Sandheden om Alkaline DietsAcidic Foods og pH: Skal du være bekymret?

Her er hvad du behøver at vide ...

 1. Alkaliske kostvaner bliver en tendens. Diæt lavere i sur mad og højere i basisk (alkalisk) mad bliver popularitet.
 2. Den vestlige kost er meget sur. Kød, mælk og korn er generelt sure, mens fødevarer som frugt og grøntsager generelt er basale.
 3. Uanset kost vil din krop opretholde pH. Blod pH holdes inden for et smalt vindue hos dem, der er sunde.
 4. Enhver variation af pH forårsaget af mad reguleres hurtigt. Der er ingen tegn på, at et sundt individ kan ændre blodets pH negativt gennem kost.
 5. Syreholdige kostvaner kan forårsage tandforfald. Men disse kostvaner har ikke været forbundet med muskeltab, knogletab, kræft, dårligere hudhelse, større modtagelighed for infektion eller reducerede energiniveauer.

Alkaliske kostvaner vokser i popularitet. Dem, der bruger dem, mener, at problemet med den gennemsnitlige vestlige diæt er syreindholdet - har en pH lavere end 7, 0. De siger, at en række sundhedsmæssige problemer er forårsaget af denne surhedsgrad, og at det endda kan forårsage muskeltab. Er det sandt?

Her er fakta. At spise alkaliske fødevarer - fødevarer med en pH-værdi på over 7, 0 - forbydelse af sure fødevarer og at tage alkaliske produkter vil ikke gøre meget for at "genoprette kroppens pH" og forhindre disse sundhedsforhold. Disse påstande understøttes ikke af videnskaben. Lad os bryde det ned.

Hvilke fødevarer er sure eller grundlæggende?

Kød, mælkeprodukter og korn er generelt sure, mens fødevarer som frugt og grøntsager generelt er basale / alkaliske.

Alkaliske kostvaner er stærke i forbrug af frugt og grøntsager og er begrænset i kød, mælk og korn. Sukker anses generelt for at være sur og er begrænset i alkaliske kostvaner, men sukker er faktisk neutral. Mange personer efter alkaliske kostvaner forbruder citronsaft eller æblecidereddike, fordi de er spionerede som grundlæggende, men disse er også sure. Eddike er eddikesyre og citronsaft indeholder citronsyre.

Kan diæt ændre blod pH?

Enhver lille variation af pH forårsaget af diætindtagelse reguleres hurtigt af nyrerne. Derfor kan diætindtag ikke ændre blodets pH.

Nyrerne spiller en central rolle i at opretholde pH-balance i hele kroppen. Normal fysiologisk pH af blod styres tæt mellem 7, 35 og 7, 45. Når blod bliver surt udskiller nyrerne H + og producerer bicarbonationer, der indtræder i blodet og neutraliserer blodets pH for at holde det i dette snævre område. Som følge af nyrens rolle i syre-basebalancen kan urin pH ligge i området fra 4, 5 til 8, 2 og kan påvirkes af diætindtagelse. Imidlertid er pH i urin ikke et godt mål for blodets pH, som opretholdes inden for et snævert område hos personer med normal nyrefunktion.

Er vi udviklet til at spise lavsyre diæter?

Selvom blodets pH ikke ændres af kosten hos raske individer, hævder fortalere af den basiske diæt, at mennesker udviklede sig til at spise lavt sure diæt. Det er ikke sandt.

En nylig undersøgelse af diætmønsteret fra før landbruget fandt, at omkring halvdelen forbruges en sur kost. Som en sidebesked vil jeg også anbefale, at der ikke foretages kosttilskud (for præstationer, sundhed eller andet) ud af diætene fra før landbruget, en befolkning, hvis gennemsnitlige levetid var en brøkdel af vores i dag, og som almindeligvis døde af sult.

Hvad er pH-værdien i fordøjelsen?

Det sure miljø i maven og neutral-til-basisk miljø i tyndtarmen forekommer uanset hvilken føde der indtages i kosten.

Når der indtages mad, går det ind i maven, hvor saltsyre skaber et pH-område på 1, 5 til 3, 5. Dette sure miljø tjener flere formål, herunder: denaturering af proteiner, aktivering af pepsin (et enzym der bryder ned protein) og beskyttelse mod bakteriel infektion. Når mad forlader maven, kommer den ind i tyndtarmen, hvor bicarbonat frigives for at neutralisere den sure pH. Dette gør det muligt for enzymer i tyndtarmen at arbejde med deres optimale hastighed for at fordøje proteiner, kulhydrater og lipider.

Hvad betyder Alter Blood pH?

På grund af nyrens nøglerolle i regulering af blodets pH er folk med nedsat nyrefunktion ofte udsat for udsving i blodets pH-niveau. Betingelser såsom diabetisk ketoacidose, alkohol toksicitet, åndedrætsbesvær såsom emfysem, kulilteforgiftning og andre kan ændre blodets pH. Husk, at hos sunde individer holdes blod pH mellem 7, 35 og 7, 45.

Forbrug af store mængder bicarbonat kan ændre mave pH. Dette resulterer imidlertid også i GI symptomer / nød og kan ændre normal fordøjelse af protein i maven, da den lave pH er en integreret del af denne proces. Bicarbonattilskud har vist sig at øge blodets pH med så meget som 0, 08, men det er en kortvarig stigning, der hurtigt reguleres.

