• Vigtigste
  • >
  • levende
  • >
  • Tip: Skal din sved slå kvinder på? Er sved virkelig et afrodisiakum? Her er hvad videnskaben har at sige.

Tip: Skal din sved slå kvinder på? Er sved virkelig et afrodisiakum? Her er hvad videnskaben har at sige.

Sweat and Sex

Folk der træner har mere sex. Dette er ifølge en undersøgelse, der er offentliggjort i The Journal of Scientific Obvious Facts, der er politisk forkert, men helt sandt, selvom det gør ondt i dine følelser. (Shugart et al., 2016)

Men foruden at gøre dig mere fysisk attraktiv - eller i det mindste mindre brutto fra nakken nede - er der noget andet der foregår? For eksempel forårsager lugten af ​​manlig sved kvinder til at blive vækket? Forskere har faktisk set på dette.

Pheromones Questionable Science

Videnskaben om feromoner (duftende kønshormoner) er overalt, hvor nogle forskere siger, at mennesker ikke kan opdage dem og andre siger, at nogle mennesker kan, i det mindste noget af tiden.

Kvinder ser ud til at være følsomme for mandlige feromoner, især omkring ægløsning, i hvert fald hvis de ikke bruger seksuelt blungende p-piller.

Journal of Neuroscience rapporterede en undersøgelse hvor kvinder lugtede swabs af androstadienone, en bestanddel af sved og en placebo. Forskere målt kroppstemperatur, hudkonduktivitet, puls, blodtryk, åndedrætsfunktion og hjertefrekvens. De kvinder, der tog en whiff of androstadienone, viste flere tegn på seksuel ophidselse. Det sætter dem endda i et bedre humør.

Men ikke alle mandlige feromoner er de samme. For eksempel er feromon androstenon ikke det samme som androstenol. Frisk man-sved producerer en duft af androstenol, som er attraktiv for kvinder. Men efter 20 minutter bliver sveden oxideret. Nu er det bare kropslugt. Så frisk sved god, gammel sved dårlig.

Mænd med højere niveauer af testosteron afgiver flere af disse feromoner. Så det er muligt, at frisk sved fra en lav T-mand ikke er så vækkende som den fra en høj T-fyr. Desuden lugter den oxiderede sved af en højtestosterondude sandsynligvis værre.

Hertil kommer, at forskning viser, at kun omkring 70 procent af mænd og kvinder kan registrere disse kemiske signaler. 30 procent lugter ingenting, muligvis på grund af et savnet gen. Baseret på DNA-prøver viste sig de, der lugter androstenon, at have genetiske variationer i en enkelt lugtreceptor kaldet OR7D4.

Desuden kan kraften i disse feromoner kun arbejde meget tæt på hinanden. Et eksperiment viste, at de kun kan opdages i en afstand på omkring 18 tommer.

Horny Sweat og New Mommy Sweat

Men så er der dette. Mænds sved lugter anderledes, når de bliver vækket, og kvinder kan ubevidst fortælle forskellen i henhold til en anden undersøgelse fra The Journal of Neuroscience. Undersøgelsen involverede indsamling af mænds armhule, da de så på enten erotiske film eller ikke-erotiske film, og at have kvinder snude sveden, mens deres hjerner blev overvåget med MR. (Science er sjovt.)

Og her er en anden underlig en. Halvdelen af ​​de kvindelige forsøgspersoner i en undersøgelse blev bedt om at tørre deres øvre læber med bomuldspuder gennemblødt i sygeplejerskernes sved. (Placebo-gruppen gjorde det samme, men med godartede ildelugtende puder.) De, der fik de svedige puder af ammende mødre, rapporterede en 42% stigning i ønsket om deres hubbies og kærester. Enlige kvinder rapporterede mere seksuelle dagdremer.

Kan det være, at duften udløste primitive avlsinstinkter? Synes den måde.

Mating Instinct

Her er en anden mulig grund til, at sveden eller resultatet af hyppig motion, der forårsager svedtendens, kan udløse kvindelig ophidselse. Mænd, der brænder 200 eller flere kalorier om dagen ved motion, reducerer deres chancer for impotens. Øvelse reducerer også stress, hvilket bidrager til erektil dysfunktion og infertilitet.

Behavioral økolog Fhionna Moore konkluderede, at kvinder foretrækker mænd med lave niveauer af stresshormon cortisol. Instinktivt synes kvinder at vide, at høje kortisol mænd har undertrykt reproduktiv funktion. Ikke et attraktivt tegn på, at en mand ville lave en god baby maker eller leverandør, og ligesom det eller ej, fungerer vores hjernes basisfunktionalitet stadig på det niveau. Beklager, feminister.

Se, meget af det, vi tænker på som "attraktivt", er forankret i ganske primitive lydende parringssignaler. Visse fysiske træk, som vi tænker på som "hot", er faktisk kun frugtbarhedsindikatorer: ungdom, fulde bryster, en muskuløs mandstamme (virkelig dette er blevet studeret) mv.

Så det er muligt, at kvinder er ubevidst tiltrukket af mænd, der sveder gennem motion, fordi det signalerer til dem, at disse fyre er mindre tilbøjelige til at være impotente og ville gøre bedre kandidater til parbinding og forplantning.

Eller er det alt i dit hoved?

Undersøgelser af parfume og colognes viser generelt, at de ikke har nogen reelle virkninger på det modsatte køn. Men de har en virkning på bæreren. Hvis duften gør manden eller kvinden føle sig sexier, vil han eller hun opføre sig forskelligt, bevidst og ubevidst.

En kvinde, der bærer en duft, der får hende til at føle sig sensuel, kan virke mere sexig og indirekte øge sin tiltrækningskraft. Det samme kunne siges om man-sved. Hvis du tror, ​​at din friske sved vender kvinder på, kan du handle mere selvsikker og sikker på dig selv, hvilket gør kvinderne til.

Så hvilke konklusioner kan vi tegne?

  • Duften af ​​frisk mannlig sved synes at føre til ophidselse hos kvinder, i hvert fald hvis de er ægløsende, ikke ved oral prævention, har de rigtige gener og bliver meget tæt på dig.
  • Duften af ​​gammel sved er bare grim. Tag et brusebad.
  • Din dame ven vil være mere randy efter at være omkring en ammende mor og hendes spædbarn.
  • At være i god form og føle sig sikker har nok meget mere at gøre med din tiltrækningskraft end dine udskillelser i squat rack.
  • At blive svedig med din betydelige andre er altid en god ide.

Forrige Artikel «
Næste Artikel