Stop med at tage multivitaminer! 19 ting der fungerer bedre

Multivitaminer Suck

Loven bag multivitaminer er helt logisk. Sikker på at tage en pille for at sikre, at du får det, du behøver for at leve og fungere godt. På den måde behøver du formentlig ikke at bekymre dig om, at du ikke har smurt din organiske kale på en bestemt dag. For ondt er løftet tomt. Multivitaminer i tillægsform, taget som en måde at opfylde forudbestemte ernæringsmæssige krav på, virker ikke. Ikke en slik.

Forskningen beviser det

Fortman og hans kolleger gennemgik tre forsøg med multivitaminer og 24 forsøg med enkelt eller parret vitaminer, der involverede 400.000 deltagere. Der var ingen klare tegn på, at piller reducerede alle årsag dødelighed, hjerte-kar-sygdom eller kræft.

Ligeledes vurderede Lamas og hans associerede virkningerne af et 28-komponent multivitamin hos 1708 mænd og kvinder, der tidligere havde oplevet myokardieinfarkt. Efter 4, 6 år så de ingen forskel i dødelighed.

Grodstein og hans kolleger havde ikke noget bedre held. De ønskede at se, om et multivitamin hjalp med at forhindre kognitiv tilbagegang i 5.947 mænd over 65 år. Efter 12 års poring over journalerne fra placebo-gruppen og multivitamingruppen fastslog de, at svaret var nej.

Samfundet har tilsyneladende gjort et døvt øre til alt dette bevis, sandsynligvis troede, at alt det ville tage for at helbrede det døve øre, er et multivitamin med lidt ekstra magnesium, fordi salget af disse piller fortsætter med at stige. Beviset, der er masser af forskning, der tydeligt peger på effekten af ​​visse individuelle vitaminer eller mineraler i at have en specifik sundheds- eller præstationsfremmende virkning, men forskningen vedrørende multivitamin- eller multivitamin- / mineralformuleringer er utvetydigt: de er ikke det værd.

Hvorfor multivitaminer ikke virker

1. Den one-size-passer-alle filosofi.

Det er stort set enig i, at der er 24 vitaminer og mineraler, der er afgørende for menneskeliv. Forskellige organisationer har fået en alfabet suppe af akronymer (RDA, DRI, etc.), der fortæller os, hvor meget af disse næringsstoffer vi alle har brug for at fungere og leve. Problemet er, de er alle baseret på en bellkurve, og selvom de kan være tro mod en 150 pund kommunalarbejder ved navn Phil, der bor i Akron, Ohio, kan de måske ikke være tro mod svedige atleter, større (eller mindre) mennesker, eller dig.

2. Nøjagtige ubehagelige fremstillingsprocesser.

De fleste vitamin C og de fleste B-vitaminer er f.eks. Lavet i Kina, C-vitaminet fra at blande svovlsyre med majssirup med høj fructose og B-vitaminerne fra kultjære-derivater. Sikker på, at der er "naturlige" måder at fremstille vitaminer på, men chancerne er, hvis du tager en multi, du indtager nogle ting, der er lidt grimme.

Selvom der ikke er noget bevis for, at disse Frankenstein-vitaminer er mindre effektive eller ikke kemisk ækvivalente med de naturlige ting, der formodentlig fremstilles ved at filtrere organiske mangoer gennem ildernes gossamerunderbukser, lugter det bare ikke rigtigt bogstaveligt eller billedligt.

3. Så mange mulige interaktioner.

Vitaminerne A, D, E og K er fedtopløselige og som sådan tages bedst sammen med mad. Jern bør ikke indtages med kaffe eller te, fordi tanniner forstyrrer absorptionen. På samme måde forstyrrer jernen absorptionen af ​​zink og kobber. Vitaminer E og A kan modvirke K.

Og så er der problemet med fytater, som er forbindelser fundet i hele korn, bælgfrugter, nødder og frø. De er problematiske, fordi de forstyrrer absorptionen af ​​spormineraler. I regioner i verden, hvor fytatforbruget er højt, men forbruget af kød og fisk og skaldyr er lavt, ser du epidemiske mineralmangler, der manifesterer sig som udviklingsforsinkelser, psykiske mangler, dværgisme og hypogonadisme.

