• Vigtigste
  • >
  • uddannelse
  • >
  • Tip: Giv barfodetræning En anden ShotBarefoot træning og minimalistiske sko var en stor trend for nogle år siden, men alle lavede en stor fejltagelse.

Tip: Giv barfodetræning En anden ShotBarefoot træning og minimalistiske sko var en stor trend for nogle år siden, men alle lavede en stor fejltagelse.

Barefoot og minimalistisk fodtøjstræning var en af ​​de mest populære trends i fitnessbranchen. Mens du stadig med jævne mellemrum vil se nogle gymnastikfanatikere, der går helt på barfodet, er denne tendens stort set forsvundet. De fleste løftere og atleter er kommet tilbage til traditionelt fodtøj.

Jeg tror dog, vi vil se en stor genfødsel af barfodet og minimalistisk træning inden for de næste mange år.

God ide, dårlig forberedelse

Først begyndte trenden, at alle blev solgt på ideen, fordi forskningen var og stadig er i vid udstrækning afgørende, at barfodet mekanik ikke kun er ideel til optimering af præstationen, men også for at reducere risikoen for skade og ledsmerter.

Uheldigvis begyndte nogle få år i barfodetrenden at komme i gang hurtigt, da brugerne forsøgte at hoppe i barfodetræning uden nogen fysisk tilpasning eller fod- og ankelbehandling.

Som følge heraf vendte den minimalistiske trend ned blandt købere og mange skovirksomheder tilbage til traditionelle fodtøj. Men mange styrketrænere, undervisere og terapeuter mener, at barfodetrenden ikke var problemet, men snarere manglen på fysisk forberedelse.

Strategisk træning

Vi vil se et skifte tilbage til trenden, kun denne gang vil den blive anvendt mere strategisk, da træner forstår at deres atleter skal være fysisk forberedt og trænet til at høste fordelene. De vil sandsynligvis begynde programmeringsøvelser for at målrette musklerne omkring fødderne og anklerne.

Her er et eksempel på mine kollegiale og NFL-atleter, der udfører en simpel single-leg-swap-øvelse, der retter sig mod hver komponent af korrekt fod- og ankelmekanik.

Jeg vil have mine atleter gør øvelser som dette i flere minutter i begyndelsen af ​​hver træning. Her er nøjagtigt hvordan man gør det:

Dette forbereder fødderne og anklerne til træningen og lærer faktisk løfteren at bøjle sin kerne og producere fuld kropsspænding, hvilket i sidste ende tillader større belastninger at blive håndteret i løbet af træningen.

Under enhver jordbaseret aktivitet eller underkropsbevægelse starter aktiveringen med fødderne og anklerne. Når disse muskler gør deres arbejde, påvirker det alle andre muskler i hele kinetikkæden. Desværre slår skoene dette svar op.

Forrige Artikel «
Næste Artikel