Finde sporet med spike

Big Bill er 285 pund bjerg af en mand fra England. Han træner europæiske rugbyhold, der er mellem Guinness drikkepint. Han forsøgte Spike at forbedre sine egne træningsposter, men det fungerede ikke for ham.

Courtney er en 115-pund triathlete, hvis bund er så tæt, at du kan bruge den som en snare tromme. Spike var for intens for hende og gjorde faktisk hende "for urolig" til at løbe.

Alan er en 28-årig kandidatstuderende. Han håbede, at Spike ville hjælpe ham med at æse sin geofysik eksamen. Det gjorde det ikke.

Biotest støder ikke på mange mennesker, der var skuffede over Spike, men som du kan se, overgår de lejlighedsvis.

Sagen er, når du begynder at snakke med disse mennesker, begynder du at se et mønster. Big Bill, trods hans enorme størrelse, brugte kun en tablet Spike. Courtney, den 115 pund sylph, forsøgte to . Og Alan? Han prøvede kun Spike en gang - natten før eksamen - før han besluttede det ikke gjorde ham klogere.

Det folk, der nogle gange ikke er klar over, er at farmakokinetikken af ​​et lægemiddel eller supplement er en vanskelig virksomhed. Du vil generelt altid have et terapeutisk område, hvor langt størstedelen reagerer på forbindelsen, medens et lille mindretal heller ikke reagerer overhovedet eller, reagerer i langt højere grad, faktisk oplever for meget af en god ting .

Det er ekstremt sjældent at have en forbindelse eller et lægemiddel, der producerer en næsten 100% responsrate uden at forårsage toksicitet eller bivirkninger. Som sådan er lægemiddel- eller tillægsdosering kompliceret og kræver meget omhyggelig eksperimentering og overvejelse.

Vi kan normalt tildele disse brede områder af responsintensitet til inter-individuelle forskelle i metabolisme samt forskelle i selve målvævet.

Og så, når du slår ind i, at den ønskede effekt fra Spike er så meget psykiatrisk som fysisk, komplicerer det ting endnu mere. Mange mennesker hævder at beholde mere viden, få mere loquacious og generelt få smartere, men det er svært at måle ... især efter at have brugt det bare en gang, to gange eller tre gange.

Vi ved, at det forbedrer den fysiske ydeevne, men det er nemt at måle. Når alt kommer til alt, hvis du tog Spike og din 40 meter dash tid forbedret, er det et konkret resultat. På samme måde, hvis du bare squatted mere eller busted din butt i gymnastiksalen i en time og ikke ønskede at afslutte, ja, det er ret solidt bevis.

Imidlertid er virkninger på humør, hukommelse og mental funktion generelt en anden sag.

Der er givet nogle eksperimenter i det område, der viste hovedbestanddelen i Spike-thiamin di (2-methylpropionat) disulfid - havde positive virkninger på langvarig hukommelsesdannelse (1), men det er svært for den gennemsnitlige person at måle sådan fordele. Tilsvarende blev en nyere undersøgelse afsluttet for et par måneder siden, viste positive virkninger på arbejds- og episodisk hukommelse (2), men det er igen svært at fastslå uden at gennemføre en række hukommelsestest.

Det er kemisk hensigtsmæssigt, da den aktive bestanddel forøger neuronal membranpermeabilitet og således tillader ioniske forandringer i hjernen, der påvirker dopaminerge og glutamatergiske transmissions i den præfrontale cortex. Flere "føle gode" kemikalier svarer til bedre adfærd, kognition, hukommelse og opmærksomhed.

Men igen er dosering alt, og hvad der virker for gåsen virker ikke altid for gander. Det virker heller ikke for elefantarbejdet til musen.

Så efter at have lavet et forslag til Big Bill, forsøger han to kapsler Spike; efter at have bedt Courtney om at prøve en kapsel af Spike, og opfordrede Alan til at prøve det i et par dage, fandt alle deres spor. Bill begraver sine meget yngre atleter; Courtney barberer tid på hendes løb; og Alan gør meget bedre med sine eksamener.

Faktisk forekommer det, at den interindividuelle forskel i dosisrespons med Spike er meget bredere end nogen forestillede sig. Min ven Larry føles utroligt på bare en halv tablet og konstaterer, at den endda har genoprettet søvnmønstre. Jeg har en kvindelig ven, en sprinter, der gør det godt på Spikes, mens Big Dave Tate, løfteren løfter fænomenale pund efter at have taget 4 (selvfølgelig, det er ikke noget vi anbefaler!).

Mens de fleste mennesker gør det fint med den anbefalede standard dosering af to tabletter, er nøglen at finde den dosering, der passer til din mentale og fysiske spor.

Referencer:

  1. Pharmacol Biochem Behav. 1985 Aug; (2): 195-8
  2. Prog Neuropsychopharmacol Biol Psychiatry 2005 Jul; 29 (6): 928-35

Forrige Artikel «
Næste Artikel