Har du virkelig brug for en løftebælte?

Her er hvad du behøver at vide ...

  1. Den typiske praktikant har en svag kerne. Brug af et vægtbælte maskerer dette problem.
  2. Styrke atleter kan bruge et bælte, men kun til sæt over 85% af 1RM og ikke med alle elevatorer. Brug aldrig et bælte, når du udfører en øvelse, som du sidder eller ligger i.
  3. Hvis du er en atlet, og du ikke har et bælte i din sport, skal du bære et bælte sparsomt, hvis det overhovedet.
  4. Der er en særlig måde at bære et bælte på - ikke bare smække det på.

Vægtremme synes at være et stort comeback. Er de nødt til at have tilbehør til hver løfter?

Nogle løftere ses aldrig uden deres rydde gamle læderbælter, mens andre går hele deres karriere uden nogensinde at sætte en på.

Fire træner tog sigte på at løfte sit mest almindelige mode tilbehør - vægtbæltet.

Mike Robertson

En atlet får ikke noget ud af at bruge et bælte.

Kun dem, der forsøger at konkurrere i en styresport (olympiske løftere, kraftløftere, stærkere osv.) Bør bære et bælte, når de løfter.

Når vi vurderer vores kunder, kommer de næsten universelt ind med en svag eller underudviklet kerne. Som sådan er vi nødt til at genopbygge dette over tid med smart coaching og motion progressioner.

Hvis nogen konstant bruger et bælte til at "skjule" en svag kerne (i forhold til deres hofter / ben), er dette et problem, vi skal adressere.

En atlet får virkelig ikke noget ud af at bruge et bælte. Og mange gange virker det imod dem, fordi målet er at opbygge en afbalanceret krop, der virker som en funktionel enhed.

For styrke atleter er det en anden historie - du vurderes på din evne til at flytte vægt. Imidlertid skal hoveddelen af ​​træningstiden stadig gøres rå, kun ved brug af et bælte, når det er i 85% + løfteområdet.

For effektivt at bruge et bælte er der meget mere til det end blot at "skubbe din abs ud". Faktisk er det skadeligt, da det smækker nedre ryggen i forlængelse.

I stedet sættes bæltet på og ånder lidt, så ribbenene kan komme ned. Nu med ribbenene nede, tag en anden dyb indånding i - du skal føle pres på forsiden, siderne og bagsiden af ​​bæltet.

Dette er sandt, omkreds, kernestabilitet i alle retninger. Du vil ikke kun være mere stabil, men flytte mere vægt som følge heraf.

Tim Henriques

Overbelastning af bælter svækker kernen.

Løftebælter kan øge intra-abdominal tryk. Dette intra-abdominaltryk er godt, da det øger rygsøjlen og kernestabiliteten. Det er dårligt, at det skyder op blodtryk og kan forværre brok og andre skader.

Løftebælter kan hjælpe ydeevnen på store elevatorer med nedre ryg. Hvis en lifter hælder tungt eller trækker stort, kan et bælte være i stand til at øge ydeevnen på disse elevatorer.

Men hvis øvelsen ikke understreger den nederste del af ryggen / kernen, så er det meget - benpresser, triceps pushdowns osv. - at bære et bælte er unødvendigt (bortset fra at gøre din talje se mindre og dine skuldre ser større ud).

Over-afhængighed af løftebælter kan også svække kerne muskulaturen. Tænk på et bælte som en krykke - brug det for meget, og musklerne reagerer ikke, fordi bæltet er der.

Når det er sagt, synes folk som Louie Simmons advokat at skubbe din abs mod bæltet, i hvilket tilfælde bæltearbejde faktisk kan gøre din kerne stærkere, fordi du har en vis modstand - bæltet - at skubbe imod.

Men hvis du er en atlet, og du ikke har et bælte i din sport, så ville jeg bære et bælte sparsomt.

Så mit svar på bælte spørgsmålet er: Først må du ikke bære det på ting, der ikke involverer nedre ryg meget, og bestemt ikke være en af ​​de dudes, der sætter bæltet i garderoben og gør ikke tag det af, indtil han skifter ud af træningstøjet.

For det andet, gem bælten til de store sæt, hvad det betyder for dig. Til opvarmningssæt og lette arbejdssæt er det generelt unødvendigt at bære en, men for de store ting sætter den på.

Endelig skal du lære at bruge bæltet. Jeg kan godt lide at lave en kerneforstærkningsøvelse, hvor jeg sætter bæltet på, går i løftestilling, og så spænder min kerne rigtigt hårdt.

Nogle gange vil jeg have løftere sætte fingrene imellem bæltet og deres kerne. Når de spænder, skal de føle stort pres på deres fingre. Dette er sværere end det ser ud til, og hvis det er for dig, skal du regressere bevægelsen på følgende måde:

Start i en normal stående stilling med en lille bue i underkanten og lær hvordan du skal bøjes der. Flyt derefter ind i flere løftespecifikke stillinger. Hold bøjlen i ca. 5 sekunder og lav et par sæt af dette.

Hvis du har en skade, og du føler, at bæltet beskytter det, skal du bære det. Det er nemt at bøjle kernen hårdt i rygsøjlen, men under løft vil vi efterligne vores løfteposition, som normalt har en lille spinalforlængelse.

Når det kommer til typer af bælter, er jeg delvist i Inzer Forever Belt med en håndtag. Jeg har haft det samme bælte i 17 år og elsker det stadig.

Dan Trink

Svaret ligger i midten.

