Hvorfor dine hoftefleksorer er nøglen til din atletiske præstation

Hvis du følger nogle fitness konti på sociale medier, har du sandsynligvis stødt på flere stillinger om farerne ved "stramme" hip flexorer.

Ifølge disse stillinger er hoftebøjningsdensiteten årsagen til stort set alle posturale og bevægelsesrelaterede problemer. Deres recept er generelt tre sæt 60 sekunder statisk strækning, som de mener vil løsne hoftebøjningsmusklerne og rette problemet ved hånden.

Problemet med denne tankegang er, at det ikke tager højde for hip flexors sande funktion. For det andet, hvis hoftebøjlerne er virkelig stramme, vil denne statiske strækning ikke tage fat på den underliggende årsag til tætningen.

Hvad gør hip flexors faktisk?

Hippefleksorerne, som faktisk er en gruppe af flere muskler, stammer fra underkroppen og hoftebåndet og løber ned til lårbenets inderside. De har to meget vigtige roller i kroppens kerne stabilitet og gang.

Sammen giver disse muskler støtte til nedre ryg og hofter. Når de fungerer korrekt, hjælper disse hoftebøjningsmuskler med at holde ryggen og hofterne "forbundet", hvilket forhindrer overdreven afrunding eller hævning af ryggen og den forreste eller bakre kantning af hofterne. Når de ikke virker ordentligt, kan det have en cascading effekt af reduceret effekt og en forøgelse af skade i områder over og under hofterne.

Den anden og mest oplagte rolle i hoftebøjlerne er hip flexion. Hver gang du tager et skridt eller går op ad et sæt trapper, tager dine hoftebøjler op dit ben. Når disse muskler ikke fungerer korrekt, kompenserer folk ofte med andre muskler i hofter og ben for at producere hoftefleksion. Dette kan fungere på kort sigt, men vil medføre reduceret ydeevne og en stigning i sandsynligheden for skade på lang sigt.

Hvorfor styrke dine hoftebøjler er ofte bedre end at strække dem

Problemet med konstant at strække hoftebøjlerne er, at det svækker musklerne og gør ondt i deres ydeevne. Tilladt, en muskel, der er for kort, virker heller ikke godt, men det er sjældent tilfældet for disse hip flexor muskler. I stedet for at strække dem, bør vi se på at styrke disse muskler. Sterke hoftefleksorer kan forbedre hastigheden, eksplosiviteten og endda øge din Squat max. En simpel test kan hjælpe dig med at undersøge, om dine hoftefleksorer måske skal styrkes:

Hvis du ved, at dine hoftefleksorer behøver at styrke, er der en række gode øvelser (inklusive den der vises i videoafspilleren ovenfor), der kan gøre tricket.

Hvis hip flexor muskler er virkelig stramme, bør vi først se på årsagen til stramhed, før det besluttes at strække dem er vores bedste mulighed. Ni gange ud af 10 har tæthed i hoftebøjlerne intet at gøre med hip flexor musklerne selv. Ofte er der en form for kompensation på gang. Kroppen vil altid beskytte sig selv, så hvis en muskel ikke fungerer korrekt, skal andre afhente slakken. For eksempel kan svage kerne muskler medføre, at hoftefleksorerne bliver kronisk "tændt" for at hjælpe kroppen med at stabilisere sig selv. I disse situationer kan simpelthen aktivering af nogle centrale kerne muskler medføre en øjeblikkelig afslappning af hoftebøjlerne.

Ved at strække "stramme" hoftebøjler er blevet en almindelig praksis i vores samfund, hvilket styrker hoftebøjlerne og musklerne, der kan få dem til at føle sig stramme, ofte er den smartere tilgang og en, der resulterer i forbedret sportsydelse.

Forrige Artikel «
Næste Artikel