Din hjerne er rancid

Kan hjernen gå rancid?

Det er et interessant spørgsmål. Hjernen er 60% fedt, en stor del af det er DHA, en flerumættet olie, der kan gå rancid meget let. Så ville det ikke være fornuftigt, at hjernen kunne gå også "rancid"?

Hvad er Rancidity?

Rancidity betyder, at fedtene er blevet oxideret eller omdannet til lipidperoxider i en proces kaldet "oxidativ rancidity". Oxygenmolekyler træder ind i strukturen af ​​fedtsyren og ændrer dybtgående dets form, funktion og struktur.

Jo mere umættede et fedt er, desto lettere går det skørt, når det udsættes for varme eller lys. Derfor anbefales det ikke at lave mad med flerumættede fedtstoffer eller lade dem stå på hylden i en klar flaske. Når fedtets struktur er ændret, bliver det usundt til forbrug. Det smager også godt, rancid .

Rækkefølgen af ​​modtagelighed for rancidity fra højeste til laveste er:

Flerumættet → Enumættet → Mættet → Kolesterol

Så hvad skal der ske for hjernen at gå galde? Ernæringsekspert Michael Schmidt siger, at der er tre komponenter til dette dommedagsscenarie.

Flerumættede olier.

DHA er den længste og mest umættede fedtsyre, og en stor del af hvad der er mellem dine ører er DHA.

Eksponering for frie radikaler gennem ilt og andre faktorer.

Vi har brug for ilt til at trække vejret, men ilt kan drive rancitet, og hjernen er det mest ilt-sultne væv i kroppen.

Overdreven carbindtagelse, koffein, stress, rygning, overdreven alkoholforbrug, forurening og ellers lever livet af en Jersey Shore barstjerne kan alle føre til frie radikaler, der påvirker hjernen negativt.

Tilstedeværelse af metaller, især jern og kviksølv.

Tilstedeværelsen af ​​jern skaber risiko for rancidity. Når du bliver udsat for ilt, ruster jern som fenderne på den gamle Schwinn, du arvede fra din søster. Det er helt sikkert den værste lovovertræder for at "antænde" oxidation i hjernen. Jernakkumulering er tydelig i svækkende neurologiske tilstande som Parkinsons sygdom og Alzheimers sygdom, for ikke at nævne kræftcelleproliferation.

Forhøjede kviksølvniveauer har katastrofale muligheder for hjernen, nyrerne og lungerne. Forbrug af kviksølvbelastet fisk er en førende årsag til kviksølvforgiftning; noget jeg har oplevet personligt. I 2005 nåede min krop giftige niveauer af kviksølv som følge af at spise flere pund orange roughy om dagen i en førkonkurrencefase. Det kan ske.

Ovennævnte faktorer frembyder et overbevisende argument om, at hjernen kan gå rancid.

Hvad kan vi gøre?

Strategier til at holde en sund hjerne

Indarbejde mere essentiel fedtsyre i din kost.

At give din hjerne det råmateriale, den har brug for, er det første skridt. De fedtstoffer, der passer til denne rolle, omfatter EPA, DHA og arachidonsyre.

Hvad med linolsyre, gamma-linolensyre og alfa-linolensyre fedtsyrer? Er de ikke værdifulde fedtstoffer også? Tjek diagrammet herunder.

Omega-3'er, eller de fødevarer, der indeholder dem, som hørfrø, chia frø osv., Er ikke dårlige fedtstoffer eller fedtkilder at forbruge, men regner ikke med at de omdannes til DHA. Kroppen er ikke særlig god til at omdanne disse fedtstoffer til DHA, især da vi bliver ældre. Fokusér din opmærksomhed andetsteds.

Omega-6'er, eller de fødevarer, der indeholder dem, som saflor, solsikkeolie osv., Får alle høje ros fra sundhedsproblemer, men de bør heller ikke være på din kloge fedtradar. Forbruger for meget omega-6 kan øge betændelsen i kroppen, ikke et godt scenario fra et trænings- eller helbredsperspektiv.

Hvad du skal målrette er fødevarer i DHA- og arachidonsyrebokse. Vilde laks, makrel, sardiner, ansjos, græsfødt oksekød, rå mælk og økologiske æg passer til regningen. Disse er dine "penge" fødevarer, så begå dine ressourcer i overensstemmelse hermed.

(Hvis du ikke kan lide fisk eller er på et stramt budget, prøv Flameout®. Den er fyldt med kviksølvfri DHA.)

Bemærk, jeg sagde græs-fodret oksekød, forbrug økologiske æg og rå mælk. Det er en vigtig skelnen. Omega 6 til 3 forhold er næsten perfekte i græs fodret oksekød, men er ude af wack i konventionelle majsfood sorter. På samme måde har køer fodret græs mere omega-3 i deres mælk. Pastured (free range) kyllinger har også bedre forhold, især når fodret omega-3 beriget foder.

