• Vigtigste
 • >
 • kost-fedt-tab
 • >
 • Tip: Kog sund mad 16 gange hurtigere Her er hvordan man spiser meget sundere, meget mere smagfuld på meget mindre tid.

Tip: Kog sund mad 16 gange hurtigere Her er hvordan man spiser meget sundere, meget mere smagfuld på meget mindre tid.

Hver løfter, hver "fitnessperson", som helst er interesseret i at spise rigtigt, skal bare få en instant pot. Det er alt der er til det.

For de fleste af os er at spise sund en smerte. Det tager en flok gryder og pander. Det tager initiativ. Frem for alt tager det tid. Men med Instant Pot kan du hårdt koge et dusin æg i 5 minutter ved blot at kaste en kop vand i den forfærdelige ting og tænde den. Du kan tilberede en hel kylling på 24 minutter, og det vil være den juiciest forbløffende ting, du nogensinde har spist.

Du kender de stålskårede havre, du aldrig laver, fordi de tager 30 minutter, og du skal røre dem konstant? Kun 10 uovervåget minutter i Instant Pot. Du kan endda koge en hel styre om 90 sekunder!

Okay, jeg blev båret væk med den sidste, men Instant Pot koger ting fortvivlet hurtigt, og det koger ting forkælet lækkert.

Hvad er det?

Instant Pot er skabelsen af ​​Robert Wang, en ingeniør fra Ottowa, der blev generet af, at han ikke havde tid til at lave sunde måltider til sin kone og børn.

For at løse problemet rekrutterede han to andre ingeniører og investerede $ 350.000 af egne penge til at bygge en enhed, der ville kombinere tryklagning, langsom madlavning, sauteing og næsten alt andet du kan gøre på en komfur i en enhed.

Indtast Instant Pot, en enhed, der ligner, hvad de brugte til at gemme baseballspiller Ted Williams kryogentfrosne hoved. Inde i Instant Pot er en rustfri stål kogeplade uden kemiske belægninger.

Det koger mad op til 16 gange hurtigere end normalt, og det gør endda gamle hvide mennesker mad som kylling og dumplings smag så godt som noget, du kan få i en 3-stjernet Michelin-restaurant. Prisen er heller ikke så dårlig. Du kan hente en 8-quart (anbefalet) Instant Pot for omkring $ 100.

Stuff Lifters kan koge rigtig hurtigt og nemt

 • Boneless Chicken Breasts: Kast i krydderier, 1 kop vand og kyllingebryst. Kogt til perfektion på 5 minutter.
 • Hele Kylling: Kast krydderier, en halv kop bouillon og en hel kylling i puljen. Udført i 24 minutter.
 • Bagt kartofler: Kast i 1 kop vand og hele kartofler. Udført i 12 minutter.
 • Hårdkogte æg: Placér et dusin æg og 1 kop vand i komfuret. Hårdt kogt i 5 minutter.
 • Pinto Bønner: Der kræves ingen forudgående blødning. Kast i 1 pund bønner, 5 og en halv kop vand og 1 2/3 spiseskefulde "Better Than Bouillon" vegetabilsk base. Udført i 45 minutter.
 • Udbenet Tyrkiet Bryst: Gnid kalkunbryst med krydret salt og noget hvidløgsinfuseret olie og kast i gryde. Succulent gjort i 30 minutter.
 • Stålskærede havre: Kast i 1 kop havre og 3 kopper vand. Udført i 10 minutter.

Og for dem, der er så tilbøjelige, kan du også bruge Instant Pot til at lave yoghurt, kanelruller, pandekager, cheesecakes og næsten enhver tænkelig hæftning eller delikatesse.

Hvordan det virker

Når du koger vand på ovnen, kan den hotteste du få 100 grader Celsius, men når du trykker den, som med en trykkomfur, springer temperaturen indenfor 120 grader Celsius.

Det skyldes, at komfuret fælder vandmolekylerne, som normalt ville undslippe som damp. Indfangede vandmolekyler holder hoppe mod hinanden hurtigere og hurtigere og skubber tempoet godt forbi 100 grader.

Det er en big deal, fordi denne ekstra temperatur koger fødevarer eksponentielt hurtigere. Hæv tempen kun 5 grader, og du tilbereder noget dobbelt så hurtigt. Hæv det endnu 5 grader, og du fordobler det igen. Løft det dog 20 grader, og du laver ting 16 gange hurtigere.

Og ikke kun madlavning sker hurtigere, det sker bedre. Trykket skyder fugt gennem hvad der er i puljen. Resultatet er mere saftige stykker af kød, mere lækker korn og mere luksuriøse desserter.

En afklaring, dog. Mens det koges utrolig hurtigt, kræver Instant Pot et par minutter at opbygge tryk sammen med et par ekstra minutter i slutningen af ​​kogningen for langsomt at frigøre tryk. Uanset om du sparer en stor mængde tid.

Instant Pot Trivia for 40, Alex

I hvert officielt salgsfremmende skud af Instant Pot er komfurets tid sat til 5:20, som, når det tales højt, tilsyneladende lyder som "Jeg elsker dig" i Robert Wangs indfødte Mandarin.

Forrige Artikel «
Næste Artikel