• Vigtigste
 • >
 • kosttilskud
 • >
 • Tip: Den mest fyldte Macronutrient Reducer sulten, når du slanker. Spis mere af dette.

Tip: Den mest fyldte Macronutrient Reducer sulten, når du slanker. Spis mere af dette.

Protein er mere påfyldning end fedt eller kulhydrat. Undersøgelser viser, at protein er den mest satiating, mens fedt er mindst satiating. Carbs falder i midten.

Protein har indflydelse på CCK (cholecystokinin) og ghrelin. Protein kan stimulere CCK og reducere ghrelin. CCK fungerer som et mætningssignal. Ghrelin produceres primært i maven og har appetitforøgende egenskaber. Ghrelin niveauer er forholdsvis høje før et måltid og de falder efter et måltid.

Den Geeky Stuff

 1. En gennemgang offentliggjort i Ernæring & Metabolisme rapporterede, at proteininduceret termogenese har en vigtig effekt på mæthed. "Protein spiller en nøglerolle i regulering af kropsvægt gennem mæthed relateret til diæt-induceret termogenese."
 2. En undersøgelse offentliggjort i Physiology & Behavior undersøgte den relative satiating effekt af makronæringsstoffer i magre kvinder. Ved fire separate lejligheder blev sammensætningen af ​​en iso-caloric frokost "preload" kontrolleret i 12 magre kvinder. Makronæringsstofsammensætning havde en signifikant effekt på kortsigtet sult - kvinderne var mindre sultne efter proteinforladningen i forhold til forladningerne med de andre makronæringsstoffer. De spiste også mindre efter proteinforlængelsen.
 3. En undersøgelse offentliggjort i American Journal of Clinical Nutrition testede forudsigelsen om, at stigende protein samtidig med at carb-indholdet i en kost nedsætter kropsvægten på grund af nedsat appetit og nedsat kalorieindtagelse. Undersøgelsen viste, at når proteinindtaget øgedes fra 15% af kosten til 30% af kosten (mens man spiste samme mængde kulhydrater), var der et fald i appetitten, og færre kalorier blev forbrugt.
 4. Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism offentliggjorde en undersøgelse, der sammenlignede effekten af ​​forskellige proteiner og kulhydrater på indikatorer af appetit og appetit regulatoriske hormoner. CCK-niveau var et af de primære mål målt. Kalorieindtag var højere efter glukoseforspændingen sammenlignet med lactose- og proteinpreloader. CCK-niveauet var højere 90 minutter efter proteinpreloader sammenlignet med glucose og lactose. Forskere konkluderede, at "akut appetit og energi indtag er lige reduceret efter forbrug af lactose, kasein eller valle sammenlignet med glucose."

Referencer

 1. Westerterp, KR (2004). Diet induceret termogenese. Ernæring & Metabolisme, 1, 1-5
 2. Poppitt, SD, McCormack, D., & Buffenstein, R. (1998). Korttidsvirkninger af makronæringspreloader på appetit og energiindtag i magre kvinder. Physiology & Behavior, 64 (3), 279-285.
 3. Blom, AM, Lluch, A., Stafleu, A., Vinoy, S., Holst, J., Schaafsma, G., & Hendriks, H. (2006). Effekt af højprotein morgenmad er han postprandial ghrelin respons. Den amerikanske Journal of Clinical Nutrition, 83 (2), 211-220.
 4. Bowen, J., Noakes, M., Trenerry, C., & Clifton, PM (2006). Energiindtagelse, Ghrelin og Cholecystokinin efter forskellige carbohydrat- og proteinpreloader hos overvægtige mænd. Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, 91 (4).

Forrige Artikel «
Næste Artikel