Hvad det betyder er, at hvis du er en af ​​de millioner, der tager din multi med deres fytatbelagte morgen havregryn, popper du nogle ekstraordinært gødning af høj kvalitet hver dag. Det betyder også, at at tage en pille til at klare de fleste af dine ernæringsbehov er ren dumhed, da der kun er for mange mulige interaktioner og faldgruber.

4. Kirsebær plukning og ikke at se det store billede.

Videnskaben har fastslået, at der er stort set 24 vigtige vitaminer og mineraler, og det er nemt at se, hvordan nogle enkle, todimensionelle tanker ville føre til antagelsen om, at du bare skal isolere disse stoffer, holde dem alle i piller og fodre dem til verdenen.

Vi har imidlertid set, at det normalt ikke virker. Folk bliver ikke sunde eller forbliver sunde fra at indtage multis. Måske, måske må disse næringsstoffer ikke være isoleret og taget af sig selv. Måske skal de tages i fuld mad for at være virkelig effektiv. Måske skal næringsstoffet arbejde sammen med nogle (eller måske endda alle) mikronæringsstoffer og phytochemicals iboende for hele fødevarekilden, for at den kan fungere.

Hvor skal jeg få mine vitaminer og mineraler fra?

Spise nogle isolerede multivitaminer i pilleform kan måske ikke gøre meget for at sikre sundhed, men at få de samme vitaminer i form af en blåbær, en banan eller en kumquat, kan langt gå i at fodre din krop, hvad den har brug for.

Som bevismateriale sammenlignede 500 forskere fra mere end 300 institutioner i 50 lande notater fra over 100.000 datakilder og skrev noget kaldet Global Burden of Disease Study. Formålet var at bestemme, hvad der specifikt var årsag til de fleste dødsfald på planeten, og forfatterne af undersøgelsen kom til en kæbefaldende konklusion.

De rapporterede, at menneskets største dræber var diæt, som er ansvarlig for at dræbe næsten 5 millioner mennesker om året, men det er ikke den kæbefaldende del. Den kæbefaldende del var dette: Det specifikke aspekt af diæt, der dræbte mennesker, var frugt, eller rettere mangel på det. Hvis amerikanerne f.eks. Spiste kun en gang servering frugt om dagen, ville det formodentlig spare 30.000 liv hvert år.

Og nej, forskerne anbefalede ikke regeringstilsynet multivitaminer som et alternativ. De anbefalede naturlige, farverige, kødfulde, saftige, vinstokke eller endda i en dåse, frugt. Så sikkert er det en forudsætning, at frugt er ernæringsmæssige krafthuse, men måske overraskende når det kommer til næringsdensitet, får frugter deres ernæringsboller sparet af grøntsager.

De 17 mest nærende frugter og Veggies

Forskere kommer ud med klassifikationer om næringsværdien af ​​fødevarer hele tiden, men den nuværende skat er PFV eller Powerhouse Frugt og Grøntsager. Ligesom de fleste sådanne skalaer var dens formål at bestemme, hvilke fødevarer der giver de mest næringsstoffer.

Litt kendte vandkryds, de ting, der pasty, fobske englændere sættes på deres fingersmørbrød, får top fakturering som den mest næringsstoffer tætte mad. Lige overraskende er den af ​​de 41 fødevarer på listen, kun syv af dem er frugter, med alle syv af disse frugterrangementer på den nederste halvdel af listen. De øverste næringsstoffer er alle grøntsager. Her er top 17:

 1. Brøndkarse
 2. Kinakål
 3. Chard
 4. Bietgrønne
 5. Spinat
 6. Cikorie
 7. Leavesalat (ikke isbjerge)
 8. Persille
 9. Romaine Salat
 10. Collard Green
 11. Turnip Green
 12. Sennep grøn
 13. endivie
 14. purløg
 15. grønkål
 16. Mælkebøtte grøn
 17. Rød peber

Hvis du er den gennemsnitlige Dorito-munching amerikaner, kunne du sandsynligvis ikke identificere nogen af ​​disse grøntsager med mulig undtagelse af spinat, romaine salat og rød peberfrugter. Som denne liste er, ignorerer den en masse næringsstoffer, der er ret forfærdelige vigtige for menneskers sundhed, som vitaminerne A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C, D, E og K. Hverken overvejer den rollen som de myriade fytokemikalier, der spiller måske lige så stor en rolle i menneskers ernæring som de mere almindeligt kendte næringsstoffer.