Brug frugt og grøntsager, der kæmper for hjerneskadelige frie radikaler.

Et frie radikale er i det væsentlige et atom med store problemer. Det er tabt en elektron, men snarere end at søge terapi og acceptere tabet, det popper et par Vicodin og begynder på en vej af metabolisk ødelæggelse ved at forsøge at stjæle en elektron fra et andet intetanende atom.

Der er dog forskellige slags frie radikaler.

Peroxylradikal. Det mest almindelige frie radikal. Tænk for at være en væsentlig årsag til Alzheimers sygdom og andre hjerneskader, peroxylradikaler angriber cellemembranen, som kræver, at flerumættede og mættede fedtstoffer fungerer optimalt - men flerumættede fedtstoffer er også modtagelige for nedbrydning af fri radikal.

Hydroxylradikal. Disse er de mest reaktive og farlige frie radikaler i kemi. Hydroxylradikaler forårsager DNA-mutation og kan faktisk bryde DNA-strengene. Listen over patologier, som dette radikale kan forårsage, er omfattende.

Peroxynitrit radikale. Denne oxidant angriber proteiner, cysteiner og methioniner. Det spiller en rolle i udviklingen af ​​kronisk inflammation, neurologiske lidelser, depression og mange ikke-hjerne relaterede problemer som diabetes. Peroxynitrit er et af de potente reaktive metabolitter til initiering af lipidperoxidation.

Superoxidradikal. Fejl med en hovedstad T. Når det kombineres med visse elementer, skaber det de andre radikaler, der er anført ovenfor.

Hvilke fødevarer kan stoppe dette dødelige hjerneanfald?

Her er nogle af mine favoritter.

Beskyttelse mod peroxylradikal og hydroxylradikal:

 • grønkål
 • Spinat
 • rosenkål
 • Broccoli (plus kilde til C-vitamin)

Kilde af vitamin C:

 • Kiwi
 • appelsiner

Kilde af E-vitamin:

 • Rød palmeolie (indeholder alle blandede tocopheroler)

Høj ORAC frugt, der bekæmper oxidation:

 • Blåbær (også stor kilde til anthocyaniner)
 • Brombær
 • jordbær
 • hindbær
 • Granatæble (også stor kilde til anthocyaniner)

Hvad hvis du ikke kan lide ovenstående fødevarer, eller søger en lettere måde?

Prøv Superfood på grund af det utroligt høje ORAC score. ORAC står for Oxygen Radical Absorbance Capacity. Det er et mål for den frie radikale opfangningsaktivitet mod peroxylradikalet, den mest almindelige reaktive oxygenart (ROS), der findes i kroppen. Jo højere ORAC score, desto bedre kan maden hjælpe med at bekæmpe frie radikaler. Superfoods ORAC-score på 5000 betyder, at det er seriøst bang for din antioxidant buck.

Tag kosttilskud, der hjælper med mitokondrielle funktion.

Mitokondrier er små organeller, der lever i hjerneceller. De producerer ATP, som giver energi til hjernens aktivitet. Uden mitokondrier ville neurotransmittere ikke fungere, neuroner ville ikke udføre signaler, og for at gøre sager værre, ville du dø.

Nogle af de bedste næringsstoffer til støtte for mitokondrielle funktion og beskyttelse mod oxidation omfatter:

 • CoQ10 (ubiquinon-versionen)
 • NAC (N-acetylcystein)
 • Acetyl l-carnitin
 • R-form alfa-liposyre

Bemærk, at jeg ikke inkluderede vitamin E eller C. Beviserne tyder på, at fødevarer, der indeholder disse vitaminer, gør et bedre arbejde end supplerende versioner.

Kemisk geek alarm: Af særlig interesse er noget, der hedder Fenton's Reagent. Dette er den jernsalt-afhængige nedbrydning af dihydrogenperoxid, som frembringer det stærkt reaktive hydroxylradikal. Tilsætningen af ​​et reduktionsmiddel som ascorbat, som i vitamin C-tilskud, fører til en cyklus, der øger skaden på biologiske molekyler, hvilket er noget at tænke på, da du dyser en hånd fuld af vitaminer med din morgen havregryn.

Sund hjerne, sundt krop

Den darme krop du har bygget er ikke værd at være en hoot, hvis din hjerne er tilbage for at fester som efterladt sashimi. Jeg håber du har lært noget om at holde din noodle sund, og sende spørgsmål til min vej i LiveSpill!

Forrige Artikel «
Næste Artikel