For omkring 400 år siden, da jeg først satte fod i gymnastiksalen, havde alle et vægtbælte. Det var ligegyldigt, om du huggede, bænkpressede eller tog en aerobic-klasse, en bælte vægtbælte var så meget en del af gymnastiksalen ensartet som benopvarmere eller Zubaz-bukser.

Så for omkring 15 år siden kom fyre som Paul Chek ud mod vægtbælter og sagde, hvordan de stuntede udviklingen af ​​den tværgående abdominus og anden kerne muskulatur. På det tidspunkt ville du ikke blive fanget død i et bælte, medmindre dit navn var Sven, og du løftede en 400-pund atlas sten til verdens stærkeste mand konkurrence.

Som med de fleste ting ligger det rigtige svar et sted i midten. De fleste mennesker burde ikke have på bælter størstedelen af ​​tiden.

Men hvis du går efter en maksimal eller næsten maksimal squat eller dødløft, og vægten på linjen svæver omkring 2x kropsvægt, vil et bælte helt sikkert hjælpe dig med at fuldføre elevatoren ved at yde mere støtte til din abs og bageste ryg som samt hold ryggen fra at smuldre ind i en bunke af støv.

Jeg har også bemærket en masse flere olympiske vægtløftere, der bærer tynde bælter med en velcro-lukning under næsten maksimale forsøg. Dette er også en god ide som noget der kan holde dig mere sikker og træne længere og hårdere vil være gavnlige i det lange løb. Og i betragtning af den måde, mange af disse atleter træner på og de massive belastninger, de kan løfte, er disse bælter sandsynligvis nødvendige.

Mens du ønsker, at dit løftebælte skal være stramt, er målet at være i stand til at få en mave fuld af luft og bøj din abs mod bæltet. Så hvis du knipper dit bælte så tæt, at du ikke kan komme i fuld og dyb indånding, kan du nok tage det tilbage fra et hak.

Du kan faktisk bruge et vægtbælte som et proprioceptivt værktøj til at hjælpe med at lære en abdominal brace ved at få luft ind i din mave og spænde mod bæltet. Jeg gør det normalt ved at placere mine hænder rundt om en klients talje, men hvis man alene træner, gør bæltet et godt stykke arbejde.

Og aldrig bære et bælte, når du udfører en øvelse, som du sidder eller ligger i. Nogensinde.

Nederste linje, hvis du er en erfaren løfter om at gøre en næsten-max indsats enkelt eller dobbelt, så pop på et løftebælte. Men hvis du udskifter sæt på 8 til 10 ved 70%, skal du sætte vægtbæltet tilbage i skabet med din strengtank.

Todd Bumgardner

Bælter er til erfarne løftere og store vægte.

Jeg er absolut en advokat for at bruge vægtbælter til at fremme styrke.

Det er et let argument - intra-abdominal tryk, der giver spinal stabilitet fører til større kraft output. Ligesom ethvert andet træningsredskab er brugen imidlertid situational.

Mens bælter er et nyttigt værktøj, skal de blive reddet til de store løfter og olympiske lifter, og for indsatser på 75 procent eller mere af one-rep max. Beklager, men skrigende, faldskærmsbukser biceps krøller er ikke bælte værdige.

Sikker på, at det er effektivt at bruge et bælte til elevatorer ved lavere procentsatser - du vil forbedre kraftudgangen. Men at bygge kernestyrke og koordinering er fordelagtigt for at opbygge varig styrke. Overvej de lavere procentsatser til at være kernebyggerne, mens bælter er ergogene hjælpemidler til showtime.

Bælter er også forbeholdt dem med mindst et par års løfteoplevelse - unge løftere, og de unge i træningens alder har brug for at lære at trække vejret og hvordan de skal bøjes med deres lats, abs og støtte kernemuskulaturen, før de slår en bælte på.

Vi kom faktisk ud af livmoderen med et solidt bælte - løfterne skal mestre ved at bruge det, før de vender til ekstern hjælp.

Ved du, hvordan du får din luft lavt ind i din mave? Har du mestret lat spænding? Kan du trække vejret bag skjoldet? Hvis du har besvaret nej til endda et af disse spørgsmål, skal du glemme at bruge et bælte.

Hvis du er bælte klar, brug den godt. Juster det så bunden af ​​bæltet ligger lige over knoglerne på dine hofteben. Sørg for, at forsiden af ​​bæltet dækker din navle.

Sørg også for, at bæltet bruges til at forstærke et solidt, membranindånding. Skub ikke bare din abs ud mod bæltet. Det betyder, at du ikke bør have bæltet så stramt, at din mave ikke kan udvides ind i den.

Når du tager et åndedræt, skal du mærke din kuffert fylde med luft og lægge pres på bæltet i 360 grader. Din mave skal presse ind i bæltet, ligesom din ryg. Dine obliques skal presse ind i bæltet lige over dine iliackampe. Hvis du gør det rigtigt, vil du føle dig som en marshmallow fyldt ind i et bryllup band.

Sørg for, at bæltet ikke er en krykke til shitty positionering. Lås din form i, og brug bæltet som hjælp til at holde god position - lang ryg og lav ånde.

Wrap Up

Vægtremme er et værktøj - i den rette sammenhæng er de uundværlige, mens de i de fleste tilfælde (og i de fleste løftere) er de ubrugelige i bedste fald.

Lær ordentlig form, lær hvordan du styrker din kerne, og fokus på at blive stærk med så lidt "gear" som muligt. De sjove værktøjer vil vente på dig, når du har brug for dem.

Forrige Artikel «
Næste Artikel