• Vigtigste
  • >
  • kost-fedt-tab
  • >
  • Tip: Cardio, Carbs og Goldilocks ZoneYour krop ønsker at være i enten en anabolsk eller katabolisk tilstand. Sådan balancerer du cardio, kost og løft for bedre kropssammensætning.

Tip: Cardio, Carbs og Goldilocks ZoneYour krop ønsker at være i enten en anabolsk eller katabolisk tilstand. Sådan balancerer du cardio, kost og løft for bedre kropssammensætning.

Den anabolske og katabolske cyklus

Din metabolisme multitask ikke godt. Hvorfor? Fordi kroppen fungerer i en anabolsk (opbygning) og katabolisk (nedbrydning) cyklus.

Kroppen kan også lide at bruge sine ressourcer til opbevaring af fedt og muskler (anabolisme) eller forbrænding af fedt og muskler (katabolisme). Det kan både, men det er den metaboliske ækvivalent, der gnider hovedet og klapper din mave. Det er ikke nemt og tager tid at beherske.

Der er to bemærkelsesværdige undtagelser fra denne regel: anabolske steroidbrugere og kostbegyndere. Begge grupper synes at kunne reagere på kost og motion på nøjagtig den måde, vi ønsker, at vi alle gjorde. De mister fedt og får muskler. For os alle naturlige og erfarne udøvere, skal vi være langt mere forsigtige.

Skinny Fat and Muscle Fat

Denne multitasking karakter af metabolisme er den primære årsag til, at de fleste mennesker falder ind i, hvad jeg kalder kategorierne "mager fedt" eller "muskelfedt":

  • Skinny Fat: Hvis du træner som skør og spiser som en fugl, brænder du fedt, men du vil også forbrænde musklerne. Dette kan ofte forlade en person mindre, men meget flabbier. Ikke rigtigt hvad de fleste mennesker er efter.
  • Muskelfedt: Hvis du træner med vægte og får noget fedt (eller ikke taber det), er det som at sætte en jakke på toppen af ​​to trøjer - du vil naturligvis se omfangsrige ud.

Dette er loven om metabolisk multitasking på arbejdspladsen.

Denne oplevelse er individuel og i høj grad afhængig af den type motion du gør, såvel som hvilken type diæt du vælger som du taber.

Carbs, Cardio og Goldilocks Zone

En højere protein kost og en løft-centreret træning regime hjælper metabolisme multitask meget bedre, men mange mennesker savner disse to kritiske punkter. De gør ikke den stil af vægt træning, der er bedst ved at opbygge muskler, vælger hurtig-paced cardio-centreret løftestyring over traditionelle bodybuilding og kraftig træningsøvelse.

De forfalder også carbs og shirk på deres protein. Carbs er den vigtigste stimulator for hormonet insulin (protein er også, og endnu mere i visse situationer og hos visse mennesker), og insulin er et stort anabolsk hormon. Uden insulinmuskelopbygning er kompromitteret.

Ideen her er at blive mere nuanceret i din træning og kost. Find din Goldilocks zone: ikke for meget, ikke for lidt, men lige højre. Dette er vigtigst for carbs og cardio. Du har sandsynligvis brug for begge, men ikke for lidt eller for meget.

Forrige Artikel «
Næste Artikel