Du ser, hvor det går, ikke? At spise rigtigt er meget vanskeligt, og mens det ville være rart at tage en pille eller kapsel, der ville tage fat på alle vores ernærings- og sundhedsmæssige bekymringer, er det ikke i øjeblikket muligt. Det, vi har brug for, er en generel sundhedsforeskrift, som kombinerer spiser næringsdigtige fødevarer, tager specifikke vitaminer eller forbindelser med kendte, beviste sundhedsmæssige fordele, og endda bruger et over-the-counter-lægemiddel.

En recept til sundhed

Ditch multivitaminerne. Her er 19 ting, der rent faktisk virker.

 1. Øv Frugt og Grøntsager. Kast fistfuls af rosiner eller frosne bær i din havregryn eller korn. Hold æbler, bananer og poser af svesker omkring til snacks. Hold spinatblade på hånden og kast dem i panden, før du krymper dine æg. Chop og terninger enhver vegetabilsk du kan finde i bit stykker, drizzle dem med olivenolie, dække dem med folie, og enten smide dem på grillen ved høj varme eller i ovnen ved 425 grader i en halv time. Nøglen er variation og volumen. Køb grøntsager og frugter, du aldrig har hørt om før. Gør det en regel at introducere en ny grøntsag eller frugt hver uge.
 2. Spis Sauerkraut. Gærede fødevarer fortjener deres egen klassificering. Overvej at der er et argument, der skal gøres, at en god del af den måde, du tænker, føler eller fungerer på, er baseret på din tarm, eller mere præcist, de bakterier, der befinder sig i din tarm. Som sådan er vi nødt til at hjælpe både at befolke tarmene med bakterier og samtidig gøre noget for at fodre de samme bakterier. Indtør surkål, som er lavet ved at tillade en blanding af ristet kål og salt at fermentere i flere uger. Tilføjelse af en lille smule til din kost hver dag kan hjælpe næsten alle aspekter af dit helbred fra fordøjelseskanalen sundhed til hjertet sundhed til hudens sundhed. Bare sørg for at du ikke tilbereder det, fordi det dræber bakterierne og zaps al magien ud af maden.
 3. Tag visse chelaterede mineraler. Hvis du er en atlet, sveder du og dermed er du sandsynligvis mangelfuld i zink, som sammen med selen opretholder høje testosteronniveauer og immunsystemet. Hvis du er et almindeligt gammelt menneske, er du sandsynligvis mangelfuld i magnesium, og magnesium alene er ansvarlig for over 300 biokemiske reaktioner i menneskekroppen, lige fra muskel- og nervfunktion til proteinsyntese. På samme måde hjælper visse mineraler som chrom og vanadium regelmæssigt blodsukker og insulin, hvis betydning vil tage yderligere 10.000 ord til at forklare. Det er tilstrækkeligt at sige, at disse særlige mineraler ofte er mangelfulde, og atleter ville gøre det godt at tage dem, helst i chelateret form, som findes i Elitepro ™ Minerals.
 4. Brug vitamin D3. Hvis du er i stand til at bruge mellem 15 og 30 minutter i solen, er det næsten helt nøgent, hver dag uden at få hudkræft eller ligner en gammel catcher's mund, spring over vitamin D3 kosttilskud. Ellers skal du tage 1.000 til 2.000 IE hver dag for at nyde øget kognition og bedre immun sundhed og knoglesundhed, samtidig med at risikoen for kræft, hjertesygdom og diabetes reduceres.
 5. Tag koenzym Q10. CoQ10 er, hvad der er kendt som et pseudovitamin, fordi det er afgørende for livet, men det er ikke afgørende for livet, som du supplerer med det. Ikke desto mindre overveje at tage 90 til 200 mg. en dag med mad til at fodre de cellulære motorer kendt som mitokondrier, som ifølge nogle forskere er organellerne, der virkelig bestemmer vores langsigtede sundhed. Det kan også reducere plak i arterierne.
