• Vigtigste
  • >
  • uddannelse
  • >
  • Tip: En Recovery Protocol for Power Athletes Hvad sker der, når du kombinerer flere populære gendannelsesmetoder? Denne nye undersøgelse afprøvede det.

Tip: En Recovery Protocol for Power Athletes Hvad sker der, når du kombinerer flere populære gendannelsesmetoder? Denne nye undersøgelse afprøvede det.

Der er mange undersøgelser af alle forskellige former for nyttiggørelsesmetoder. Men hvad sker der, når du kombinerer en håndfuld af disse metoder? Hvor hurtigt kan du hoppe tilbage? Denne undersøgelse afprøvede netop det, og det er især nyttigt for atleter, hvis sport involverer flere begivenheder på en dag.

Studiet

Elleve mandlige og 11 kvindelige college-atleter afsluttede undersøgelsen. Hvert fag gennemgik to testdage adskilt af en 15 dages "udvaskningsperiode". Begge dage omfattede den samme træningsprotokol: en træning om morgenen og en træning om aftenen adskilt med ca. 7 timer. De udførte 3 sæt 3 (30 sekunders lange) Wingate test på et cyklus ergometer i hver session.

Wingate-testen er hvor du pedaler et cykel ergometer så hurtigt som muligt, slip en vægt for at stramme en rem på et svinghjul for modstand, og så pedal så hårdt som muligt i 30 sekunder. Det er som en af ​​de dårlige drømme, hvor du forsøger at løbe, men du kan ikke, og dine ben bliver bare tyngre og tyngre jo hårdere du skubber. Det er forfærdeligt.

Under behandlingen forbragte forsøgspersoner 1000 mg C-vitamin og 400 IE af E-vitamin natten før og morgenen af ​​træningen. 30 minutter før morgenmødet spiste de derefter 400 mg ibuprofen, inden de begyndte træningsprotokollen. Efter færdiggørelsen forbrugte de en protein shake og tilbragte 10 minutter i et isbad.

De kom derefter tilbage om aftenen for at gentage træningsprotokollen igen. Kontrolprøven bestod af den nøjagtige samme øvelsesprotokol minus vitaminer, ibuprofen, proteinskak eller isbad. Kreatinkinase, spidseffekt, middelstyrke, RPE (frekvensen af ​​opfattet anstrengelse) og smerte / ømhed blev registreret.

Resultaterne

  • Kreatin kinase niveauer var ikke signifikant forskellige mellem de to forsøg, men der var en tendens til lavere niveauer 24 timer efter behandlingsprotokollen.
  • Peak power var ikke signifikant forskellig mellem forsøg.
  • Middel strøm var væsentligt forskelligt mellem forsøg.
  • RPE og smerte var ikke signifikant forskelligt mellem forsøg, men der var en tendens til mindre smerte i løbet af aftenens træning i behandlingsprøven sammenlignet med kontrolforsøg.
  • Kombination af fire forskellige genopretningsmetoder synes at bidrage til at opretholde anaerob ydelse. I kontrolforsøget faldt den gennemsnitlige effekt i aftenperioden sammenlignet med morgenmødet, mens den gennemsnitlige effekt i behandlingsforsøg steg fra morgenmødet til aften session. Der var også signifikant forskel i gennemsnitlig effekt i det sidste sæt af tre Wingate-test mellem behandlings- og kontrolforsøg. I kontrolforsøget faldt den gennemsnitlige kraft i slutningen af ​​tre kraftigt.

Hvad det betyder

Lad os starte med en ansvarsfraskrivelse, at dette ikke opfordrer folk til at begynde at bruge dette som en daglig protokol. Dette er IKKE en strategi, der skal bruges til det daglige opsving, eller bare fordi du vil have en bedre træning, hvis du laver to-en-dage. Mega-dosering af vitamin C, E og forbrugende ibuprofen kan påvirke muskulære tilpasninger negativt og bør ikke anvendes regelmæssigt.

Dette er en protokol for genopretning af konkurrencer, der kan være en hjælp til folk, der deltager i en sport med flere udfald, der er afhængige af anaerob kraft på en dag. (CrossFit Games kommer til at tænke på.)

I tilfælde af at forsøge at opretholde højeste præstationer i løbet af dagen i enhver sport med mange varmer eller kæmper, kan kombinationen af ​​ibuprofen, C-vitamin og E, isbad og en proteinskakning begrænse strømtab. Mindre af en dråbe i anaerob magt kan hjælpe med at give dig kanten senere i konkurrence, som du har brug for til sejr.

Reference

  1. Al-Nawaiseh, AM, Pritchett, RC og biskop, PA. Forbedre kortsigtet opsving efter høj intensitet anaerob øvelse. J Strength Cond Res 30 (2): 320-325, 2016

Forrige Artikel «
Næste Artikel