• Vigtigste
  • >
  • uddannelse
  • >
  • Tip: Brug ikke ømhed til at dømme træningseffektivitet.Du kan få ondt og ikke gøre fremskridt. Og du kan gøre fremskridt og ikke blive sår. Her er fakta.

Tip: Brug ikke ømhed til at dømme træningseffektivitet.Du kan få ondt og ikke gøre fremskridt. Og du kan gøre fremskridt og ikke blive sår. Her er fakta.

Fakta:

  1. At få virkelig ondt efter løft af vægte betyder ikke nødvendigvis, at du har en god træning, der vil medføre gevinster.
  2. Selv hvis du ikke er øm, betyder det ikke, at din træning ikke var optimal.
  3. Men hvis du ikke er i det mindste lidt stram eller har en forstærket "følelse" af muskelen, du har arbejdet, er det muligt, at din træning ikke var så effektiv som den kunne have været.
  4. Overdreven ømhed kan forårsage problemer med ydelse ved at reducere mobilitet og / eller styrke. For meget ømhed kan forstyrre produktiviteten af ​​en træning.

Så kan jeg træne en muskel, der stadig er ondt?

Der er flere grader af ømhed. Nogle gange kan en muskel føles lidt øm, men der er ingen muskel hævelse. Muskelen ser bare ud og føles lidt sværere end normalt. Der kan være lidt ømhed, men der er intet ægte tab af mobilitet eller styrke. Andre gange kan ømheden være så forringende, at din mobilitet og styrke er stærkt begrænset. I dette tilfælde er ømhed blevet begrænsende; det er en fejl at træne den muskel hårdt igen.

Nu, hvis ømheden ikke er så intens at det forhindrer din evne til at udføre på et passende niveau, er det helt muligt - og endog tilrådeligt - at træne ved hjælp af øvelser, der involverer de ømme muskler. Hvorfor? Fordi en stigning i blodgennemstrømning og næringsstoftransport til musklen kan fremskynde genopretningen. Udfører en feeder session dagen efter en intens træning er meget effektiv.

Ved "feeder session" mener jeg at lave pumpearbejde for de ømme muskler - lysagtigt arbejde med fokus på sammentrækningskvaliteten og etablering af en pumpe. Dette vil ikke yderligere beskadige vævet, men vil øge hastigheden af ​​genopretning og reparation ved at øge næringsoptagelsen og proteinsyntesen (og også en lang række andre fordele, der involverer cytokiner og reparationsprocessen).

En idé er at arbejde hårdt på en grundlæggende lift på en dag og isolationsarbejde for de muskler, der er involveret i denne elevator i begyndelsen af ​​næste dags træning.

Forrige Artikel «
Næste Artikel