 6. Tag Resveratrol. Denne forbindelse kan beskytte os mod insulinresistens og hjertesygdom sammen med at arbejde som en stærk østrogen-antagonist og aromatasehæmmer. Mere info her.
 7. Brug Cyandin 3-glucosid. Dette stof regulerer den kemiske master switch kaldet AMPK (adenosin monophosphate-aktiveret proteinkinase). Denne hovedafbryder spiller en stor rolle for at bestemme ikke kun hvor fedt du er, men hvor længe du bor. I en nøddeskal styrer det carbs at opbygge muskler, hvis du løfter vægte. Da du virkelig ikke kan få nok af det fra mad alene (i hvert fald til dramatisk fysisk forbedring), supplerer du med Indigo-3G®.
 8. Indtaget Omega-3 fedtsyrer. Vi lever i en omega-6 verden, og det dræber os. Naturen har til formål at have et forhold mellem omega-6 og omega-3 fedtsyrer i vores krop, to eller tre-til-en, men på grund af vores fastfood, snack-mad, måltid-i-en -box livsstil, er dette forhold nu mere som 20 til 1 til fordel for omega-6'erne. Inflammation løber således voldsomt igennem vores krop, og den bedste måde at stoppe på er at skære ned på omega-6'erne og for at begynde at sluge de smukke gule fiskeolie gelcaps. Tag op til 12.000 milligram af en kombineret DHA / EPA formulering, som Flameout®, en gang om dagen.
 9. Pop CLA. Konjugeret linolsyre eller CLA er en fedtsyre, der findes i store mængder i græsfødt oksekød. Da de fleste af os ikke får meget græsfødt oksekød, er vi sandsynligvis mangelfuld i denne vigtige fedtsyre. Talrige undersøgelser har vist, at det er en potent kræftfighter, samt spiller en rolle ved normalisering af blodtrykket, kæmper hjerte-kar-sygdomme generelt og hjælper med osteoporose, inflammation og endog kropssammensætning. Tag ca. 1.000 mg. en dag af de to kombinerede isomerer.
 10. Spis lever. Orgelkød er de mest næringsstoffer tætte fødevarer på planeten. Lær at spise dem.
 11. Stænk krydderurter og krydderier over mad. De får ikke meget ernæringsmæssig opmærksomhed, men urter og krydderier er næsten lige så næringsdygtige som organiske kød. Lag dit spisekammer med en række af dem og brug dem på noget i hvilket som helst beløb din gane vil tolerere.
 12. Stol på Curcumin. Curcumin er et af de kosttilskud, der nogle gange virker for godt til at være sandt, fordi ting gør alt. Det hjælper med at forbedre kardiovaskulær sundhed, reducerer kropsfedt, lindrer smerter, dræber flere typer kræftceller og reducerer blandt andet østrogenniveauer. Tag ca. 1.000 mg. en dag for generel sundhed, mere som nødvendigt for at lindre smerte. Sørg for at bruge en formel som Biotest Curcumin, der anvender yderligere fødevareteknologi for at gøre den mere absorberbar.
 13. Prøv PQQ. Pyrroloquinolonquinon, eller PQQ, ses for øjeblikket ikke som et vitamin, selv om det kan være afgørende for livet. Forbindelsen er spændende, fordi det er et af de få ting, der i hvert fald i en undersøgelse er blevet vist at forårsage cellemitokondrier at proliferere, og den funktion kan godt være den endelige nøgle til sundhed og lang levetid. På baggrund af usikkerheden bag dette stof, tilføj det til din valgfrie men ikke vigtige liste over kosttilskud. Tag 30 mg. en dag.
 14. Brug Superfood. Dette produkt er tænkningsmandens alternativ til multivitaminer. Den består udelukkende af 18 næringsdige frugter og grøntsager, der er blevet desilleret, pulveriseret og opbevaret i en pose. Som sådan indeholder Superfood alle næringsstoffer, vitaminer, mineraler og phytochemicals iboende til de frugter og grøntsager, det er fremstillet af. Tag to scoops om dagen.
