• Vigtigste
  • >
  • kost-fedt-tab
  • >
  • Tip: Sandheden om citronvand De siger, at det vil hjælpe dig med at tabe fedt, fordøje bedre, afgifte og leve længere. Men hvad siger videnskaben?

Tip: Sandheden om citronvand De siger, at det vil hjælpe dig med at tabe fedt, fordøje bedre, afgifte og leve længere. Men hvad siger videnskaben?

Så går det løs igen

Klem lidt citronsaft i et stort glas vand, slug det ned, og du vil afgifte din lever, tabe fedt, forbedre fordøjelsen, forhindre forkølelse og udvikle evnen til at ride enhjørninger bare tilbage på tværs af regnbue af Laffy Taffy. Eller noget i den stil.

Dette råd har eksisteret i årtier. Jeg tror, ​​jeg husker min mor gjorde det i 1970'erne før hendes Jazzercise-klasse. Og selv nogle respekterede styrketrænere i dag har anbefalet det af forskellige grunde.

Men står nogle af disse påstande op for videnskaben? Nå, Wyatt Brown og fyrene på Examine.com gravede gennem 42 studier for at finde ud af det. Her er et hurtigt resumé.

Aflider citronvand virkelig kroppen?

Der er nul bevis på dette. Selvom D-limonenmolekylet i citrus kan påvirke afgiftningsenzymer i leveren i overensstemmelse med rotteundersøgelser, er det ukendt, om det virker for mennesker, eller om du endda får nok af det fra citronsaft til at få effekt. Sikkert ikke.

Giver det virkelig dig energi og forbedrer humør?

Ikke rigtig, medmindre du har skørbugt og du drikker nok citronvand til at helbrede din alvorlige vitamin C-mangel. Moodkravene kommer delvist fra hele positive vs negative ionerbevægelsen, som selv er "skitseret som f * ck", som videnskabsfolkene siger.

Forbedrer det virkelig fordøjelsen?

Måske, men sandsynligvis ikke. Citronsaft kan øge gallesyresekretionen lidt, men det er ikke kendt, om dette faktisk betyder "forbedret fordøjelse".

Men hvad med kravet om at det øger mavesyre? Måske lidt hvis du har hypochlorhydria - en medicinsk tilstand, hvor du ikke kan producere nok mavesyre - men i så fald skal du sandsynligvis se din læge i stedet for at stole på et hjem "kur".

Hvad med at reducere mængden af ​​gastrisk tømning, som kan hjælpe dig med at absorbere mikronæringsstoffer og sænke absorptionen af ​​carbs? Nå kan sure fødevarer hjælpe dig der, men der er intet direkte bevis for, at en klemme af citron i dit vand vil gøre dette.

Beskytter den dig mod sure kostvaner?

Som folkene ved Examine siger, har din krops eget buffersystem et godt job, der afbalancerer blodets pH, medmindre du har kræft eller leversygdom. Selvom du forsøgte virkelig svært at "alkalisere blodet", ville du næppe forårsage en midlertidig krusning i blodets pH-værdi. Og citronvand alene vil bestemt ikke gøre det.

Hjælper det med fedt tab?

Nix. Citronvand anbefales ofte med lav-carb diæt og fastende diæter. Så mens "vægt" går tabt, er det de lave kalorier og tab af muskelglycogen ("vandvægt"), der forårsager det, ikke det magiske citronvand.

Nu kan du drikke et stort glas citronvand før måltiderne, så du kan spise mindre, men det ville også være rent vand. Og igen er det den kaloriereduktion, der fører til fedt tab, ikke citronsaft.

Bekæmper det virkelig sygdomme?

Fytokemikalierne citronsaft indeholder er sunde og "kan påvirke de processer, der er involveret i kræft og kardiovaskulær sygdom" ifølge Examine, men du skal bruge mange frickin 'citronvand. Der er andre, tættere kilder til fytokemikalier.

Forhindrer det forkølelse?

Nej, selv om C-vitamin har vist sig at forkorte forkølelsens levetid. Stadig får du ikke nok C-vitamin i citronvand til at have en positiv effekt.

Forebygger det nyresten?

Eventuelt. Flere undersøgelser er nødvendige. Jeg ville drikke det bare i tilfælde, hvis jeg var tilbøjelig til det smertefulde problem.

Okay, skal jeg drikke citronvand eller ej?

Hvis det hjælper dig med at drikke mere vand, fordi du kan lide smagen, så er det fint. Men det gør nok ikke de fleste af de ting, som de hippy-dippy internet bloggere siger, det gør.

Og du vil sandsynligvis ikke overdrive det alligevel, fordi sur citronsaft kan helt sikkert ødelægge tandemaljen, hvis du virkelig går til byen og ikke børster tænderne efter hvert glas.

Kilde

  1. "Citronvand: Er det godt for dig?" Wyatt Brown, Examine.com, 23. september 2018.

Forrige Artikel «
Næste Artikel