Powerlifting: The Good, Bad og Ugly

Her er hvad du behøver at vide ...

  1. Powerlifting er fantastisk, bortset fra nogle af de fede fysikker, sammenslutningerne, den voldsomme stofbrug og det støttende klæde, der giver dig mulighed for kunstigt at bænke mere end du kan døve.
  2. Stigningen af ​​rå kraftløftning har været positiv. Det er mere relatable til den gennemsnitlige løfter og appellerer til dem, der hellere vil se en mere ærlig styrketræning.
  3. På trods af sine mangler er kraftløftning et primært rush, og tilmelding til et møde er en af ​​de bedste ting, du kan gøre for at forbedre din træningsgang.

Tilbage i de dage, hvor jeg var involveret i vægtløftning i olympisk stil, havde jeg en tendens til at se powerlifting med lidt foragt, som forresten er almindelig i vægtløftningscirkler. Weightlifters elsker taske på deres jernbrødre for at være fede simpletoner, der over-afhænger af højteknologisk støttende tæppe og som ikke har de tekniske færdigheder, der er nødvendige for "avancerede" færdigheder som de olympiske elevatorer.

Powerlifting fortjener noget af dette ry. En hurtig søgning på YouTube vil trække video efter video af oppustede 350 pund dudes kvart-hukommelse omkring 40% mere end de rent faktisk kunne kneppe parallelt uden alle multi-ply supersuits og wraps. Men at dømme sporten ved disse uheldige eksempler er lige så retfærdig som at dømme sporten af ​​vægtløftning ved at se på nogle af dens overvægtige super-heavyweight konkurrenter. Sandheden er, at powerlifting gennemgår nogle meget positive ændringer i det seneste, som jeg vil diskutere lidt. For nu vil jeg gerne dele mine personlige oplevelser med sporten kort, så du har lidt indsigt i mit perspektiv.

Jeg deltog i min første råkonkurrence i juni 2010 i en alder af 50 år. Ligesom mange nye konkurrenter valgte at gøre, deltog jeg delvist - i dette tilfælde konkurrerede jeg kun i dødløftshændelsen. En ting, der er rigtig flot om kraftløftning, især for nybegyndere, er, at du bare kan lave en eller to begivenheder, hvis du vil. På den måde kan du komme i gang med et minimum af stress og angst. Jeg løftede godt og mødte mange hyggelige folk. Jeg var hooked. Siden da har jeg gået på at vinde VM i min alder / vægt kategori i 100% Raw Federation. Når jeg skriver dette, gearer jeg op til mit næste møde.

Jeg tilstår, at jeg ikke ligefrem er skåret ud for at være en powerlifter. Faktisk, i en nylig diskussion med min forsikringsagent, hvor jeg nævnte, at jeg var uddannet til en konkurrence, smed han: "Åh, du gør triathlons?" Ved 198 pund ville kraftløftning belønne mig dyrt for at være 5'7 "i modsætning til 6'1", men det er det også. Jeg ville også være bedre at være 24 end 54, men gætte hvad? Jeg har besluttet at konkurrere på mine egne vilkår.

Sikker på, mine elevatorer ville skyrocket, hvis jeg bragte min kropsvægt op til 250 eller deromkring, men det ville også være min talje, og jeg er ikke nede med det. Jeg bruger konkurrencedygtige powerlifting til at teste mig selv på min nuværende højde og vægt, for ikke at gøre det, der kræves for at tilføje et par pund til min samlede. Husk det, da jeg overgår til de mindre tiltalende aspekter af kraftløftning.

Den grimme

Jeg bliver ofte spurgt, hvorfor kraftløftning ikke er i OL. Ærligt, listen er så lang jeg ved ikke, hvor jeg skal starte. Først og fremmest er powerlifting kendt for at kaste blinde øje med præstationsfremmende stofbrug. Jeg er personligt fint med det forresten, men IOC er det ikke. Dette problem kunne helt sikkert løses selvfølgelig, men i forhold til de fleste andre sportsgrene ville strømforsyning kræve en høj grad af kontrol, og hver gang en ny rekord blev brudt, ville der blive fornyet mistank og kontrovers.

For få årtier siden, da sporten af ​​vægtløftning indledte langt mere stringent narkotiketestning, recalibrerede IOC proaktivt alle vægtklasserne, for hvis de ikke gjorde det, ville det være stærkt indlysende, at der ville være en pludselig og signifikant nedkrydsning i alle statens, nationale og verdensrekorder på grund af det faktum, at sporten nu var (stort set) narkotikafri. Da de gamle vægtklasser ikke længere eksisterede, ville observatører være mindre i stand til at sammenligne de nye, lavere resultater til de ældre poster.

Et andet problem, der påvirker kraftløftningens potentielle adgang til den olympiske roster - såvel som dens appel til en stor del af offentligheden og potentielle nybegyndere til sporten - er den udbredte og meget variable anvendelse af, hvad løfterne kalder støtteudstyr : specielt designet trøjer, trusser, bælter og indpakninger, der kollektivt kan forbedre en lifters ellers unaided elevatorer med så meget som 50%. Som et eksempel er den nuværende verdensrekord for en "udstyret" bænkpress nu over 1100 pund. Her er en video af Tiny Meeker benching 1102 pounds:

I modsætning til dette er den nuværende verdensrekord for en "rå" bænkpress, efter min bedste viden, en indsats fra Eric Spoto på 722 pund. Det er en 380 pund forskel. Mens mange udstyrede løftere elsker at hævde, at "atleter i alle sportsgrene er hjulpet af teknologiske fremskridt som fiberglaspoler i polvalv eller højteknologiske badedrag i svømning", er det lidt af en skæv sammenligning. Når alt kommer til alt, da glasfiberpoler blev introduceret, begyndte atleter ikke pludselig at hvælve 75 fod!

