• Vigtigste
  • >
  • uddannelse
  • >
  • Single-sports-idrætsudøvere har en meget højere risiko for skade. Her er hvad de kan gøre for at bekæmpe det

Single-sports-idrætsudøvere har en meget højere risiko for skade. Her er hvad de kan gøre for at bekæmpe det

Så konkurrencedygtig som sport er i dag, specialiserer unge atleter tidligere og tidligere hvert år. Hvor en gang at se atleter, der spiller 3-plus sport, var et almindeligt syn, er det nu sjældent, at en atlet spiller mere end en eller to.

Denne push by coaches og forældre til atleter at fokusere på en enkelt sport giver mulighed for mere træning, øvelse og spil i den givne sport, men det øger også sandsynligheden for overforbrugsskader. En 2017-undersøgelse fra University of Wisconsin fandt, at gymnasieelever med en "høj specialiseringsklassifikation" havde en 85 procent højere forekomst af nedre ekstremitetsskader end gymnasieelever med en "lav specialiseringsklassifikation". I det væsentlige viste atleter, som specialiserede sig, at have en langt højere risiko for lavere ekstremitetskader end atleter, der leger og træner i flere sportsgrene.

STACK støtter mange sportsgrene, men vi forstår, at nogle unge atleter kun vil spille en sport, hvad enten det er deres egen beslutning eller deres forældres beslutning. Ligegyldigt hvad din situation er, det er din ret at vide, hvordan du får mest ud af din atletiske karriere. Med det i tankerne er her fire tips til at hjælpe single-sport atleter reducere deres risiko for overanvendelse skade.

1. Planlægningstid Fra

For mange er det let at falde ind i "jo mere, bedre" fælden. Mange forældre er i et løb for at få deres barn til de 10.000 timers forsætlig praksis, som Malcolm Gladwell populariserede. Men sandheden er, at løbende året rundt praksis kan hurtigt føre til udbrændthed og skade.

For alle atleter, men især single-sports-atleter, er det vigtigt at planlægge time-out hele året. Dette gør to ting. Den giver kroppen en chance for at reparere beskadiget væv, som kan opstå ved gentagne bevægelser, som at kaste et baseball. For det andet giver det atleter en chance for at "genoplade deres batterier", så de ikke føler sig brændt ud af non-stop praksis og spil.

Fire måneders afslutning kan være et godt udgangspunkt for single sports-sportsfolk. Som et studie fra 2016, der blev offentliggjort i The American Journal of Sports Medicine, fandt sportsfolk, der konkurrerede om en sport otte eller flere måneder om året, tre gange større sandsynlighed for at opleve en overdreven skade i knæ eller hofte.

Ensporters atleter skal også have et par dage fra deres sport hver uge. UCONN School of Sports Medicine anbefaler, at en ungdomsudøver ikke bruger flere timer end deres alder på en enkelt sport i en given uge. For eksempel bør et 9-årigt barn være i fodboldtræning / -øvelse / spil ikke mere end 9 timer om ugen.

2. Styrk antagonistiske muskler

Atleter, der løbende udfører den samme handling i deres sport, som f.eks. Rammer en volleyball, bygger styrke i de muskler, der bruges i den bevægelse. Dette er ingen overraskelse for nogen. Men hvad mange mennesker ikke tager i betragtning er den ubalance, det skaber med kroppens antagonistiske muskler, hvilket betyder musklerne på den anden side af leddet. Denne ubalance kan i sidste ende skabe ustabile led og føre til skade.

For at forhindre disse ubalancer bør sportsfolk ikke forsømme disse antagonistmuskler i deres styrkeprogram. For de fleste sportsgrene er disse musklerne i øvre ryg og bageste skulder. En let regel at følge er at udføre to antagonist muskel øvelser til hver eneste øvelse, der efterligner bevægelsen af ​​sporten.

3. Oprethold General Fitness

Måske er det vigtigste, som en sportsudøver kan gøre, at opretholde et passende niveau af generel fitness. Det kan være fristende for en fodboldspiller at kun træne deres ben eller en kande for kun at styrke deres kastearm, men det forstærker kun de ubalancer, mange af disse atleter har.

Den tidlige offseason er den ideelle tid til at arbejde på denne generelle fitness. Med brug af kredsløbstræning og grundlæggende bodybuilding metoder vil sportsfolk kunne styrke områder af deres kroppe, der forsømmes under mere specialiseret træning i nærheden af ​​sæsonen.

4. omfavn lege

Organiseret sport er ikke den eneste måde at spille på. Unge atleter, der vælger at specialisere sig, kan drage fordel af at deltage i en række pick-up spil og spille aktiviteter som rulleskøjteløb, cykelture, svømning, tag, fange flag osv. Hver sport og aktivitet udfordrer kroppen anderledes og giver en velkommen skifte fra deres sport og hjælpe med at opbygge mere alsidige og robuste atleter.

Forrige Artikel «
Næste Artikel