• Vigtigste
  • >
  • uddannelse
  • >
  • Tip: Gør dette for at gøre Cardio FunScientists fundet ud af en måde at få os til at se frem til højintensitetskortio. Nej virkelig. Tjek det ud.

Tip: Gør dette for at gøre Cardio FunScientists fundet ud af en måde at få os til at se frem til højintensitetskortio. Nej virkelig. Tjek det ud.

Kig frem til cardio?

Cardio slag, især de højintensive ting. Når alt kommer til alt, ønsker vi at løfte tungt, ikke pedal eller trav sjovløst til at gøre noget sted på en stationær cykel eller løbebånd. Før eller senere ser det ud til, at vi skal gøre en form for kardi til vores ticker, for at øge vores arbejdskapacitet eller for at forsøge at forbrænde nogle kalorier.

Denne realisering er en downer. Det er som at møde en pige, der opfylder alle vores ønsker og behov, idet hun hedder tatoveret på vores røv og får en fælles bankkonto, og først når hun finder ud af, at hun kommer med et bratt barn, der er som Chucky fra horrorfilmene.

Men hvad nu hvis der var en måde at udøve demonerne fra "Chucky"? Med andre ord, hvad hvis der var en måde at gøre cardio sjov og noget du ser frem til, så det accentuerer din kærlighed til at løfte? Nogle amerikanske sportsforskere tror, ​​at de har gjort det. De har kombineret psykologi med fysiologi til at udforme en træningsmetode, der faktisk gør folk ser frem til cardio.

Hvad de gjorde

Forskerne fandt 46 deltagere og opdelte dem i to grupper for at teste enten en af ​​to højintensive træningsmetoder.

Den første gruppe gjorde en "traditionel" 15-minutters højintensiv træning på en "Lode Corival Recumbent" cykel (et fancy ergometer), hvor de ratcheted deres intensitet hvert successivt minut, indtil de nåede 120 procent af deres ventilationsgrænse i sidste øjeblik. Det er det punkt, hvor din vejrtrækning bliver arbejdet, dvs. når du starter "sugende vind".

Den anden gruppe gjorde det modsatte. De begyndte at udøve bolde og gradvist nedsatte, hvor hårdt de pedaledede (fra 120% af ventilationsgrænsen til 0%). Begge grupper udøvede samme indsats på trods af de forskellige træningsmetoder.

Hvad de fandt

At gøre højintensitetskortio på den normale måde gjorde deltagernes hjerter hurtigere og hurtigere, og de træt mere og mere. Ved afslutningen af ​​øvelsen udprøvede de et had af livet og truede med at slibe ned forskernes front tænder ved at skubbe ansigterne mod ergometerets frontdæksel.

Den anden gruppe afsluttede dog træningen alt godt. De så endda frem til den næste session og tilbød at tage forskerne til dyreparken eller en boldspil bagefter.

Forskerne konkluderede, at rampe ned træningsintensiteten (i stedet for at rampe op) fremkaldte "en positiv glæde af glæde under træning, forbedret efterøvelse fornøjelse og nydelse, husket fornøjelse og forventet glæde."

Sådan bruges denne info

Cardio ser ud til at være en nødvendig del af vægtløftning og gør det fra noget ubehageligt og kedeligt til noget, du måske rent faktisk ser frem til at lyde som noget, der fortjener en nobelpris eller i det mindste en god frugtkurv.

For at teste denne metode skal du starte bolden ud på løbebåndet eller den stationære cykel (eller ethvert andet cardio implement) og gradvis, minut for minut, reducere din intensitet og indsats, indtil du er færdig med "søndag morgen spadseretur i parken" tempoet.

For eksempel justere niveauet på din tredemølle til dets højeste (nogle går til 15 eller endog 20) og derefter sænke niveauet med et med hvert passerende minut.

Mens de forskere, der gennemførte undersøgelsen, brugte øvelser, som var 15 minutter lange, er der ingen grund til, at du ikke kunne anvende metoden til længere (eller endda kortere) perioder. For eksempel kan du reducere intensiteten hvert minut og et halvt eller to minutter i stedet for hvert minut.

Der er mindst en mulig ulempe ved at bruge denne metode, fordi nogle mennesker ikke bare kan starte fuld boring på en cardio-maskine. Der er simpel fix, selvom: Bare lav en lille opvarmning. Pedal eller gå langsomt i et øjeblik eller to for at få saftene til at strømme, inden du rammer højt gear.

Kilde

  1. Zachary Zenko, Panteleimon Ekkekakis, Dan Ariely, "Kan du have din kraftfulde motion og nyde det også?" Ramping Intensity Down øger efteruddannelse, husket og forventet glæde. " Journal of Sport and Exercise Psychology, bind 38 udgave 2, april 2016.

Forrige Artikel «
Næste Artikel