• Vigtigste
  • >
  • kost-fedt-tab
  • >
  • Tip: Tag dette vitamin til bedre SexFor kvinder, sex drive, ophidselse, og O er alle bedre med dette vitamin.

Tip: Tag dette vitamin til bedre SexFor kvinder, sex drive, ophidselse, og O er alle bedre med dette vitamin.

Mere D for Big O's

Der er endelig en god grund til at surreptitiously slippe Liver Snaps ind i din kone eller kæreste granola.

Det viser sig, at kvinder med højere niveauer af D3-vitamin - fundet i fødevarer som oksekød, æggeblommer, ost og fed fisk - synes at fungere bedre seksuelt. De oplever mere lyst, ophidselse og smøring, ud over at have mere intense orgasmer.

Studiet

Endokrinologer, der rapporterede i International Urologi og Nephrologi, rekrutterede 108 kvinder mellem 21 og 51 år for at udfylde spørgeskemaet Female Sexual Function Index for at evaluere deres seksuelle funktionalitet.

Forskerne har også målt østradiol-, testosteron-, FSH-, LH-, DHEA-, TSH- og thyroxinniveauet, ud over vitamin D3-niveauerne. Hvad de fandt var, at kvinder med højt eller højere niveauer af vitamin D3 i deres blod scorede højere på alle faktorer relateret til seksuel tilfredshed.

Overraskende var der dog ikke hormonelle forskelle mellem de mere seksuelt tilfredse kvinder og de mindre seksuelt tilfredse kvinder. Det eneste der afveg var vitamin D3 niveauer.

Ikke bare et seksuelt problem

En vitamin D-mangel er ikke kun et muligt seksuelt problem. Denne almindelige mangel kan også forårsage eller forværre sygdomme som multipel sklerose, kræft og hjertesygdom. Det spiller også en stor rolle i immunforsvarets sundhed samt spiller en vigtig rolle i depression.

Problemet er, ikke mange fødevarer har anstændige beløb. Sikker på, at du kan få det fra fødevarer som lever og fed fisk, men de fleste amerikanere får det fra vitamin D-berigede mejeriprodukter.

Problemet er, D-vitamin er fedtopløseligt, og mange amerikanere drikker eller spiser fedtfri mejeriprodukter, hvilket resulterer i, at alt dette vitamin D-befæstning går i spil, de små D-vitaminmolekyler flyder rundt i maven og tarmene og venter forgæves for deres evigt hjem.

Der er et andet problem med D-vitamin opnået fra kostkilder også. Mens det går hurtigt ind i blodbanen (forudsat at der er noget fedtstof til stede for at opløse det), forlader det også systemet hurtigt.

En bedre måde at få vitamin D på

Du kan også tillade din krop at lave D-vitamin ved at udsætte din hud for sollys (hvilket skaber den type D kendt som D3), men de fleste læger rangerer den praksis lige deroppe med at have kobberrørledningen i dit hus erstattet med bly.

Men skru dem. Du ville være meget bedre med den type, din krop gør ved at udsætte huden for UVA- og UVB-stråler. D3 går meget langsomt i blodbanen og varer dobbelt så lang som den slags du finder i fødevarer og mange kosttilskud.

Selvfølgelig skal du være sund om det. Du vil have et minimum af planlagt eksponering, ikke de timer lange kræftfremkaldende sessioner, der får din hud til at ligne den vintage WWII bomberjakke, din bedstefar plejede at bære på VE-dagen.

Bare følg disse retningslinjer fra hudlæge Dr. Michael Holick, MD:

  • På trods af hvad dermatologer advarer modmodigt mod, få lidt sol mellem kl. 10 og 3 PM (når den er stærkeste).
  • Hvis du har mørk hud, bruge så meget som 30 minutter i solen. Hvis du har en fair hud, begræns din eksponering til 10 minutter.
  • Brug ikke solcreme under denne "solbrænding" tid, undtagen på dit ansigt.
  • Gør dette tre gange om ugen, hvis det er muligt.

Hvis dette ikke er muligt (fordi det er freakin 'vinter), eller du ikke kan overholde denne "risikable" adfærd, skal du bruge supplerende D3. Desværre er den eneste måde, du kan vide, hvis du er på sund niveau, at få en blodprøve. Det ønskede niveau er mellem 50 og 70 nanogram pr. Deciliter blod.

Selvfølgelig, hvis dit sexliv begynder at ramme alle 8 orgasmiske cylindre, er det også nok et godt tegn på, at du får nok D-vitamin.

Reference

  1. Masum Canat, et al., "D3-vitamin mangel er forbundet med kvindelig seksuel dysfunktion hos præmenopausale kvinder, " International Urologi og Nefrologi, november 2016, bind 48, udgave 11. s. 1789-1795.

Forrige Artikel «
Næste Artikel