• Vigtigste
  • >
  • uddannelse
  • >
  • Tip: Smerter mod ubehag vs ProgressA smart løfter ved, at han er nødt til at komme ud af sin komfortzone, men den kloge løfter kan også vide for at undgå smerte. Her er forskellen.

Tip: Smerter mod ubehag vs ProgressA smart løfter ved, at han er nødt til at komme ud af sin komfortzone, men den kloge løfter kan også vide for at undgå smerte. Her er forskellen.

Ved træning skal du ikke søge smerte. Det er en vanskelig vane at undgå, fordi vægt træning kræver anvendelse af fysisk stress på din krop, og det betyder at komme ud af din komfort zone.

Der er to relaterede problemer ved hånden her:

  1. Der er en fin linje mellem ubehag og smerte. Den førstnævnte er et væsentligt krav til effektiv træning, og sidstnævnte skal undgås for enhver pris.
  2. Ikke alle smerter eller ubehag er produktive. Bare fordi noget gør ondt eller er meget svært, betyder det ikke, at det fører dig til dine mål.

Et godt eksempel på dette er de forskellige former for "ustabil" træning, som f.eks. Udførelse af overheadpresser, mens de står på en BOSU balance træner. Sikker på, det er super svært, men hvis du gjorde den samme øvelse, mens du stod på en stabil overflade (gulvet), ville du kunne bruge betydeligt mere vægt, hvilket ville være en meget mere effektiv adaptiv stimulering for målmusklerne.

Forstå, at ubehag er forbundet med, men ikke årsag til, effektiv træning, på samme måde som højhed er forbundet med, men ikke forårsaget af, at spille basketball.

Fokus på fremgang, ikke smerte

Hvis dine tal bevæger sig fremad, er det et sikkert tegn på, at din træning er på rette spor, uanset om det gør ondt meget eller ej.

Forrige Artikel «
Næste Artikel