• Vigtigste
  • >
  • kosttilskud
  • >
  • Tip: Natural Blood DopingBoost EPO produktion og røde blodlegemer med denne præstationsfremmende planteforbindelse.

Tip: Natural Blood DopingBoost EPO produktion og røde blodlegemer med denne præstationsfremmende planteforbindelse.

EPO og bloddoping

EPO eller erythropoietin er et glycoprotein produceret af dine nyrer. Det er ansvarligt for at lave de røde blodlegemer, der bærer ilt gennem kroppen. Jo flere røde blodlegemer du har, desto bedre er din kardiovaskulære og muskulære udholdenhed.

Atleter har længe søgt at øge antallet af røde blodlegemer, og derfor udholdenhed ved brug af anabolske steroider og "bloddoping", hvor du trækker noget af dit eget blod, opbevarer det i køleskabet bag surkål og derefter transfuserer det tilbage lige før en konkurrence.

Men det blev meget lettere, da en genmodificeret version af EPO, Epotein Alfa, ankom til markedet i 1984. Det og de andre ovennævnte råmetoder gav cyklister, boxere, løbere, triathletter og endda raceheste en betydelig fordel over deres modstandere.

Problemet (Udover at snyde)

Problemet er at bruge bloddoping, steroider eller genetisk manipuleret EPO ofte for meget af en god ting. Hvis du øger antallet af røde blodlegemer for dramatisk, vender dit blod fra noget, der strømmer frit gennem dine blodårer til noget med konsistensen af ​​melasse på en kold vinterdag. Det er ikke godt. Din ticker kan ikke lide det.

Men kinesiske forskere har fundet ud af, at en komponent af urt, rhodiola, også øger produktionen af ​​EPO, men bestemt ikke til graden af ​​den tidligere nævnte taktik.

Min Sherpa, Min Forhandler

Folk i Kina, Korea og det tidligere Sovjetunionen har længe omfavnet forskellige planter og urter for at hjælpe dem med at håndtere stress og træthed. De henviste dem kollektivt til "adaptogens", fordi de hjalp mennesker med at tilpasse sig stress og træthed.

Rhodiola var især og bruges til at reducere virkningerne af fysisk udmattelse. Folk, der bor i høje højder, bruger også den til at klare damp-tynd luft. Og nu ved vi, at det gør alt dette, i det mindste delvist, fordi det øger EPO-produktionen.

En sked af nyren og et strejf af Rhodiola

For at teste virkningerne af Rhodiola placerede forskere forskellige koncentrationer af salidroside, den vigtigste biologisk aktive komponent af Rhodiola, i reagensglas blandet med humane nyrer og leverceller.

Sure nok spurgte salidroiden cellerne for at producere EPO. Tilsyneladende starter stoffet produktionen af ​​et protein ved navn HIF-1-alpha, som produceres, når cellerne er korte på ilt. HIF-1-alpha øger til gengæld produktionen af ​​EPO.

For at øge udholdenheden før træning eller en konkurrence, tag et par hundrede milligram af en high-salidroside Rhodiola-formel ca. en time før træning. Samme ting hvis du vil lede en gruppe bjergbestigere op Everest.

Reference

  1. Zheng KY1, Zhang ZX, Guo AJ, Bi CW, Zhu KY, Xu SL, Zhan JY, Lau DT, Dong TT, Choi RC, Tsim KW. "Salidroside stimulerer akkumuleringen af ​​HIF-1a protein resulteret i induktion af EPO ekspression: en signalering via blokering af nedbrydningsvejen i nyre- og leverceller." Eur J Pharmacol. 2012 Mar 15; 679 (1-3): 34-9.

Forrige Artikel «
Næste Artikel