• Vigtigste
  • >
  • uddannelse
  • >
  • Tip: Forhindre knæskader med korrekt sporing. For kramper og lunges skal du være opmærksom på din pinky toe. Virkelig. Her er hvorfor.

Tip: Forhindre knæskader med korrekt sporing. For kramper og lunges skal du være opmærksom på din pinky toe. Virkelig. Her er hvorfor.

De fleste løftere antager, at knæet er meget skadeligt. Der er en vis sandhed, at denne led er mere sårbar end andre på grund af dens anatomiske egenskaber og orientering i forhold til ankel- og hoftekomplekserne. Men der er mere til historien.

For det første er knæleddetes struktur meget immobile af natur. Det er en hængsel sammen med kun to ægte grader af frihed, hvilket betyder, at det kun bevæger sig ind i fleksion og udvidelse. Mindre relativ bevægelse fra knæet i kombination med dårlig bruttobevægelse gennem led, der skulle være meget mobil, lægge ubehagelig stress over ikke-kontraktile væv som ledbånd og brusk.

Denne kink i den kinetiske kæde er mest kendt for løftere i quad-dominerende bevægelser som squat og lunge variationer. Mens knæledens globale ustabilitet kan være et kylling-eller-æg-argument med de med-morbid faktorer som stive og immobile ledd over og under knæniveauet, bliver mange kroniske naturskader også symptomatiske over forsiden af knæet på patellaen.

Øget tone og tæthed gennem quads kan øge kompressions- og forskydningskræfter gennem knæskiven, hvilket medfører øgede satser på patella-femoral friktion og irritation.

Funktionelt forkortede og stive fjerdinger i kombination med dårlig patellarbevægelse forværres med dårlig knebøjmekanik som forreste drivende knæ og valgusdråbe og også i bevægelser af lunge-typen, når knæleddet tvinges til terminalbøjning.

Hvis dette lyder som et ret stort problem, som de fleste løftere skal adressere, er det. Vær opmærksom på, denne enkle kø nedenfor kan rydde op for din bevægelse og give de pissed-off knæ lige nok af en pause til at genvinde for godt.

Forhindre det

Vær opmærksom på knæsporing. Der er masser af forskellige underkropsbevægelser, der involverer både squat og lunge variationer. Selv om hver bevægelse er unik og har mange vigtige faktorer til at udføre skarpe, rene reps, starter med en vurdering af, hvor dit knæ skal placeres i forhold til din fod, kan du rydde op selv den mest yndefulde form temmelig hurtigt.

Når man når bundpositionen for både squat og lunge, skal patella spore over sidens side af foden. Nogle trænere lærer disse bevægelser med knæet direkte over fodens midterlinie, men jeg har set denne cue falde fra hinanden i forhold til bevægelsesmekanismer.

Ved at målrette midtlinjen på knæskallen for at spore direkte over din pinkie-tå, kan gluterne og hamstringene målrettes med lige nok drejningsmoment og spiralspænding, så den uønskede valgus sammenbrud og den fremre knæ oversættelse minimeres næsten automatisk.

Forrige Artikel «
Næste Artikel