• Vigtigste
 • >
 • kosttilskud
 • >
 • Tip: 5 Fakta om fedt, du skal huske ikke glemme vigtigheden af ​​fedt. Her er hvad slags, og hvor meget du har brug for (minimum) til testosteronproduktion.

Tip: 5 Fakta om fedt, du skal huske ikke glemme vigtigheden af ​​fedt. Her er hvad slags, og hvor meget du har brug for (minimum) til testosteronproduktion.

Hvorfor er Fat din ven

Fedt er den bedste energikilde til menneskets metabolisme. De hjælper også med at give råmaterialerne til alle kønshormoner, og de påvirker ikke blodsukker. Her er 5 grunde til, at fedt er vores ven:

 1. Fedt regulerer vores appetit. Det hjælper os med at føle sig tilfredse.
 2. Fedt giver langvarig energi, at kulhydrater ikke matcher.
 3. Fedt har meget lavt insulinindhold (hormonet for aldring), især i forhold til sukker. En af de største bivirkninger fra den lave fede dille - foruden den tredoblende barndoms fedme i bare et årti i USA - er dens indflydelse på mental tilbagegang.
 4. Fedt er afgørende for absorptionen af ​​fedtopløselige vitaminer (A, D, E og K), som er afgørende for helbredet.
 5. Den tyske ernæringsekspert Konrad Biesalski påpeger den modstridende virkelighed, at mange af de næringsstoffer, der er involveret i at beskytte mod kræft (A-vitamin, folinsyre, selen og zink) ikke kun er mere rigelige i kød, men også mere biotilgængelige end de er når de kommer fra plantekilder. Dette betyder, at disse næringsstoffer absorberes bedre, når de forbruges fra kød snarere end grøntsager og frugter.

Hvilke er bedste ... og bedst undgås?

 • Der er tre typer af fedtstoffer, du bør medtage i din kost: mættet, mono-umættet og polyumættet. På trods af det, vi tidligere har hørt, er der brug for mættet fedt og kolesterol til syntesen af ​​steroidhormonerne i kroppen, herunder testosteron.
 • Undgå transfedtstoffer under alle omstændigheder.
 • Som hovedregel har undersøgelser vist, at et fedtindtag, der udgør mindre end 15% af de samlede kalorier i kosten, kan reducere testosteronniveauerne betydeligt.
 • Hvis du har en carb-begrænset diæt, skal du sørge for at medtage en anstændig mængde mættet og mono-umættet, da de er gode for energi metabolisme. Derudover hjælper mættet fedt og kolesterol med at opretholde stivhed med cellestruktur.
 • Polyumættede fedtstoffer bør inkluderes i lavere mængder, da de er følsomme for oxidation. Alligevel har disse specialiserede roller til at hjælpe med at optimere cellefunktion, kognitiv adfærd og inflammatorisk modulering.
 • At spise højt carb og højt fedtindhold i samme måltid er ikke en god ide, da insulin fremmer fedtoplagring i det forkerte miljø.
 • Kog aldrig med polyumættede fedtstoffer. Kog med kokos eller palmeolie. Bortset fra hjerneforstærkende og fedtholdende fordele er årsagen til at favorisere disse tropiske olier til madlavning, fordi de er ekstremt mættede, hvilket betyder, at enhver chance for oxidation fra varme minimeres.

Vores forfædre trivedes i et 4: 1 forhold af omega-3 til omega-6 fedtsyrer. I dag lægger den gennemsnitlige kost i retning af 1:16, hvilket er usundt. Et rimeligt mål ville være et 1: 1-forhold. Dette kan opnås ved hjælp af tilskud og gode proteinvalg, f.eks. Græsmatede oksekød, yak, hjorte, elg over standardhævet (ofte majs eller sojevandret) svinekød, oksekød og kylling.

Forrige Artikel «
Næste Artikel