Død til styrkestandarder! 3 Grunde til, at de bare ikke virker

Hvad er en styrkestandard?

Du har hørt mange trænere og trænere taler om styrkestandarder. For eksempel vil de sige, at alle skal være i stand til at løfte 2, 5 gange deres kropsvægt eller gøre en dobbelt kropsvægt squat. Dette er okay for nogle atleter og konkurrencedygtige løftere, men ikke for alle.

The Bias Game

Alle taler om fordelene ved styrketræning, og der er selvfølgelig mange, men ingen taler om ulemperne. Vi kan ikke gå rundt, da vi ikke regelmæssigt løfter tungere og tyngre vægte, eller at vores led og bindevæv ikke har funktionelle ulemper ved at håndtere sådanne belastninger (især for os, der er virkelig stærke).

Vi er alle produkter fra vores omgivelser, i hvert fald i nogen grad. Og skaberne af disse styrkestandarder kunne ikke have drømt om disse tal uden at have arbejdet med (eller været) medlemmer af elitkonkurrenten tilskuerne i en given disciplin. Så der er nogle forspændinger der.

Der er direkte fordel for fodboldspillere, powerlifters, olympiske weightlifters eller strongmen at stræbe efter sådanne tal, men der er en afbrydelse, når vi tager deres styrke og forsøger at anvende det på Bob fra Accounting. Må ikke slå dig selv op, hvis du ikke kan opfylde disse vægtløftestandarder. Her er hvorfor.

1 - Nogle gange virker leveringerne bare ikke

Jeg er 6'4 "med de længste lårer og arme tænkelige. Jeg er en anatomisk outlier i gymnastiksalen, og jeg er ikke bygget som nogen elite løfter af nogen disciplin (powerlifter, strongman eller weightlifter).

Med andre ord, jeg er et første eksempel på, hvordan en dobbelt kropsvægt squat eller dødløft er meget mere krævende for en person, der skal rejse en langt større afstand med mange flere kropskompensationer for at opnå en lige stangbane.

Det er grunden til at de fleste titaner af CrossFit er under 6 fod og har gennemsnitlige spændelængder. Arbejde er et produkt af kraft og afstand, og begge disse faktorer er enorme, når du kører uret.

Her er et scenario: En gangly 6'5 "fyr og en kort, fyldig 5'7" fyr kaster sig ved siden af ​​hinanden. Den høje fyr løfter 300 pund for hans sæt af 10. Den korte fyr besteder ham med 320 pund for de samme reps.

Den høje fyr må rejse 30 tommer hver vej for at udføre en rep. Den korte fyr må kun flytte 18 inches. Ved slutningen af ​​sættet ville den høje fyr have løftet 3000 pund, men ville have rejst 600 tommer. Den korte fyr ville have løftet 3200 pund, men ville kun have rejst 360 tommer. Det er lidt over halvdelen. Dette eksempel lyder alvorligt, men det er faktisk chokerende realistisk.

Med forskellen mellem disse krav, hvem tror du ville nå en dobbelt kropsvægt squat standard først eller med mindre vanskeligheder?

Pointen er dette: Hvis du ikke er skeletbygget til løft, vil du få mere frustration og nå generiske løftestandarder. Ingen styrkestandard har taget hensyn til individets antropometri, og det er på tide nogen kaldte det ud.

2 - Relativ vs Absolut styrke

Styrkestandarder tager også en nosedive, når de ikke tager hensyn til relative styrke eller absolut styrke. Relativ styrke vedrører hvor stærk du er for din størrelse. Absolut styrke refererer til den maksimale kraft, du kan udøve, uanset størrelse.

For eksempel kan en person, der vejer 120 pounds og kan gøre 30 pull-ups, have en stor relativ styrke, men da den samme person kun knepper sin kropsvægt, har han dårlig absolut styrke.

Med det i tankerne er det værd at huske på, at der ikke er nogen lineær sammenhæng mellem en løfteres vægt og mængden af ​​kraft, han kan producere. "Massebeger massen" -analogien er sand, men kun indtil den ikke er.

En 120 pund svækkelse ville klart kunne trække eller skubbe mere, hvis han vejede 180 pund, men hans ændringshastighed vil ikke ekspansionens fremskridt, da han fortsætter med at sætte på størrelse. Mindre mennesker har potentialet til at have mere relativ styrke, og større mennesker har potentialet til at have mere absolut styrke.

Det er grunden til, at du aldrig vil se nogen med en kropstype som Bruce Lee hugge 900 pund eller en 400 pund stærk mand, der kan knække 40 vægtede pull-ups med tre plader hængende fra hans talje.

Nogle styrkestandarder imødekommer denne sondring ved at gøre en bestemmelse for større fyre, men der er stadig ulemper ved at blive gift med dette tankegang, da det ikke overvejer løfterens løftestang, løfterens kalenderalder, hans træningsalder og hans mulige historie af skade. Husk, vi taler om offentligheden.

3 - Metaboliske standarder er ikke det samme

Selvom de ikke er så udbredt som styrkestandarder, ser du lejlighedsvis stofskiftestandarder bandied om. For eksempel bør du kunne afslutte X antal komplekser i X antal sekunder eller minutter.

Sandheden er, at individets størrelse vil diktere, hvor meget relativ lethed han vil have, når man laver en konditionsræning. Krav til energiforbrug ville lægge en stor fyr fladt på ryggen tre minutter i en Tabata-træning, mens en pipsqueak ville gå forskelligt.

En dårligt uddannet og misforstået dommer / træner ville sige, at en løfter har meget bedre konditionering end den anden, når i sandhed kan hver person være lige så betinget som den anden i relativ forstand.

Du er ikke en svag Bastard, og det er Bittersweet News

Her er spørgsmålet om, at ingen spørger ikke-konkurrencedygtige løftere: Hvor stærk behøver vi at være?

De fleste banebrydende feats af styrke folk post på YouTube er lavet af løftere i deres tyverne, med friskere organer, fremragende opsving og masser af tid til at afsætte deres træning. Men fyre i deres trediver og derudover har mere figurative "kilometertal", og det kan ikke overses.

Det betyder mere slitage og år brugt at løfte tunge ting, plus mere slid fra familie, pant og erhverv. Det indeholder også normalt nogle få bouncebacks fra skader, der påløber over tid i skyttegravene, fordi det, hej, det sker.

Den hårdeste pille at sluge, hvis du er en ikke-konkurrencedygtig løfter, der søger at holde tidstesten, er dette: Udover et bestemt punkt er dine styrke PR'er en hobby. Der er ikke noget, der kører på dig, når du trækker 600 eller hugger 525, og der er ingen ekstra fordel for nogen del af dit helbred i at nå disse tal i forhold til dine gamle PR'er på 300 eller 400 pund.

Sæt det i kontekst. Du flytter allerede regelmæssigt hundredvis af pund i hver retning. Du bliver okay, når du er seniorer, så længe du ikke stopper. Hvis du har dit fundament, skal du begynde at anvende metoder, der gør det lettere at føle dig tungt, og høste alle fordelene uden at bekymre sig om tallet på linjen i forhold til dine PR-statistikker fra bold til væg.

At være stærk vil holde dig uforskammet og uafklædt til tomme styrkestandarder, der sandsynligvis ikke blev lavet til dig, og vil i sidste ende give dig mulighed for at fokusere på den eneste ting, din styrketræning manglede - den træningsvirkning det har på dig, den enkelte.

Forrige Artikel «
Næste Artikel