 15. Tag en chance for at så Palmetto. Undersøgelsen bag saw saw palmetto som prostata redder er ikke afgørende. Vi er ikke sikre på, at det lindrer symptomer på godartet prostatahyperplasi eller at det sænker niveauerne af prostataspecifik antigen. Vi er dog ganske sikre på, at det gør lavere niveauer af DHT, mens stigende niveauer af testosteron. De sidstnævnte resultater, og muligheden for at hjælpe med den tidligere, overbeviser os om, at det fortjener at indgå i din sundhedsforskrift. Sørg for at købe et produkt, der blev fremstillet ved hjælp af superkritisk C02-metoden. Tag mellem 160 og 320 mg. en dag.
 16. Overvej jod. Mennesker, der bor ved havet, er normalt ikke mangelfulde i jod fordi de formodentlig får masser af fisk og skaldyr. Ikke så for landlubbers i Kansas. For mange år siden var næsten alle, der levede langt væk fra havet, mangelfuld i jod, så Morton Salt Company begyndte at sætte jod i deres salt. Jodmangel blev en fortid. Men med flere mennesker, der bruger eksotiske havsalte (som ofte mangler tilstrækkelig jod), ikke spiser salt overhovedet på grund af nogle lægeres anbefaling eller udelukkende består af restaurantfødevarer (hvoraf de fleste ikke bruger iodiserede versioner), er jodmangel tilbage . Det er for dårligt, fordi jod er afgørende for menneskers sundhed. Hvis du har tør hud eller har problemer med at forblive magert, er du måske mangelfuld. Det samme kan være sandt, hvis du har mystisk træthed eller lider af uforklarlige autoimmune sygdomme eller depression. Det spiller også en afgørende rolle i hjertesygdomme og forskellige former for kræft. RDA er kun 150 mcg. en dag, men tag op til 6 til 12 milligram om dagen, hvis du har mistanke om en mangel.
 17. Drikke grøn te. Grøn te kan være den en drink, der lever op til en masse af dens hype. Det beskytter næsten alle organer i kroppen, sammen med brændende anstændige mængder fedt. En kop indeholder ca. 50 mg. af den aktive bestanddel (epigallocatechin-3-gallat eller EGCG), men du har brug for fra 400 til 500 mg. en dag til at opleve nogen mærkbare fedtforbrændende virkninger. Bemærk: Superfood, anbefalet ovenfor, indeholder også EGCG.
 18. Brug lavdosisaspirin. Det er en af ​​de ældste stoffer omkring, og hvis det blev introduceret i dag, vil FDA sandsynligvis aldrig godkende det, fordi det forårsager gastrointestinal blødning hos visse mennesker. Men det er et sandt mirakel stof. Det forhindrer blodplader i at blive klæbrige, det begrænser betændelse, og det ser ud til at forhindre prostata og tyktarmskræft. Det tjener også en mild respiratorisk uncoupler, som forhindrer overskud af fri radikale lækage. En enkelt 80 mg. tablet om dagen er alt hvad du behøver.
 19. Tilføj i nogle vitamin K2. Dette vitamin findes i mange af de grønne, grønne grøntsager på toppen af ​​PFV-skalaen, samt oste og fedtet af græsede dyr, så hvis du spiser mange ting, vil du sandsynligvis ikke bekymre dig om at få nok. Men hvis du er bange for at spise dine grønne grønt og ikke kan reducere bekostningen af ​​græskød, får du lidt vitamin K2. Det beskytter mod hjertesygdomme og fortæller kroppen at lægge det calcium, du indtager i dine knogler frem for dine arterier. Omkring 1000 mcg. en dag skal gøre det trick.

Forrige Artikel «
Næste Artikel