• Vigtigste
  • >
  • uddannelse
  • >
  • Tip: Deadlift & The Nervous SystemDeadlifts er awesome, men de kan også smadre dit CNS. Her er hvorfor og hvordan man undgår det.

Tip: Deadlift & The Nervous SystemDeadlifts er awesome, men de kan også smadre dit CNS. Her er hvorfor og hvordan man undgår det.

Crashing dit nervesystem

Ingen anden elevator er så ødelæggende på nervesystemet som dødløftningen. At maksimere dødløftet eller lave et højt volumen tungt arbejde kan påvirke dine efterfølgende træningstimer negativt i en hel uge. Af den grund kan træning af dødløftet hårdt hver uge ikke være en god ide, medmindre dit nervesystem er formidabelt elastisk.

Det er en af ​​grundene til, at gutter på Westside Barbell sjældent gør en dødløft på max indsats dag (de for det meste gør squats eller god morgen variationer). Det er også derfor, at for traditionel kraftløftning kaster mange gutter deres sidste tunge dødløft 10 dage før en konkurrence, mens den sidste tunge squat kan gøres 7 dage før, og den sidste tunge bænk 5 dage før mødet.

Trashing selv på deadlift, mens tilfredsstillende, kan drastisk reducere din præstation på dine næste par sessioner. Husk, at nøglen til maksimale gevinster er, hvor mange gode træningstimer du har. Hvis du får to eller tre mindre solide træningsproblemer om ugen for blot at få en, der er på et højere niveau, vil du ikke være til gavn i det lange løb.

Hvorfor er dødløbet mere krævende på nervesystemet end et knebøj? Når alt kommer til alt, bruger begge en tilsvarende mængde muskelmasse. Der er et par mulige forklaringer, og sandheden er sandsynligvis en kombination af dem:

1 - Deadlift udfordrer din grebsstyrke.

Det første tegn på et træt CNS er et fald i grebstyrke. Så det er logisk, at alt, hvad der skubber dit greb til grænsen, også dramatisk øger neurale krav til en øvelse. På en side note, ved hjælp af stropper, når dødløftning mindsker neurale krav til øvelsen og giver dig mulighed for at gøre mere volumen af ​​tungt arbejde eller mere frekvens.

2 - Dødløft giver større aksial belastning.

Der er mere belastning af rygsøjlen (aksial belastning), end endda en lav-bar squat. Dette gælder hovedsagelig for en konventionel dødløftning; en sumo dødløft giver meget mindre spinal belastning. Ryggraden er nøgleområdet for neuraltransmission, når det er "truet", er der et meget vigtigere stressrespons, og de nervøse og hormonelle systemer skubbes meget sværere for at modstå den stress.

3 - Deadlift starter fra en død start.

At lave en øvelse fra en død start i stedet for at drage fordel af en forberedende ekscentrisk fase gør bevægelsens begyndelse meget sværere. Nervesystemet skal aktivere musklerne mere, da du ikke kan udnytte stretchrefleksen for at få vægten til at bevæge sig.

4 - De fleste mennesker dræber mere vægt end de kan kneppe.

Vi taler næsten 10-30% mere i de fleste tilfælde. Jeg taler om rå løftning, ikke ved hjælp af en squat dragt og knæ wraps, som hjælper knebøjet meget mere end dødløft og kan give dig falske forhold. Selvfølgelig løfter du mere vægt i dødløftet end i knebet på grund af gearingsårsager, men også fordi flere muskler er involveret. Mere vægt svarer til flere neurologiske krav. Det betyder også mere stress på skelet og hormonelle systemer. Alle disse for at gøre dødløften mere systematisk krævende.

5 - Det er nemt at få en vellykket dødløft med forfærdelig teknik.

I et squat, hvis du begynder at komme ud af rillen, vil du ikke kunne løfte den. På en dødløft, hvis baren bevæger sig fremad, eller hvis du taber din nedre rygtæthed, kan du for eksempel ofte gøre elevatoren ved at male baren op fra ren viljestyrke. Disse reps er mordere for nervesystemet. At maksimere ofte som dette vil kun skade din træning. Og medmindre du er en verdensklasse powerlifter, bekymrer ingen.

Dødløften er bedre trænet med submaximale vægte (75-85%) med stærkt fokus på at bruge optimal teknik og vedligeholde muskelspænding og perfekt position på hver rep ... og ved hjælp af hjælpearbejde for at få ryggen, gluten og benene stærkere.

Hvis du arbejder på din dødløftningsteknik og får de involverede muskler stærkere gennem mindre traumatiserende øvelser, bliver din dødløft stadig meget stærkere uden at påvirke resten af ​​din træningsuge negativt.

Forrige Artikel «
Næste Artikel