• Vigtigste
  • >
  • levende
  • >
  • Tip: 2 måder at bekæmpe siddende sygdomForskede at sidde fire eller flere timer om dagen? Det er ligegyldigt hvor meget du træner, det vil stadig skade dig. Her er 3 praktiske løsninger.

Tip: 2 måder at bekæmpe siddende sygdomForskede at sidde fire eller flere timer om dagen? Det er ligegyldigt hvor meget du træner, det vil stadig skade dig. Her er 3 praktiske løsninger.

Du sidder for meget

Fakta: Du er meget mere tilbøjelig til at være fed og syg, hvis du sidder omkring fire eller flere timer om dagen, uanset hvor hårdt du træner.

Der har været en dramatisk og konsekvent stigning i mødetid siden 1950'erne, hovedsagelig på grund af inaktive transportformer, tv og en stigning i erhverv som drejer sig om computeren. Vi sidder på vej til arbejde, sidder mens vi er på arbejde, og sidder og ser fjernsyn, når vi kommer hjem.

Interessant nok er det ikke så enkelt som "mere siddende betyder mindre bevægelse", men snarere at den faktiske siddende handling er farlig for vores helbred. For eksempel konkluderede forskning fra Kansas State University, at de, der sidder fire timer eller mere hver dag, har en signifikant højere risiko for at udvikle en degenerativ sygdom, uanset hvor meget motion de udfører.

Det betyder, at den person, der går mere eller bruger mere tid på gymnastiksalen, ikke nødvendigvis fortryder tiden der sidder ved hans skrivebord. At gå 10.000 trin før kronisk siddende eller stående på arbejde i 10 timer, er ikke så produktiv som at distribuere dine 10.000 trin jævnt i løbet af dagen.

Du tror sandsynligvis, at de, der sidder i mere end fire timer, sandsynligvis har dårlige spise- og livsstilsvaner, og som har bidraget til deres dårlige helbredsprognose, men det er ikke helt sandt. Sandsynligheden for kronisk sygdom forblev høj.

Hvad skal man gøre ved det

  1. Få et justerbart højdebord. Kronisk stående er ikke meget bedre end kronisk siddende når det kommer til glykæmisk kontrol, fedtmasse og kardio-metabolisk risiko. Og afhængigt af om du er en bevidst stander eller ej, vil du sandsynligvis ende med lige så mange smerter og belastninger, fordi det er almindeligt at overbøje rygsøjlen (anterior bækkenhældning), låse knæene og læne sig på en hofte. Derfor er det en god ide at få en justerbar arbejdsstation, hvor du kan flytte fra stående til stedet for en permanent stand-up desk.
  2. Tag en aktivitet pause hver time. Som det fremgår af en 2013-undersøgelse i The American Journal of Clinical Nutrition, kommer de reelle metaboliske forbedringer fra regelmæssige aktivitetspauser.

Australske forskere fandt en 39% forbedring i glukoseniveauet og et 26% fald i insulin, da 18 korte gåture på en løbebånd (1 minut, 40 sekunder) var fordelt jævnt i løbet af dagen. Den interessante del af eksperimentet var, at de, der tog hyppige pauser, gjorde betydeligt bedre end dem, der deltog i 30 minutters træning om dagen.

Selvfølgelig har alle ikke en tredemøllebords luksus, så det er en mere realistisk løsning at tage en 5-10 minutters aktivitetspaus hver time. Afhængigt af din arbejdsplads kan det betyde at indstille en alarm på din telefon eller computer for at minde dig om at gå på badeværelset, tage en kaffe eller lave et skød rundt om bygningen.

Forrige Artikel «
Næste Artikel