• Vigtigste
 • >
 • uddannelse
 • >
 • Nonstop Natural Gains: Neuro Typing System Din neurologiske profil fortæller dig præcis hvordan man træner

Nonstop Natural Gains: Neuro Typing System Din neurologiske profil fortæller dig præcis hvordan man træner

Del 1 - Nonstop Natural Gains: Neuro Typing System

Del 2 - Lås op Naturlige Gevinster: Neuro Type 1

Del 3 - Dobbelte dine naturlige gevinster: Neuro Type 2

Del 4 - Uendelige naturlige gevinster: Neuro Type 3

Del 5 - Neuro Type Workouts

Hvorfor dit træningsprogram ikke virker

Har du nogensinde afsluttet et træningsprogram uden at se resultater? Var det et smart program designet af en respekteret coach? Har dine venner gjort programmet og få gode resultater, men det gjorde du ikke?

Har du nogensinde været nødt til at tvinge dig selv til at gennemføre en træningsplan, fordi den bare ikke motiverede dig? Måske følte du dig selv skyldig. Eller måske når du ikke så nogen gevinster, antog du bare, at dit "dårlige genetik" var årsagen. Eller syntes du, at programmet bare sugede, selvom andre syntes at elske det?

Dette er almindeligt. Og problemet er ikke programmet, din arbejdsmoral eller din genetik. Problemet er, at træningsprogrammet ikke passer til din psykologiske og neurologiske profil - dybest set din personlighedstype.

Dette er heller ikke fluffy, poppsykologi. Din personlighedsprofil er genetisk bestemt af balancen mellem dine neurotransmittere. Og dine neurotransmittere styrer alt.

Nervesystemet er bossen

Nervesystemet er ansvarlig for rekruttering af muskelfibre og bestemmer, hvor mange fibre du kan stimulere til at vokse. Det er også ansvarlig for koordinering og ydeevne på de store lifte.

Du vidste det, men her er noget du måske ikke ved: dit nervesystem er også kontrolcentret for motivation. Det spiller endda en stor rolle i dit respons på stress, og i hvor meget energi, fokus og arbejdskapacitet du har i en træningssession.

Nøglen til træningssucces er simpelthen dette: Træn hårdt på en fokuseret måde. Du kan ikke gøre det, i hvert fald ikke for længe, ​​hvis du ikke er motiveret af dit program. Og for at være motiveret af dit program skal det passe til din neurologiske profil. Uddannelse for at udnytte din neurologiske natur vil også få dig til at føle dig bedre generelt, og du bliver mere produktiv i andre dele af dit liv.

Neurotransmitterbalance og din personlighed

Din personlighed giver dig spor om din neurotransmitterbalance - hvilke neurotransmittere er høje og som er lave. Din opførsel er stærkt påvirket af disse niveauer, uanset om du er klar over det eller ej.

Derfor vurderer jeg personlighedsprofilen for hver bodybuilder, atlet eller CrossFitter jeg træner. Denne evaluering giver mig en meget god ide om hans eller hendes neurotransmitterbalance. Jeg bruger derefter disse oplysninger til at planlægge deres træning i overensstemmelse hermed.

Hvis træningen ikke passer godt med din profiltype, kan det skabe træthed, dråber i motivation, et højere stressrespons og endda føre til skader. Og det fører helt sikkert til mangel på fremskridt. Derfor kan du være på "det bedste program i verden" og ikke få resultater. For optimale resultater skal du træne lige efter din type.

I Neuro Typing System vil jeg forklare de tre vigtigste personlighedstyper, hvilke neurotransmittere er høje eller lave for hver, og hvordan det skal påvirke dine trænings-, ernærings- og suppleringsvalg.

De 3 Neuro Typer

Jeg har eksperimenteret med adskillige personlighedstest og vurderinger gennem årene. Jeg har også konsulteret med psykologer og andre eksperter for at finde den bedste metode. Cloninger Temperament and Character Inventory (TCI) er den mest accepterede i det videnskabelige samfund, og jeg har testet det på hundredvis af løftere og atleter.

TCI er en fortegnelse over personlighedstræk baseret på en psykobiologisk model. I en nøddeskal har folk forskellige personlighedstyper, fordi de har forskellige genetiske niveauer af visse neurotransmittere: dopamin, serotonin og norepinephrin. Når forskere målt neurotransmitterniveauer og sammenlignede dem med personlighedstyperne, fandt de faktisk dem at matche op.

