Hvorfor unge atleter har brug for mere gratis spil

Jeg var heldig nok til at tilbringe mine somre vokser op på Camp Coniston, en YMCA sommerlejr hvor min mor var sygeplejerske. Basketball, tennis, ridning, land sport, fodbold, frisbee, reb kurser, dykkerborde-du hedder det, vi kunne gøre det. Jeg brugte denne "legeplads" hver dag og havde gratis spil hele sommeren. Dette var i tillæg til baseball, basketball og fodbold, som jeg spillede på organiserede hold i min hjemby minutter væk. Jeg har aldrig spillet kun en sport hele året rundt. Jeg var aldrig nødt til at gå glip af at spille rundt, fordi jeg var i min 9. måned i klubben fodbold som en 10-årig dreng. Jeg havde så meget frit spil som jeg kunne klare.

Fordi jeg spillede sport og nød en rigelig mængde frit spil, kunne jeg trække på mine tidligere atletiske oplevelser for at finde ud af mit eget niveau og mest passende stil med atletisk præstation. I dag leger unge "mindre" og deltager mere i år lange single sports.

En enorm vækst kan opnås ved frit spil - ikke den type der sker på organiserede hold, men den type der sker i baggårde med venner eller på legepladser, hvor børnene udgør deres egne hold og regler uden hjælp eller instruktion fra voksne.

En stor motorudvikling opstår, når unge udsættes for et stort udvalg af atletiske aktiviteter som løb, hoppe, klatre, spille tag, krybbe, somersaulting og brydning. Bare fordi dit barn spiller på tre forskellige rejsehold i løbet af året betyder det ikke, at han eller hun har motorkontrol, styrke eller koordinering som en modstandsdygtig atlet, der vil være mindre modtagelig for overforbrug og ikke-kontaktskader. Voksne hæmmer væksten i atleticisme, selvtillid og selvværd ved at svinge over deres børn og ikke lade dem udforske bevægelser, fejle, finde ud af det og skabe succes på egen hånd.

Så hvad kan vi gøre for at bekæmpe dette?

Lad børnene lege! Lad dem gøre op med spil og hold, lad dem klatre op i træer, klæde deres knæ, prøve så mange forskellige sportsgrene som muligt og have selvstyret opdagelse. Som voksne forsøger vi at gøre tingene lettere for vores børn, men vi kan holde dem væk fra nogle af de bedste læringserfaringer i deres liv. Faldende, svigtende og tabende er ikke dødelige. Tværtimod tillader de børn at lære, hvad der ikke virker, hvilke måder er hurtigere, hvilke måder er sværere, og hvad de nyder mest. Lad motion, aktivitet og leg blive en livslang rejse.

Ved at fremme den sunde leveart til vores børn sætter vi dem op for et liv med sundhed, velvære og nysgerrighed.

Forrige Artikel «
Næste Artikel