• Vigtigste
  • >
  • uddannelse
  • >
  • Tip: En håndvægt, helkropsstyrkeBygg dine skuldre og fuldkropsstyrke med en øvelse. Sådan er det.

Tip: En håndvægt, helkropsstyrkeBygg dine skuldre og fuldkropsstyrke med en øvelse. Sådan er det.

Den ujævnt fordelte belastning af den ene arm overhead press indfører en enorm udfordring i stabilisering af rygsøjlen og midsektionen i frontplanet.

Single-Arm Dumbbell Overhead Press

Målet er at modstå lateral bøjning af rygsøjlen (sidebøjning) og i stedet forblive helt neutral, mens du trykker på dumbbell overhead. For at beherske dette vil mange muskelgrupper nødt til at sparke ind, men forventer at føle det gennem obliques, upper back og glutes.

Udover at være meget udfordrende på hofter og midsektion er denne øvelse ofte mere skuldervenlig for dem med overliggende begrænsninger. Dens ensidige karakter tillader og tilskynder dig til bedre at fokusere på opadgående roterende og hæve den uafhængige bevægelige scapula.

Teknik og noter

  1. Fra en stående position skal du trykke en håndvægt på kun én side. Arbejd for at holde ryggen høj og vinkelret på jorden. Lad ikke vægten trække din krop mod det, og ikke overkompensere ved at læne sig væk fra vægten for at få gearing og stabilitet. Skuldre og hofter bør forblive ret niveau til jorden, mens du trykker på.
  2. Forøg intensiteten ved at tillade vægten at rejse længere væk fra midterlinien af ​​din krop (under sænkningsfasen) ved at indsnævre din fodstilling eller ved at tage en delt holdning. Alle disse justeringer vil gøre din kropsarbejde hårdere for at stabilisere sig mod laterale kræfter.
  3. Denne øvelse tvinger dig til at forbinde til jorden ved at skabe spændinger gennem hofter og ben. Uden dette grundlag for spænding vil vægten tippe dig over.

Forrige Artikel «
Næste Artikel