Der er tre hovedprofiltyper:

 • Type 1: Denne type har lave dopaminniveauer, så han eller hun søger nyhed eller nye ting for at stimulere deres naturligt lave dopamin. De er på en måde adrenalin junkies. I psykobiologi kalder de dette den nyhedssøgende type.
 • Type 2: Disse typer har lave norepinephrinniveauer. Da norepinephrin er forbundet med tillid og en følelse af velvære, søger disse mennesker belønninger for at øge deres norepinephrinniveauer - fra sociale belønninger (som at være et folk pleaser) for at nå mål. Det kaldes den belønningsafhængige type inden for videnskab.
 • Type 3: Denne type er forbundet med lav serotonin. De kan ikke lide forandring; de kan lide at mestre en gentagen aktivitet. "Technique geeks" passer til denne profil. I psykobiologi kalder de dette for skade-typen.
 • Du behøver ikke at tage den formelle test for at få en god ide om, hvilken type du er. Her er nedbrydningen nedenfor.

  Type 1: Novelty Seeker

  Denne type er forbundet med lav dopaminerg aktivitet. Det betyder, at din beslutningstagning køres for det meste af dit behov for at øge dopamin. Baseline dopamin er lav, og dine receptorer er følsomme. Under de rette omstændigheder kan disse receptorer fremstille sporer dopamin.

  Da receptorerne er så følsomme, kan du blive "afhængige". Du søger altid den næste dopaminhastighed. Hvis du falder ind i denne kategori, har du brug for spænding og intense eller høje adrenalinaktiviteter. Du keder dig også nemt, er naturligt nysgerrig og kan være korthærdet.

  Denne type kræver en række stimuli og udfordringer. De er naturligt tiltrukket af ikke-gentagne aktiviteter. De keder sig fra gentagne begivenheder som udholdenhedstræning eller løfteprogrammer, som gentages igen og igen. De er ikke gode til udholdenhedshændelser, hovedsagelig på grund af kedsomhed, men også fordi de har en tendens til at have høje serotoninniveauer. Når dopaminniveauet er forholdsmæssigt lavere end serotonin, går arbejdskapaciteten ned.

  Nyhedssøgere er ekstroverter og gør det godt i sociale situationer. De er også meget konkurrencedygtige. De byder på udfordringer og elsker at lære nye færdigheder. Denne type bliver spændt på at lære en ny øvelse eller løft, selvom det er svært for dem. Det er "nyt" og stimulerende, og det er alt, hvad der betyder noget.

  Sport

  Når det kommer til sport, er de mere tiltrukket af ekstreme sportsgrene, kontakt sport som fodbold og kæmper sport. De gør det meget godt i individuelle arrangementer, især begivenheder med kort varighed (sprints, kaster, hopper osv.).

  At løfte

  De har tendens til at være mere tiltrukket af præstationssporter end fysikkonkurrencer som bodybuilding. Det er dem, der bliver gode CrossFit-atleter. Elite powerlifters kan også falde ind under denne kategori, især dem, der er naturligt tiltrukket af et Westside-type system med masser af variation.

  Kost

  De har det godt på en lavere carb kost, normalt med deres carbs kun omkring træning, men de har brug for hyppigere refeeds hver tredje eller fjerde dag. Disse typer gør også bedre på et højere proteinindtag.

  Type 2: Belønningsafhængig

  Denne type er forbundet med lavt baseline niveau af norepinephrin. Denne neurotransmitter, sammen med at forstærke dig, skaber en følelse af generel trivsel og selvtillid. Lavt niveau af norepinephrin fører til en depressiv tilstand, mangel på ophidselse og lav motivation. For at imødegå dette, søger denne profiltype "belønninger" for at øge norepinephrinniveauerne, men dette kan få dem til at få en højere risiko for afhængighed.

  Dette er din typiske "people pleaser", hvis selvværd er baseret på hvordan andre opfatter ham. Det er meget vigtigt for disse personer at kunne lide, respekteres og endda beundres.

  De er rustede til at klare sig i sociale situationer, fordi de skal føle sig værdsatte. De er sosialt, empatisk, og har en høj følsomhed for sociale tegn, som hjælper dem med at få venner, som de har brug for. De er virkelig omsorg for andre mennesker. Men på grund af deres kærlighed til andre og ønsket om at behage dem, kan de let udnyttes.

  Denne type personlighed vil gøre alt for at hjælpe andre ud, selv fratage sig selv. De er drevet af at have lyst til at se godt ud foran andre og være meget lide. Intet er værre for dem end skuffende nogen. På grund af den holdning vil de gå langt for at nå deres mål.

