesker. Og det er sandheden.

Referencer

 1. Laurene Boateng et. al., "Kokosolie og palmeolie rolle i ernæring, sundhed og national udvikling: En gennemgang", Ghana Medical Journal 50 (2016) 10.4314 / gmj.v50i3.11.
 2. Cherie Calbom et. al., "Hvordan hjælper din skjoldbruskkirtlen med Virgin Coconut Oil"
 3. Fernando WM et. al., "Dietary Coconut's rolle til forebyggelse og behandling af Alzheimers sygdom: Potentielle virkningsmekanismer", The British Journal of Nutrition 114 (2015): 10.1017 / S0007114515001452.
 4. Dr. Ward Dean et. al., "Medium Chain Triglycerides: Beneficial Effects on Energy, Atherosclerosis and Aging", Nutrition Review 22. april 2013 /
 5. Dr. Jeffrey Shapiro, "5 sundhedsmæssige fordele ved korte kæde fedtsyrer", læger Health Press, 8. april 2016.
 6. Elizabeth Brown, "Hvad er en langkædede fedtsyre?", San Francisco Gate.
 7. Manisha DebMandal et. al., "Coconut nucifera L .: Arecaceae): I sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse", Asian Pacific Journal of Tropical Medicine 4 (2011)
 8. Liz Moody, "The AHA Just Declared Coconut Oil Unhealthy. Her er hvorfor Functional Medicine Doctors Uenig, " MindBodyGreen, 19. juni, 2017

Forrige Artikel «
Næste Artikel