Så mens jeg er helt til fordel for teknologi, når du har brug for to venner, der hjælper med at komme ind i din løftedragt, eller når en bænk skjorte giver så meget støtte, at du har brug for mindst 300 i baren for selv at kunne ryste den ned til brystet bliver sporten let rodet til mange legitime spørgsmål.

Den dårlige

Den største hindring for kraftløftningens optagelse i OL har intet at gøre med stoffer eller højteknologiske undertøj. Problemet er, i modsætning til olympiske sportsgrene som track & field og gymnastik (og vægtløftning selvfølgelig), powerlifting har ingen enkelt styrende organ. I stedet har powerlifting bogstaveligt talt snesevis af "forbund", som alle har forskellige regler og regler. Mens mange af disse forskelle er små, er andre meget vigtige. Så før kraftløftning kan endda tænke på olympisk herlighed, bliver det nødvendigt at omorganisere sig til et enkelt styrende organ. Det lyder som en næsten umulig opgave, men i 1980 blev Tae Kwon Do optaget i IOC-konkurrencen af ​​IOC efter at dens forskellige forbund havde en pow-wow og lavet en samlet tonehøjde til AAU. Så det kan gøres, men i øjeblikket synes det helt sikkert en lang vej ud.

Af mere praktisk interesse for potentielle nye løftere betyder den nuværende række løfteforeninger, at valg skal foretages. Dette forøger ikke kun forvirring, det fører også til fortsatte argumenter og dårligt blod mellem løfterne af de forskellige feds.

Den gode

Som jeg antydede, har der været en masse positive udviklinger i sporten, og den ene, jeg er mest begejstret for, er den hurtigt voksende popularitet af råløftning. Nu, da der er mange foreninger, er der også mange definitioner af hvad "rå" betyder. Nogle gange giver det mulighed for knæindpakninger, for eksempel det gør det nogle gange ikke. Det samme gælder for andet støttende tæppe. I den fodrede jeg normalt løfter ind, konkurrenter har lov til at bære et 4-tommers løftebælte og håndled wraps, men intet andet. Andre feds tillader også knæ ærmer eller wraps, men ingen af ​​de rå forbund (eller rå divisioner inden for andre feds) tillader dragter, bænk skjorter eller support trusser. For både løftere og tilskuere betyder den seneste eksplosion af rå kraftløftning mindre bekostning, mindre besvær (du kan klæde dig selv til forretter) og en mere ærlig visning af en atlors sande styrke.

Måske endnu mere spændende er fremkomsten af ​​en afgrøde af nye løftestjerner, der presser grænserne for kraftløftning som aldrig før. Lifters som Dan Green ($ 2084 pund råstof på 242 pounds), Mike Tuchscherer (817 rå dødløft), Eric Spoto (722 pund rå bænkpress) og Andrey Malanichev (1014 pund rå squat). Ikke kun gør disse og andre øverste råløftere opslidende tal, for det meste viser de også mejslede fysiques, som selv de bedste bodybuildere ville respektere.

Alt dette putter sammen betyder, at som en potentiel nybegynder til sporten, er der fyre derude, du kan se op til og efterligne - ikke kun for hvad de kan gøre, men også for, hvordan de ser ud. Til tilskuere kan du lettere identificere med og respektere løfterens præstationer, fordi du ved, at deres styrke er et produkt af hårdt arbejde i modsætning til supersoniske undertøj og bænk skjorter, der gør det muligt for dig at bænke mere end du kan døve.

Bonus: Den Store!

Da jeg besluttede at blive involveret i powerlifting, var der mange ting, jeg så, der efterlod en dårlig smag i min mund. Jeg så masser af fyre, jeg ønskede ikke at se ud, løfte teknik, som jeg fandt pinligt, fortælle tegn på voldsomme stofbrug og beskidte politik at spare. På trods af dette fandt jeg den primære natur af rå kraftløftning virkelig tiltalende. Jeg elsker tanken om løbende at forbedre mig selv - ikke at konkurrere med andre i sig selv, men med mine tidligere bedste resultater. Så jeg traf en beslutning: I stedet for at fokusere på de negative, jeg så i sporten, besluttede jeg at være den forandring, jeg ønskede at se. Med andre ord besluttede jeg at gøre det på mine egne vilkår.

Som et hurtigt eksempel er årsagen til, at mange powerlifters er fede, fordi de bare er ligeglad, eller fordi de fejlagtigt tror, ​​at de skal "carb op" natten før og dagen for alle møder, tænker de skal " genopbygge deres glykogen "for de 9 totaler reps de vil gøre i konkurrence. Derefter, efter mødet, vil de grise ud på en lokal buffet for at "komme sig." Tilføj til alt dette, at de fleste løftere har tendens til at tage en uge væk fra træning før og efter hver gang, og før du ved det, har du en opskrift på bodycomp katastrofe.

Men jeg behøver ikke at følge den regelbog, ikke? Powerlifting er en fantastisk sport, så længe du gør det virker for dig, snarere end omvendt. Personligt har jeg andre atletiske mål bortset fra maksimal styrke, så jeg bruger powerlifting som en måde at teste mig selv på, møde de samme sindede mennesker og have en lejlighedsvis sjov weekend væk.

Hvis du aldrig har konkurreret, kan jeg ikke anbefale det stærkt nok. Faktisk lover jeg, at det vil være det bedste, du nogensinde har gjort for din løft fremgang. Hvis du stadig er på hegnet om ideen, eller har brug for hjælp til at finde ud af, hvordan du kommer i gang, giv mig en kommentar nedenfor.

Forrige Artikel «
Næste Artikel