• Vigtigste
  • >
  • kost-fedt-tab
  • >
  • Tip: Fedtet, der gør dig smartere Studier er enige om, at overskydende kropsfedt sænker intelligens, men at spise en bestemt form for fedt kan øge den. Info her.

Tip: Fedtet, der gør dig smartere Studier er enige om, at overskydende kropsfedt sænker intelligens, men at spise en bestemt form for fedt kan øge den. Info her.

Fedme er dum

For et par år siden fandt en undersøgelse i journalen Neurology, at meget overvægtige mennesker ikke er så intelligente som slankere mennesker. Mere præcist fandt forskerne et link mellem fedme og kognitiv tilbagegang.

Det var kontroversielt at sige mildt, ikke fordi det ikke var korrekt, men fordi nogle gange videnskaben ikke er politisk korrekt. Andre undersøgelser kom til samme generelle konklusion: at være overvægtige messer med hvordan din hjerne virker.

Men samtidig med at fedt synes at forårsage nedsat mental funktion, kan spise fedt - i det mindste den rigtige slags - have den modsatte virkning.

Hvad gør du tænker mere Gooder?

Hvad du spiser påvirker din kognitive ydeevne, men forskere har haft problemer med at finde ud af, hvordan det virker.

Det viser sig, at generel intelligens er forbundet med effektiviteten og organisationen af ​​hjernens dorsale opmærksomhedsnetværk. Det er den del af hjernen, der tager sig af daglig problemløsning og opmærksomhedskrævende opgaver.

Forskere brugte en foranstaltning kaldet små verdens tilbøjelighed, der beskriver "hvor godt det neurale netværk er forbundet i lokalt klyngede regioner såvel som på tværs af globalt integrerede systemer." Oversættelse: Jo bedre er din lille verdens tilbøjelighed, jo bedre er du.

Okay, så hvor kommer kostfedt i spil?

I en undersøgelse af 99 ældre voksne faldt generel intelligens til deres monoumættede fedtsyre (MUFA) indtag. Kort sagt, dem, der indtog flere MUFA'er, var klogere. Disse undersøgelsesdeltagere med højere niveauer af MUFA'er i deres blod havde større mindre verdens tilbøjelighed i deres dorsale opmærksomhedsnetværk.

Hvad det betyder for dig

For at undgå kognitiv tilbagegang og maksimere din intelligens, fokus og problemløsning færdigheder:

  1. Får ikke fedt.
  2. Spis fedt.

Olivenolie, nødder og møtrikker, æg og avocado er gode kilder til monoumættede fedtsyrer.

Reference

  1. Marta K. Zamroziewicz, M. Tanveer Talukdar, Chris E. Zwilling, Aron K. Barbey. Ernæringsstatus, hjernenetværk organisation og generel intelligens. NeuroImage, 2017

Forrige Artikel «
Næste Artikel