3 Myter af Alkaliske Dietter

 1. Alkaliske kostvaner forhindrer muskelabsorption. Kostsyren påvirker ikke risikoen for muskeltab hos raske individer. Proponenter af alkaliske kostvaner, især i fitnessverdenen, nævner ofte forebyggelse af muskelabsorption som en stor fordel ved at følge en alkalisk kost. Dette stammer data hos patienter med kronisk nyresygdom, der oplever muskeludslip af en række årsager, herunder metabolisk acidose. Hos raske individer er blodets pH ikke påvirket af kost. Derfor har kostsyrenhed ingen virkning på hastigheden af ​​muskelabsorption. Desuden er sure fødevarer som kød og mælk komplette proteiner, der understøtter muskelreparation og forhindrer muskelabsorption.
 2. Alkaliske kostvaner forhindrer knogletab. Kostsyrenhed forårsager ikke knogletab hos raske individer. En nylig gennemgang af dette emne konkluderede, at der ikke var tegn på en virkning af diætsyre på calciumbalance, knoglemetabolisme eller osteoporose risiko. Og på toppen af ​​det har et højere proteinindtag (primært fra sure fødevarer) været forbundet med et reduceret knogletab.
 3. Alkaliske kostvaner forhindrer kræft. Bekymringen om kosten surhedsgrad og kræft stammer fra den kendsgerning, at kræftceller i kroppen vokser i et surt miljø. Dette sure miljø er imidlertid resultatet af kræftcellemetabolismen. Kræftcellen forårsager det sure miljø, der hjælper det med at vokse frem for at kroppen er sur og forårsager kræftceller at vokse. Derudover har en nylig undersøgelse vist, at kræftceller også kan vokse i et alkalisk miljø. Og der er ingen mekaniske tegn på, at diæt syreforbrug resulterer i øget kræftrisiko.

Andre sundhedsanprisninger

Kost syrer kan have en skadelig indvirkning på oral sundhed. Fødevarer med pH mindre end 5, 5 kan beskadige tandemaljen. Derfor bør overdreven mængder af meget sure fødevarer eller drikkevarer (sodavand) undgås.

På den side nævner fortalere af alkaliske kostvaner ofte en række andre sundhedsmæssige fordele, herunder: bedre hudhelse, resistens mod infektion og mere energi. Der er dog ingen videnskabelig dokumentation til støtte for nogen af ​​disse påstande. Som helhed lever alkaliske diæt ikke op til hype. Blod pH kan ikke ændres gennem diætsyreindtagelse hos raske individer. Som følge heraf er sundhedsanprisninger fra dem, der følger en alkalisk kost, ikke understøttet af den videnskabelige litteratur.

En ting, vi kan tage fra diætpraksis hos dem, der følger alkaliske kostvaner, er imidlertid en anbefaling for en diæt, der er høj i en række frugter i grøntsager. Disse fødevarer er gavnlige for deres næringsindhold, ikke fordi de er basiske fødevarer. For personer med normal nyrefunktion er der ingen grund til at bekymre sig om pH i fødevarer, du spiser.

Referencer

 1. Remer, T. og F. Manz, Potentiel nyre syrebelastning af fødevarer og dens indflydelse på urin pH. J er Diet Assoc, 1995. 95 (7): s. 791-7.
 2. Stipanuk, MH og AC Marie, biokemiske, fysiologiske og molekylære aspekter af menneskelig ernæring. 3 ed2012: Saunders.
 3. Carr, AJ, et al., Effekt af natriumbicarbonat på [HCO3-], pH og gastrointestinale symptomer. Int J Sport Nutr Exerc Metab, 2011. 21 (3): s. 189-94.
 4. Koeppen, BM, Nyren og syre-base reguleringen. Adv Physiol Educ, 2009. 33 (4): s. 275-81.
 5. Bonjour, JP, Ernæringsmæssige forstyrrelser i syre-base balance og osteoporose: En hypotese, der tilsidesætter den væsentlige homeostatiske rolle af nyrerne. Br J Nutr, 2013. 110 (7): s. 1168-1177.
 6. Strohle, A., A. Hahn og A. Sebastian, Estimering af den diætafhængige nettosyrelast i 229 verdensomspændende undersøgte jægersamlere. Am J Clin Nutr, 2010. 91 (2): s. 406-12.
 7. Mitch, WE og J. Du, Cellular mekanismer forårsager tab af muskelmasse i nyresygdom. Semin Nephrol, 2004. 24 (5): s. 484-7.
 8. Tucker, KL, MT Hannan og DP Kiel, Syre-basehypotesen: diæt og knogle i Framingham-osteoporose-undersøgelsen. Eur J Nutr, 2001. 40 (5): s. 231-7.
 9. Martinez-Zaguilan, R., et al., Acid pH forbedrer den invasive opførsel af humane melanomceller. Clin Exp Metastasis, 1996. 14 (2): s. 176-86.
 10. Robey, IF, Undersøgelse af forholdet mellem diet-induceret acidose og cancer. Nutr Metab (Lond), 2012. 9 (1): s. 72.
 11. Moynihan, P. og PE Petersen, Kost, ernæring og forebyggelse af dental sygdomme. Public Health Nutr, 2004. 7 (1A): s. 201-26.

Forrige Artikel «
Næste Artikel