• Vigtigste
  • >
  • levende
  • >
  • Tip: Fald ikke på denne medicinsk fejl Det er højst sandsynligt, at løftere fejlagtigt vil blive diagnosticeret med højt blodtryk. Her er hvorfor.

Tip: Fald ikke på denne medicinsk fejl Det er højst sandsynligt, at løftere fejlagtigt vil blive diagnosticeret med højt blodtryk. Her er hvorfor.

Medicinsk politik, ineffektivitet og sløvhed

Du er muligvis den sundeste søn af en pistol, der nogensinde har levet, med et steampunk-kardiovaskulært system med fleksible, ujævne arterier og vener som haveslanger, men det er sandsynligt, at du vil blive diagnosticeret med højt blodtryk næste gang du lægger på en butt-exposing kjole på lægen kontor.

Højt blodtryk er et problem, fordi det betyder, at dit hjerte skal arbejde ekstra hårdt for at skubbe iltet blod ind i din krop og derefter trække det tilbage til genbrug. Alt dette tryk kan få en af ​​dine slanger til at blive blokeret eller endda blæse, hvilket kan resultere i hjerteanfald eller slagtilfælde.

Men rolig, du får blodtryksmedicin til formodentlig at redde dig fra denne påståede sygdom, stoffer, der ofte får dig til at føle dig træt, gør dig svimmel eller give dig problemer i sækken.

Perverseligt vil du sandsynligvis ikke rent faktisk have højt blodtryk. Du vil bare være et andet offer for medicinsk politik, ineffektivitet og sløvhed. Du er også en vægtløfter, som udgør et andet problem for sig selv.

Hvad American Heart Association gjorde

Hvert par år mødes American Heart Association (AHA), og efter at have udfyldt kirurgiske handsker med saltvand og slipper dem fra hoteltaget til forbipasserende, beslutter de at sænke kolesterolretningslinjerne, således at titusinder af yderligere personer skal være sat på statiner.

I år besluttede de at knuse rundt med blodtryk (BP) og erklærede, at de gamle aflæsninger ikke længere var gyldige. Det plejede at være det normale var under 140/90. Nu er normal under 120/80.

Det betyder, at omkring halvdelen af ​​den amerikanske befolkning vil blive betragtet som højt blodtryk og måske ordineret medicin til bekæmpelse af det.

Den forfærdelige del af det er, at næsten ingen sygeplejerske, lægeassistent eller endog læge ved, hvordan man tager BP korrekt og dermed bidrager til, hvad der må være et utal af falske positiver.

Sørg for, at de tager din BP den rigtige vej

Det er op til dig at sørge for, at du gør følgende, når de tager dit blodtryk:

  • Undgå stimulering. Drik ikke kaffe, motion eller ryge inden for 30 minutter efter testen.
  • Slap af. Du skal sidde i rummet stille i mindst 5 minutter, før nogen forsøger at tage din BP. Så, når de tager det, skal du ikke tale.
  • Sid den rigtige vej. Du skal sidde i en almindelig stol med ryggen med dine fødder fladt på gulvet (og ikke krydse dine ben). Undlad at sidde oprejst på eksamenstabellen.
  • Pis. Tøm din blære før testen.
  • Placer din arm korrekt. Din overarm skal understøttes midt på hjerte niveau, og din albue skal bøjes i 45 grader vinkel.

Derudover skal nøjagtige målinger opnås ved to omhyggelige aflæsninger i mindst to separate lejligheder. Hvis du ignorerer nogen af ​​disse retningslinjer, kan du give unøjagtige tal og føre til en falsk positiv, hvilket gør det muligt for doktoren at ordinere medicin, du ikke har brug for.

Der er endnu en ting, du skal passe på også, især hvis du er en løfter.

Problemet med lifters, specifikt

For nogle år siden gennemførte forskere ved den mexicanske universidad de Guadalajara en undersøgelse af to hundrede bodybuilders, der lige havde konkurreret i den mexicanske nationale fitness- og bodybuilding mesterskaber.

Forskerne ønskede at se, om armstørrelsen havde indflydelse på blodtryksmålinger, så de målte BP af dem alle ved hjælp af både en standard (mellem) manchet og en stor manchet.

Der var ingen forskel mellem aflæsninger ved hjælp af standardmanchetten og den store manchet, så længe individets armomkreds var mindre end ca. 13 tommer (det forekommer lille, men der var også mange kvinder i showet). Men tingene gik skruet, da fagets armomkreds var over 13 inches, og de brugte standard manchet.

I gennemsnit forårsagede standarden, dårlig montering, deres systoliske blodtryk (toptalet i BP-læsning) til trend omkring 8 point højere.

Hvad dette betyder er, at hvis du har løftet vægte i nogen tid, er din armomkreds sandsynligvis for stor til standardmanchetten, og du vil få en falsk positiv. Sweet-talk den person, der tager din BP til at gå ind i skabet og blæse støvet fra den store dreng manchet.

Tage styring

Læger skal ofte dække deres røv fra retssager, så de har tendens til at patologisere selv den mindste anomali, der opstår i medicinske tests. Derfor ordinerer de ofte så mange tests og stoffer.

Du kan ikke rigtig bebrejde dem, men du skal gøre, hvad du kan, når du kan for at forhindre, at disse anomalier opstår, og at sikre en ordentlig blodtrykslæsning er en nem løsning.

Reference

  1. Fonseca-Reyes, Salvadora; Fajardo-Flores, Ismaela; Montes-Casillas, Mayraa; Forsyth-MacQuarrie, Avrilb. "Forskelle og virkninger af mellemstore og store voksne manchetter på blodtryksaflæsninger hos personer med muskulære arme." Blodtryksovervågning: August 2009 - bind 14 - udgave 4 - s. 166-171.

Forrige Artikel «
Næste Artikel