• Vigtigste
  • >
  • kost-fedt-tab
  • >
  • Tip: At transportere rundt om en vandkande er StupidHydration behøver ikke at være så kompliceret. Der er masser af måder at forblive fuldt hydreret uden at være en wannabe waterboy.

Tip: At transportere rundt om en vandkande er StupidHydration behøver ikke at være så kompliceret. Der er masser af måder at forblive fuldt hydreret uden at være en wannabe waterboy.

Glade idioter, det er det, jeg kalder dem. De er smugbastards, der går rundt med at transportere gallonkander vand hele dagen. Det er deres måde at fortælle dig at de er sundere end dig, eller måske bliver de klar til en slags fysikkonkurrence.

Ah, måske er jeg for hård. Måske bære disse jugs er en hyldest til Adam Sandlers "Waterboy" film. Hvis det er deres begrundelse, kan vi ikke hjælpe dem, men for dem af jer, der tror at drikke alt det vand er sundere eller endda nødvendigt, har du sandsynligvis fået et tilfælde af hydrocephaly.

Sandheden er, at alle har forskellige vandbehov afhængigt af en lang række faktorer, men det er ligegyldigt hvor vi får dette vand, det være sig fra dumme gallonstørrelsesperrer eller andre, mere smagfulde kilder.

Kaffe eller te er lige så god som vand

Af en eller anden grund fik hydratiseringspuristerne det i deres soggede hoveder, at vand er det eneste, der sikkert kan slukke tørst. Kaffe og te undgås imidlertid ofte af disse purister, fordi de tror, ​​at det vil paradoksalt dehydrere dem og lade dem ligne som en hulhudet røget makrel.

Det er dog lidt forståeligt, fordi koffein indeholdt i disse drikkevarer har nogle diuretiske egenskaber. Plus, der er den næsten universelle tør-mundoplevelse, du får fra te og kaffe. En forholdsvis ny undersøgelse viste imidlertid, at den diuretiske virkning af te eller kaffe er ubetydelig; at de fungerer lige så godt med hensyn til hydrering.

Forskere fra Idrætskolen ved Birmingham Universitet delte 50 mandlige kaffedrikere - alle som rutinemæssigt drak 3 til 6 kopper kaffe om dagen - i to grupper.

I separate tre dages forsøg drak hver gruppe enten fire 200 ml kopper kaffe eller den samme mængde vand. Forskerne fandt "ingen signifikante forskelle på tværs af en bred vifte af hæmatologiske og urinmarkører af hydratiseringsstatus mellem forsøg."

For så vidt angår "tør mund" sensation kaffe og te fremkalde, er det på grund af de tanniner, de indeholder. Dr. Ali Webster fra International Food Information Council forklarer, at tanniner - som er forbindelser, der findes i te og kaffe - binder til vores spyt og skaber det "tørring, astringerende følelse." Det har intet at gøre med ægte dehydrering.

Hvad med soda?

Caffeinated sodavand, i modsætning til kaffe eller te, indeholder ofte sukker, kulsyre og natrium, som ved første øjekast lyder som et wannabe hydraters mareridt. Vi har allerede formodentlig gjort væk med indvendingen mod koffein, så lad os se på de øvrige ingredienser.

Sukker gør langsomt hydrering lidt. Kroppen trækker lidt vand væk fra andre steder for at fordøje sukker, men effekten er minimal. Helvete, det har ikke holdt Gatorade-firmaet skyller med deres sukkerbelastede produkt fra at forkynde deres drikke for at være den bedste hydratiserende drik i verden.

Hvad angår kulsyreindhold, er der ingen beviser for at antage, at det gør noget for at påvirke hydratiseringshastigheden. Det efterlader natrium, som, afhængigt af hvem du spørger, faktisk kan få kroppen til at bevare vand i stedet for at eliminere det.

Sådan bruges denne info

Det er ligegyldigt, hvordan du får dit vand: kaffe, te, sodavand, mælk, mad, det er det samme. Selv øl er okay, forudsat at det ikke er din eneste vandkilde (der er et bestemt punkt, hvor additiv mængden af ​​alkohol ville hæmme hydrering).

For så vidt angår mængden er den gamle 8 briller om dagen en myte, som sandsynligvis stammer fra en anbefaling, som en gang er lavet af Næringskonferencen for Det Nationale Forskningsråd til at drikke 1 ml vand for hver kalorieindhold, hvilket svarer til ca. 8 glas.

Vi har også quarterback Tom Brady til delvis skylden for nogle af denne vandmani. Som en del af hans vidtrækkende TB12-metode til konditionering drikker Tom 37 glas vand om dagen, hvilket alvorligt ville beskatte Adam Sandlers vandbærende evner.

I virkeligheden er den nødvendige mængde meget variabel afhængig af faktorer som aktivitet, alder, sundhed og miljømæssige forhold. Gør det dog ikke for kompliceret. Bare følg din tørst (drik hvis du er tørstig!) Og farven på din urin.

Tøm den dumme vandkande du bærer og tisse ind i den. Hvis det ligner lys lemonade, er du god.

Reference

  1. Killer SC, Blannin AK, Jeukendrup AE, "Ingen tegn på dehydrering med moderat dagligt kaffeindtag: Et modvægtstidsoverskridende studie i en fritboende befolkning." PLoS One. 2014 Jan 9; 9 (1)

Forrige Artikel «
Næste Artikel