• Vigtigste
  • >
  • levende
  • >
  • Tip: Den dårlige vane, der gør dig overeat Ikke alene gør dette dig til at spise 385 ekstra kalorier om dagen, det giver også din naturlige testosteron. Tjek videnskaben.

Tip: Den dårlige vane, der gør dig overeat Ikke alene gør dette dig til at spise 385 ekstra kalorier om dagen, det giver også din naturlige testosteron. Tjek videnskaben.

Mangel på søvn gør dig fed

Har du bemærket, at når du får en skøre nat søvn, har du tendens til at spise mere den næste dag? Det er ikke i dit sind.

En ny undersøgelse (en meta-analyse) offentliggjort i European Journal of Clinical Nutrition viste, at når folk ikke får nok søvn, spiser de omkring 385 flere kalorier den følgende dag. Dette kaldes "delvis søvnmodtagelse." Det betyder at du sov, men kun omkring 4-5 timer.

Hvad forårsager dette?

Der er et par teorier:

  • Delvis søvnløshed resulterer i større aktivering af områder i hjernen, der er forbundet med belønningsfedemad i denne sag.
  • Forstyrrelse af det indre kropsur, der påvirker din regulering af leptin (mæthedshormonet) og ghrelin (sulthormonet).
  • Mangel på søvn giver dig munchies som ukrudt. Erin Hanlon, ph.d., bemærker: "Søvnbegrænsning øger et signal, som kan øge det hedoniske aspekt af fødeindtaget, fornøjelsen og tilfredsheden opnået ved at spise. Det ser ud til at styrke endocannabinoidsystemet, det samme system, der er målrettet mod den aktive ingrediens i marihuana, for at øge ønsket om fødeindtagelse. "

Interessant nok gik de fleste af emnerne i studierne ikke for carbs som du ville forvente, men mere kostfedt. De forbrugede også mindre protein, når søvn blev frataget.

Det dræber din testosteron også

Selvom forskerne i ovennævnte meta-analyse ikke nævner det, har andre undersøgelser konkluderet, at når sunde unge mænd sover 5 timer eller mindre pr. Nat i en uge, tager testosteronniveauerne et dykke.

Generelt betyder det mindre muskel, mindre energi og mere kropsfedt over tid. Fem timers søvn per nat nedsatte forsøgspersonernes niveauer med 10 til 15 procent i en undersøgelse, og disse fyre var i deres tidlige 20-årige.

Et Supplement Fix

Hvis søvn undgår dig, og den hele langsomt-fede ting ikke lyder sjov, så overveje at supplere med Z-12 ™ sammen med de sædvanlige "læg ned jævla enheder og sove i et køligt rum" råd. Det har tre søvnfremkaldende ingredienser: PhGABA, L-Theanin og 5-HTP.

Referencer

  1. HK Al Khatib, SV Harding, J Darzi, GK Pot. Virkningerne af delvis søvnløshed på energibalance: en systematisk gennemgang og meta-analyse. European Journal of Clinical Nutrition, 2016
  2. R. Leproult, E. Van Cauter. Effekt af 1 uge med søvnbegrænsning på testosteronniveauer hos unge sunde mænd. JAMA: Journal of the American Medical Association, 2011; 305 (21): 2173
  3. Erin C. Hanlon, Esra Tasali, Rachel Leproult, Kara L. Stuhr, Elizabeth Doncheck, Harriet de Wit, Cecilia J. Hillard, Eve Van Cauter. Sleep Restriction Forbedrer den daglige rytme af cirkulerende niveauer af endocannabinoid 2-Arachidonoylglycerol. SLEEP, 2016

Forrige Artikel «
Næste Artikel