• Vigtigste
  • >
  • uddannelse
  • >
  • Tip: Bænkpressen og dine LatsFor en større bænkpress, behersker slangeskuddeteknik. Sådan gør du det.

Tip: Bænkpressen og dine LatsFor en større bænkpress, behersker slangeskuddeteknik. Sådan gør du det.

En af de mest kritiske komponenter i bænkpressen lærer at række eller trække stangen på plads ved at aktivere din øvre ryg og lats. Dette frembringer maksimal co-sammentrækning af agonist- og antagonistmuskelgrupper under den excentriske eller sænkende fase.

Dette er noget professionelle powerlifters har været tiltaler i årevis, hvilket tyder på, at det er "make or break-faktor" for en kraftig bænkpress.

Det fremmer optimal gensidig hæmning under koncentrisk eller løftningsfasen, hvor antagonisterne (øvre ryg og lats) frigives, hvilket gør det muligt for agonisterne (bryst, skuldre og triceps) at maksimere kontrakt. I sidste ende producerer dette det højeste niveau af effekt, kraft og drejningsmoment under pressen.

Slingshot Effect

Brug af ryggen til at hjælpe med at trække barbell på plads skaber en slingshot effekt. Kroppen ender med at producere en spiralagtig sensation svarende til en fjederbelastet enhed, hvor musklerne er klar til at starte vægten op, så snart latsne frigives. Dette tillader pressemusklerne at aflæse med maksimalt drejningsmoment.

Men mange løftere har svært ved at overføre deres latstyrke og romekanik til den faktiske bænkpress. Dette koncept kan være vanskeligt at forstå. Et af de mest effektive øvelser, jeg har brugt til at forstærke dette rodekoncept, er den omvendte bænkpress / omvendt omvendt række.

Ankringsbånd til de højere stifter i et squat-rack, fastgør dem derefter til barbell og gør dine favoritbænkpressvariationer.

Årsagen til, at dette er så effektivt, er, at det giver næsten samme stregbane og osteokinematik som bænkpressen, kun med antagonistaktiveringsmønstre. Det lærer dig direkte, hvordan du bar baren i korrekt position under bænkpressen. Jeg har brugt dette med mange af mine NFL-atleter for at øge deres bænkestyrke.

Som en bonus er sind-muskelforbindelsen i din øvre ryg og lats fænomenal, hvilket gør dette til en stærk styrke og hypertrofibygger. Men hvis du beslutter dig for at blive tung, skal du placere nogle få kæder på din krop eller bære en vægtet vest for at holde dig forankret.

Prøv at erstatte disse med barbell bænkpressen under dine næste flere træningsprogrammer. Ikke kun vil din horisontale pressemekanik føle sig bedre, men du vil bemærke, at du kan håndtere betydeligt tungere belastninger.

Forrige Artikel «
Næste Artikel