  Sport

  De har tendens til at kvæl mere under individuelle begivenheder, fordi de lægger meget pres på sig selv. Som sådan gør de sjældent godt i individuelle sportsgrene, men de gør gode holdkammerater. De er sjældent de "superstjerner", men de er villige til at gøre noget for at hjælpe holdet og tjene respekt.

  At løfte

  De er tiltrukket af bodybuilding og fysik sport fordi "ser awesome" er en måde at tjene andre til beundring og opbygge selvværd. Men når det kommer til konkurrencer (bodybuilding, figur osv.), Kan de have en meget hårdere tid, der springer, fordi stresset ved at blive bedømt kan hæve deres cortisolniveauer, hvilket øger vandretentionen og gør det sværere at korrekt indlæse musklerne med glycogen .

  Kost

  De er normalt gode til at holde fast i en kost, hvis de holdes ansvarlige. De gør det godt, fordi de ønsker at glæde deres kost træner. Men fordi mad kan ses som en belønning, kan de let blive afhængige af snydevarer. Disse er de mennesker, der må forbyde "dårlig" mad fra deres kost og kun refeed med fødevarer, der allerede er i deres regelmæssige kost.

  Type 3: The Harm Avoider

  Harm undgåelse er forbundet med et lavt serotonin niveau, der påvirker din måde at handle på og føle. Lav serotonin kan gøre dig lettere træt eller har en lavere baseline af energi. Hvis du passer til denne profil, vil du undgå ubehagelige situationer, straf og konflikter meget mere, end andre mennesker gør. Du er mest behagelig i velkendte situationer, du kan styre.

  Disse mennesker har en tendens til at være mere genert og indadvendt. De har en højere sårbarhed overfor kritik; selv konstruktiv kritik skaber angst. Deres højere niveau af generel angst fører til en overproduktion af cortisol, som kan påvirke muskelgevinsterne negativt.

  Uventede planændringer forstyrrer virkelig dem og forårsager et stort stressrespons. De er omhyggelige planlæggere, især når en situation repræsenterer en potentiel skade eller risiko. På grund af det er de meget velorganiserede. Men under stress kan de føle sig hæmmet af angst, hvilket fører til udskydelse og har svært ved at træffe beslutninger.

  Den drivende kraft af skade undgås er at holde sig væk fra stress og skade. Når det kommer til uddannelse, får det dem til at tiltrække mere gentagne aktiviteter, som de har mestret. I modsætning til nyhedssøgende, kan denne type ikke lide variation og nye ting i gymnastiksalen. De bliver stressede, når de f.eks. Lærer en ny kompleks elevator.

  Men de har stort fokus, når de træner. De er perfektionister og ofte "teknikker". Men de har tendens til at være mere konservative med deres vægtvalg. De er gode til at holde fast i en plan, nogle gange grænser op til OCD-træning.

  Sport

  Denne type er mere tiltrukket af sport, hvor færre uforudsigelige hændelser forekommer og med en lavere risikofaktor. De kan ikke lide kontakt sport eller sport, hvor tilfældige begivenheder er en vigtig del af spillet.

  At løfte

  De gør det bedre på et mere "statisk" program, hvor øvelser ikke ændres, og andre variabler (metoder, indlæsningsordninger og hvileperioder) ændres kun gradvist. Et godt eksempel ville være 5/3/1 af Jim Wendler.

  De har et højere cortisol respons på stress end andre mennesker på grund af deres højere angstniveau. Så selv om de har en meget høj arbejdskapacitet, kan for meget volumen faktisk begrænse deres gevinster på grund af overproduktionen af ​​kortisol.

  Kost

  De gør ikke godt på en diæt, hvor kulhydrater er begrænset. De har mindst en lille mængde kulhydrater på hvert hovedmåltid, både til lavere cortisolniveauer og for at undgå, at tanken serotonin bliver endnu lavere. Carbs pre-workout (at sænke cortisol output) og om natten (for at øge serotonin) er særligt vigtige.

  Hvad er din type?

  Hvad er din neurologiske type? Og hvad betyder det, når det kommer til dit trænings- og ernæringsprogram? Det er hvad resten af ​​denne serie dækker. I sidste ende ved du præcis, hvordan du skal træne og spise for at nå dine mål.

  Når du har valgt det rigtige program for din type, vil du blive chokeret over de gevinster, du vil gøre. Gør ikke fejl, det er fremtiden for træningen.

Forrige Artikel «
Næste Artikel